Til den stive krop

Intro-video

Du kan se videoen, når du er medlem.

Få en gratis 30 dages prøveperiode. Ingen binding.

Pris kr. 119,-/md efter prøveperioden. Opsiger du inden 30 dage betaler du ingenting.

Hvis du vil vide mere om Yogavivo, så klik her.

Er du allerede medlem, så klik her for at logge ind

 • Tid : 56 min
 • Underviser : Kristine Marie Rost
 • Tema : Øget blodcirkulation / Smidighed & mobilitet
 • Niveau : Begynder
 • Yogastil : Yin yoga
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Stiv i betrækket eller for stiv til at nå dine egne fødder? Måske mærker du smerter pga. skader, gigt og andre skavanker, og du er træt af at lade dig bremse af det? – Så er her en video til dig. Sekvensen er ren livseleksir – du vil opleve en mærkbar forskel, hvis du dedikerer til at lave sekvensen hver dag i 3 uger. Rigtig god fornøjelse!

48 KOMMENTARER

KOMMENTARER 48

  1. Post
   Author

   Hej Daniela

   Der er kun en der kan svare på det spørgsmål og det er dig selv. Jeg ved ikke om du kan mærke forskel ved to gange om ugen. Jeg kan mærke forskel ved en gang i et til to døgns tid efter. Da jeg prioriterede en time hver dag i tre måneder gav det en forandring jeg ikke ville være foruden i dag.
   Min lærermester plejer at sige “How beautiful you wanna look?” jeg oversætter det til “Hvor godt vil du ha det?”

   Kh
   Kristine

 1. Hej Kristine

  Den her video er min absolutte favorit inden cykling. I starten da jeg begyndte at lave den, synes jeg mine knæ var meget udfordret, men nu kan jeg faktisk de fleste dage lave tuck toe uden tæppe. Så det virker! Og jeg cykler bedre end nogensinde‍♀️ Så tusind tak for denne! Den er virkelig fantastisk og meget virkningsfuld

 2. Hei!

  Denne videoen har gjort underverker med mine knær. Har hatt en periode hvor det har vært vanskelig å gå. Men føler nå at blodet flyter friere og smertene er så å si borte. Tusen Takk!

 3. Desværre ikke en session mine knæ kan være med til (korsbåndsskade). Savner alternative måder at være i stillingerne på, som måske med fordel kunne være illustreret af de to deltagere?

  1. Post
   Author

   Hej Sabine

   Kan du gå på trapper, komme ind og ud af en bil og bærer varer hjem fra indkøb?

   Du kan med fordel sætte dig højere. Jeg viser ofte på de mange livestreams jeg har lavet her på YV siden marts 2020 hvorledes man kan proppe sig op med tæpper, blokke, puder, en viskestykke/klud/sok i knæhasen og denne fortæller jeg også lidt mere om hvad man selv kan gøre https://yogavivo.dk/vejledning-til-kristines-klassikere-kr61/
   og en af de halt gamle fra 2015 https://yogavivo.dk/en-gennemgang-af-det-udstyr-du-har-brug-for-til-yin-yoga-kr11/

   Du kan med fordel lave smartstart https://yogavivo.dk/meridian-opening-kr66/ og https://yogavivo.dk/sadan-bruger-du-forlobet-bliv-smertefri-nu-kr-ht04/

   Du starter et sted og over tid alt efter indsats sker der forbedringer 🙂

   Finder vi på at lave nye videoer med deltagere på, efterlyser vi næste gang nogen med udfordringer som dine så det fortsat er autentisk det du ser, modsat hvis deltagerne skal forestille en smerte, skade eller anden udfordring de ikke har.
   Kh
   K

 4. Hej Kirstine. Kan du anbefale 2 andre videoer, jeg med fordel ville kunne lave i samme periode som denne? Jeg har altid været stiv i kroppen, men det vil jeg gerne gøre op med.

  Ved siden af dette løber jeg et par gange om ugen og laver nogle af Henriettes træningsvideoer herinde.

  Jeg er forholdsvis ny i yoga, så ville være skønt med tips til videoer

  1. Post
   Author

   Hej Trine

   Det lader til du i hvert fald ikke er i underskud af bevægelse. Dejligt du har så meget energi. Du skulle meget gerne opleve en lethed i løb og fitness når dit væv bliver mere elastisk med yinnen.

   Du kan med fordel lave disse tre som kan laves i streg, på den måde svarer de til en almindelig session hvis du skulle hen til en ugentlig yogaklasse med mig. https://yogavivo.dk/bliv-smidig-med-yin-yoga-1-kr62/

   og så er der en klassiker https://yogavivo.dk/the-real-mccoy-kr54/

   God fornøjelse
   /Kristine

 5. hej
  en dejlig yogatime men svær…..men kan godt mærke at der sker noget i kroppen.
  Synes det kan være svært lidt svært til tider og samtidig trække vejret (smiler).
  Jeg har problemer ofte med smerter ved haleben hofter og lænd og lidt dumme knæ, men synes nogle af dine øvelser gør godt.
  Til gengæld har jeg svært ved barnets stilling at føle at jeg får strukket helt ud….ved lænd m.m.

  1. Post
   Author

   Hej Betina
   Ja nogle øvelser kan godt trække tænder ud, når vi har en krop med et par mén af livet og ar på sjælen. Det er okay. jo mere du laver jo nemmere blir’ det og nogle dage vil vejrtrækningen føles lettere lidt ligesom dagene.

   Glem det at lede efter en fysisk følelse af at du skal kunne mærke et stræk. Fokuser på vejrtrækningsteknikken og så falder resten på plads. Denne yin stil handler netop ikke om at strække, men om at skabe plads og det kommer indefra og ud ved brug af din vejrtrækning.

   jeg anbefaler altid at vælge 2-3 videoer og holde dig til dem i 5-6 uger i stedet for at shoppe rundt. Vælg et der udfordrer, en der er lettere for dig og en af de korte så er du godt på vej til at slette dumme foran knæ 😉
   Kh
   K

 6. Tak ❤️ Denne er fantastisk. Jeg mangler “den uden navn” eller ørne arme ellers ville den have været perfekt til mig.

  Du er fantastisk

  1. Post
   Author

   Hej Sanne
   Håber du har været med på livestream de sidste par onsdage. Ellers kan du vist stadig nå den seneste livestream – der er eaglearms med. 🙂
   Tak <3
   Kh
   K

 7. Jeg får rigtig ondt på oversiden af mine fødder, når jeg laver denne session. Gør jeg mon noget forkert? Altså i min sidde-stilling?

  1. Post
   Author

   Det er jeg sikker på du ikke gør. Altså noget forkert. Prøv evt at lægge en tæppe under dine fødder de første par gange, imens din krop arbejder sig ind i at det ingen skade gør at kunne sidde på denne måde.
   /Kristine

  1. Post
   Author

   se ud er en ting, at prøve er noget andet. Alle øvelserne i denne sekvens er godkendt af en læge der forsker i artrose (slidgigt) og har bekræftet at øvelserne ikke er skadelige for knæene. Brug en blok eller foldet badehåndklæde så du kommer lidt højere. Det kan værke og støje og ja ængstelse for at gære noget anderledes end du plejer kan føles som smerte. Jeg har haft flere deltagere med på mine hold med artrose i knæene, som efter en måneds tid med en sekvens som denne hver anden dag, har opnået meget mere bevægelighed og ja livsglæde som jo ofte følger med uden vi tænker over det, når kroppen kan bevæger sig mere frit og uden at hænge i fortid…
   De kan med fordel se videoen om hvordan du kan anvende tilbehør.
   God fornøjelse.
   /K

 8. Hejsa! Når man laver sphinx – skal man så aktivere baller og dermed presse bækken ned i underlaget? Eller slappe af i underkroppen? Jeg får ret ondt i lænden af den øvelse, og jeg ved ikke om det er normalt. Mvh Ida

  1. Post
   Author

   Nej du ska ikke spænde i baller eller presse noget, så ville jeg have guidet det. Du bruger din vejrtrækning. Niver det i lænden så tag benene lidt mere fra hinanden.
   Det kan sagtens være du oplever din lænd mere bagefter som øm da du i denne yin stil arbejder aktivt i øvelserne. Det er træning. Men mon ik det hjælper når du ikke spænder i undrekroppen.
   /Kristine

 9. Hej Kirstine Marie
  Jeg har længe nydt dine videoer som du sikkert ved 🙂 lige i dag kom jeg til at tænke på hvad tungen i ganen gør godt for, vil du fortælle lidt om det ?

  På forhånd tak

  Anita

  1. Post
   Author

   Hej Anita

   Tak for dit spørgsmål. Det er fedt du spørger og jeg samtidig har ret god tid til at svare lidt grundigere end i det tidligere ‘normalt’

   Jeg ved ikke hvad der sker – det kan du vist kun selv mærke

   Jeg kan til gengæld forsøge kort at forklare hvorfor jeg guider tungen i ganen. Hvilket jeg i øvrigt guider ret afslappet modsat teorien til pkt 1 og 2., hvor du skal presse tungens bredde op i gangen. Der hvor du så kan mærke det trække sammen bagud ned fra munden til halsen.

   1. Kommer bl.a. fra tibetansk meditationspraksis og sku’ efter sigende løfte din energi på en endnu mere kraftfuld måde.
   2. Er godt til at tryk-udligne ved fridykning (kan det måske godt føles lidt som nogen gange når vi ‘dykker ind i os selv og det der støjer at vi lige er nød til at tryk-udligne) Den her linje skrives helt intuitivt fra min vinduesbænk i solen med en kop kaffe inden Live Streaming til jer alle kl 16 i dag.
   3. I Singapore har et Buddhistisk rehabilitering- og sundhedshus, hvor jeg er kommet i nogen år, lavet et mindre PhD projekt i forhold til snorken, hvor deltagerne skulle meditere ½-1 time om dagen med tungen placeret oppe i gangen. Ikke som i pkt 1-2, men som jeg guider det. Deltagerne blev opfordret til at gøre det når de var opmærksomme på det. Det havde en meget positiv effekt på snorken der hos over halvdelen gik i sig selv. Det blev tilføjet at dem, hvor der ikke syntes den store forandring var grundet i de ikke huskede det med tungen. Jeg har fået tilbagemeldinger fra en større håndfuld af de deltagere som har fulgt mig længe og i perioder haft en fast praksis at deres snorken er forsvundet og de sover bedre.
   4. Igen tilbage til meditation. Buddhistiske munke gør det under deres 6-8 timers til 24/7 meditation, da det øger din spytproduktion og de får hermed en naturlig væske at synke fyldt med enzymer til kroppens naturlige vedligehold samt det er deres væskeindtagelse de mange stillesiddende timer. Det burde ku’ erstatte vandflasken den moderne yogaudøver ofte har stående ved siden af sin yogamåtte som om vi dehydrerer på 90 minutter

   Det er hovedsageligt fra mine studier i TCM (Traditional Chinese Medicin), Qigong, Yin yoga og fridykning jeg har denne viden fra. Jeg er ikke stødt på det i de mange Pranayama kurser jeg har taget eller også fangede det mig ikke i den forbindelse og på daværende tidspunkt da det er en mere indisk/Hatha tilgang til yogaudøvelse end det jeg formidler og har forfulgt i de sidste 8-10 år.

   Håber det gav lidt mere indsigt og en anden opmærksomhed til at huske på det til stilling efter stilling.
   Kh
   Kristine

 10. Jeg elsker denne sekvens og ofte tager jeg de første 22 minutter af denne og kombinerer den med “farvel til lændesmerter” , så er jeg som født på ny. 2 -3 dage om ugen med dette sammenkobling får alle min rygproblemer til at forsvinde (og jeg har haft problemer med diskusprolapser, schouermann og andet i 20 år).
  Men er der et program der forbinder disse øvelser, så jeg ikke behøver at afbryde i midten?
  Hilsen en årevis aktiv bruger af dine øvelser

  1. Post
   Author

   jahaaaa Ulla det er der da – det er jo meridian opening også kaldet Smartstart som du finder separat her https://yogavivo.dk/smartstart-kr48 og nyder godt af inden du zapper videre til “farvel til Lændesmerter”
   Håber det funker for dig, hvis du får dem lagt i favoritter. Det er rigtig godt at holde dig til 2-3 videoer 4-6 uger inden du shopper videre til nogle andre videoer.
   Husk at lave nogle af de øvelser du mindst kan lide – dvs også vælge den video der får din krop til at støje mest 😉

   Kh
   K

 11. Jeg elsker denne sekvens og ofte tager jeg de første 22 minutter af denne og kombinerer den med “farvel til lændesmerter” , så er jeg som født på ny. 2 -3 dage om ugen med dette sammenkobling får alle min rygproblemer til at forsvinde (og jeg har haft problemer med diskusprolapser, schouermann og andet i 20 år).
  Men er der et program der forbinder disse øvelser, så jeg ikke behøver at afbryde i midten?
  Hilsen en årevis aktiv bruger af dine øvelser

  1. Post
   Author

   Jeg ved ik’ hvordan en stiv mor-krop er, men jeg ved hvordan den virker altså sekvensen til en krop der har været presset og glemt i en rum tid 😉 Jeg forestiller mig det er lidt det sammen 😀
   Ha en skøn weekend, nu lidt blødere.
   Kh
   K

  1. Post
   Author

   ha ha ser det for mig – du har rullet et campistliggeunderlag ud, stillet din lille kildevandskop med drikketud ved siden af dig og med forpint udtryk ser du frem til en tur i spaen 😉 Kom nu Kristine, ringmed den klokke 😀
   Kh
   K

 12. Lidt feriepakkeklargøringsuro fyldte denne morgen, men det lykkedes at finde ro ind i mellem og langsomt kom nærværet og roen – men tænker, at det er fint at gøre noget (selv om det måske ikke er helt optimalt – ligesom et smil stimulerer hjernen og signalstofferne selv om det måske ikke altid udspringer af overskud 🙂 ) end at springe helt over – kroppen får jo strækkene og vejrtrækningerne 🙂
  – hvad tænker du Kristine?
  Jeg vil glæde mig til Buddhas Rest på stranden, når jeg alligevel ligger på et tæppe 🙂
  God dag og Tak 🙂

 13. Dag 11 :):):) Fantastisk som kroppen langsomt giver slip … (altså jeg bruger jo stadig blok, tæppe og pude 🙂 men alligevel…) og lidt vildt at knuderne i benet bliver blødere og mindskes 🙂
  11 dage minus sukker og plus vand, frugt og grønt er en skøn kombination til det hårde yogaarbejde 🙂
  Tusind tak for at komme ind i min stue – og tak for input til næste uges træning (både glæder og frygter at lave Frog igen – husker sidst jeg lavede den 🙂 men det blev nu også meget godt med tiden).
  God dag 🙂

 14. Ny oplevelse i dag … fysisk lidt nemmere, men i stedet dukkede en lettere irritation op og i dag frøs jeg gennem timen – det har jeg ikke oplevet før … men alligevel dejligt at begynde dagen med yoga.
  I næste uge skal jeg på ferie med familien- har du forslag til kortere programmer jeg kan lave?
  God dag og endnu en gang: TAK 🙂

  1. Post
   Author

   Kære Dorte

   Tak for dine daglige små updates til os andre her. Det er meget værdsat og berigende at læse og følge dig.
   Til din ferie kan du jo lave denne programserie. Der er en kort sekvens til hver dag. De dage hvor du måske har mere tid kan du jo lave to videoer. den længste varer knap 34 min og den korteste 16 min. gennemsnitlig ligger de på 20 min.

   https://yogavivo.dk/category/programserier/7-dage-der-samler-yin-og-yang/

   klik på programserie og scroll ned til serie med mig; 7 dage der samler yin yang.

   Ha en pragtfuld ferie i nuet med familien.
   KH
   K

 15. Dag 6 🙂 en my lettere 🙂 men forsøgte også at være blidere mod mig selv; blok og tæpper lidt før det bliver “slemt” 🙂
  Tak

 16. Jeg elsker at lave yoga 🙂
  I dag var en rutschebanetur … først stor taknemmelighed – bl.a over at kunne lave yoga i min stue 🙂 derefter oplevede jeg, efter anden tuck toe at blive enormt utilpas – måske hyperventilation? måske mangel på lidt mad (men kan bedst lide at lave yoga på forholdsvis tom mave)? I hvert fald måtte jeg tage en lille pause, drikke et glas juice og spise lidt mandler og så kunne jeg fortsætte med forsigtighed. Buddhas rest gjorde godt og ekstra tid til hvile og samling til sidst 🙂
  Men er glad og kan mærke blodet bruse
  – undersøger pt om yogaen kan afhjælpe lidt begyndende åreknuder 🙂
  Tak

  1. Post
   Author

   Hej Dorte

   Lyder som om der sidder en masse guf i de ben. Flot du er i gang og finder din vej gennem det. åreknuderne vil mindskes, måske gå i sig selv jo mere du kommer ned på gulvet og laver din tuck toe, seesaw, dragons, budhas rest. Det er sandsynligvis i netop denne intense virkbare Yin yoga stil at du med åreknuder kan opleve utilpashed i processen.
   og som med alt anden træning, sørg for at være fyldt op på væskedepoterne inden du går i gang. Det tager en lille times tid for kroppen at optage det du drikker. Hvis du laver din praksis som det første om morgenen er det fint. der er kroppen frisk og har ikke tæret på depoterne endnu til at Yin yoga kræver et måltid. Har du derimod været i gang nogle timer, en hel dag på arbejde, løben rundt, nå dit og dat ja så sørg for at spise 1-1½ times tid inden så du har energi. Der er jo ikke tale om hygge yoga stillinger på puder, men en praksis der forener yin yang til helhed.

   Tak for at dele med os andre. det er lærerigt for alle.

 17. Stadig av – men lidt bedre 🙂
  Hørte pludselig i dag: “Lad hofterne løfte overkroppen” – det hjalp. Men hold op, hvor varmen kommer springende …
  Har spørgsmål til hver stilling, men øver mig i blot at følge de meget fine anvisninger og slippe hovedet, og holder fast i anerkendelsen 🙂 at du lige præcis ved, hvor det brænder og svier og lysten til at holde fokus på “Rest” kommer snigende 🙂
  Tak

  1. Post
   Author

   ja vi hører hvad vi er klar til og der skal mange gange til før du husker alt, hvad jeg siger.

   måske ses vi på næste retreat, forløb eller workshop og så får du måske husket at spørge om bare lidt af det..
   Kh
   K

 18. Tog toe … av av av
  Men lidt løsnen andre steder 🙂
  Tungen i ganen, vejrtrækning og lade blodet og energien bruse – tak 🙂

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Århh det er jeg glad for at høre, Julie. Ja det er alfa omega at formidlingen spiller. Det kommer med års erfaring og de mange mange ugentlige klasser jeg har haft. 🙂 /Kristine

HERUNDER KAN DU SE FLERE VIDEOER MED Kristine Marie Rost