Vi udvikler på vores søgefunktion, hvilket betyder, at der kan forekomme
uregelmæssigheder. Vi beklager de gener dette måske afstedkommer for dig. Vi glæder os til
at introducere et endnu skarpere søgefilter for dig!
Når livet er intenst, reagerer vi næsten altid med en ubevidst undgåelsesstrategi. Gennem f.eks. anspændelse, vagtsomhed, travlhed og nedsat kropsbevidsthed forsøger vi at undgå at mærke det, der er svært. Problemet er, at undgåelsesstrategierne ofte sætter sig fast, og det slider på os og fastholder os i en følelse af alarm. Denne korte sekvens af kropslige øvelser er designet til at hjælpe dig med at slippe undgåelsesstrategierne og skrue ned for undertonen af drama.
Denne session er skabt til dig, der ønsker at finde ro og klarhed i sindet. Vi fokuserer på at frigøre spændinger i nakke og skuldre og bruger øvelserne og åndedrættet til at rense hovedet for tankemylder. Brug videoen som en pause i løbet af dagen eller som en afslutning på en travl uge.
Gennem små sekvenser af specifikke, isolerede bevægelser, bliver du guidet ind i en tilstand af nærvær og fordybelse. Jo langsommere og mere bevidst, du laver bevægelserne, jo mere vil du mærke i kroppen. På den måde bliver sekvensen et sted, du kan udforske og undersøge sammenhænge i kroppen og forbindelsen mellem din krop og dit sind. Som en lille meditation i bevægelse. Sid på en stol, hvis du har brug for ekstra støtte.
Synet kan kaldes kongen af vores sansesystem. Synssansen er den sans, der er nærmest forbundet med hjernen. Måden vi ser på verden afspejler vores sind. Kan vi holde blikket i ro? Kan vi fokusere vores blik? Er vores blik uroligt og flakkende eller dybt og stille? Når vores blik er fredfyldt, er vi ikke på jagt eller parate til kamp eller flugt. Vi oplever gaven af fred og nærvær. I selve yogapraksissen spiller vores blik - på sanskrit Drishti - en rolle for fokus, bedre alignment i stillingerne, og en fred i det, der er.
Væk din krop og start dagen godt med en simpel vejrtrækningsøvelse og en klassisk solhilsen, der bringer dig ind i en tilstand af tilstedeværelse, flow og forbindelse til det, der er vigtigt for dig i dag.
Vejrtrækningen hænger uløseligt sammen med din tilstand, og i denne fine meditation vil Simon Krohn guide dig til at sanse en række forskellige aspekter ved vejrtrækningen. Dermed får du en stund, hvor freden kan sænke sig, og samtidig vil du opleve, at du giver plads og opmærksomhed til dig selv og din tilstand.
Denne lynsekvens er en fantastisk pause-video for virkelig at få blodet til at rulle igen omkring skulder og nakke. Du skal bare rejse dig, strække dig og følge med!
Ikke mere ondt i ryg, skuldre & nakke / Smidighed & mobilitet
I det her lille flow, som vi gentager flere gange, har vi fokus på at finde fodfæste og opbygge stabilitet gennem en sekvens af stående stillinger og overgange, der udfordrer balancen.
Du kender det sikkert; skuldrene værker og føles stive, og du har brug for lindring og flow! Lad os komme i gang. I denne sekvens laver vi mobilserende bevægelser og stræk og sparker blodcirkulationen igang for at give skulderpartiet lidt lækkerhed. Du skal bruge et bælte og en pude.
Vi kender nok alle sammen til aftener, hvor vi er virkelig trætte, og hvor vi alligevel ikke kan falde i søvn, fordi der er for mange tanker eller for meget uro. Denne blide sekvens hjælper nervesystemet til mere ro og inviterer opmærksomheden ned i kroppen inden sengetid. Kroppen bliver bevæget blidt igennem og får lov til at lande.
Sekvensen er primært rygliggende, og du får brug for et tæppe og en fast pude.
Denne sekvens handler om at få mere bevægelighed i kroppen ved en øget elasticitet i dine led. Dette sker, når din vejrtrækning bliver mere naturlig og funderet i din kerne, og når dit lymfesystem kommer i bedre naturligt flow. Du skal bruge 2 blokke og evt. et tæppe eller en pude.
Følg med og få bevæget nakken for at afspænde, strække og styrke nakken for mere velvære. Et område som for langt de fleste mennesker fortjener meget mere kærlighed og nærvær! Øvelserne kan udføres overalt og kan give dig inspiration til sunde pauser fra skærm eller andet stillesiddende aktivitet.
Ikke mere ondt i ryg, skuldre & nakke / Smidighed & mobilitet
Når livet går for stærkt og det er svært at nå "det hele", kan det at sætte tempoet ned medføre følelser af dårlig samvittighed, rastløshed og utålmodighed. Derfor er det ikke altid en fordel bare at stoppe helt med at gøre noget. Derimod giver det mening at forsøge at skabe balance mellem det at gøre og det at være. Det gør vi i den her praksis, hvor vi først veksler mellem intense, aktive yogastillinger og mere passive stræk og slutter med at binde stillingerne sammen i et lille flow.
I denne sekvens kommer du hele kroppen igennem i ro og mag. Der er tid til både til det bløde og omsorgsfulde og det lidt mere aktive. Det er en sekvens, hvor du kan nyde at være i kroppen, uanset dagsform, svagheder eller skavanker. En stund hvor du ikke skal andet end at være til stede i kroppen og lade den bevæge sig på den måde, det passer bedst. Sekvensen afsluttes med en afspænding, hvor du kan få brug for et tæppe.
På 5 minutter vil Christine tage dig igennem 5 fantastiske øvelser til dit fundament; dine fødder. Fødderne er ofte ret overset i træningsøjemed, på trods af at de netop udgør fundamentet for hele vores struktur og derfor er enormt vigtige for vores bevægelighed og funktionalitet. I sekvensen her vil fødderne derfor være i fokus, når vi skal styrke, strække og balancere vores fundament.
Dette er en rolig yoga praksis, som blidt nærer dig og giver energi. Vi vækker energien i de 3 nederste energicentre i nogle siddende og liggende stillinger samt en enkelt mave øvelse. Alle kan få glæde af denne praksis uanset niveau.
Tungen i ganen og vejrtrækning gennem næsen og du er i gang. I denne sekvens er fokus på at genstarte dit lymfesystem, som skal dræne nedad, ganske som et vandfald der også altid løber nedad. Øvelserne er sammensat, så du vil opleve, at de stagnationer og blokeringer i dit væv og dermed dit lymfesystem og som skyldes at du har væskeophobninger, begynder at opløses. Du vil igen kunne kende din krop uden disse spændte og ømme væskeophobninger, som også kan være med til at gøre dig udmattet og utilpas. Du skal bruge 2 blokke og evt. et tæppe eller en pude.
Yoga handler ikke om at kunne nå dine tæer men om, hvad der sker på vejen derned. Her får du et hatha yoga program, der skånsomt guider dig ind i en række klassiske foroverbøjninger. Fleksibilitet på hele bagsiden er en vigtig del af at blive mobil og fri i kroppen i din hverdag. Det er også med til at hjælpe dig til et et godt velbefindende og et liv uden smerter, og med den rette teknik vil du opleve, at foroverbøjningerne bliver mere naturlige for kroppen at udføre. Vi undgår at belaste ryghvirvlerne, og vi kan sikkert og sundt nyde godt af lange gode stræk for hele bagsiden. Det handler især om 4 vigtige elementer; stærke "forlår", spændstige mavemuskler, fleksible haser og fri mobilitet i hofter og bækken, og i denne sekvens kommer vi omkring det hele.
Denne sekvens, som er en del af forløbet '3 i én - yinpower for øvede' sender dig godt fra start. Du får fundamentet på plads og bliver klar til det, der kommer. Du skal bruge 2 blokke.
I denne sekvens, som er en del af forløbet '3 i én - yinpower for øvede', arbejder vi omkring dit center for at yin kan komme op og yang kan komme ned, og du vil opleve mere bevægelsesfrihed i hofter og bækken. Du skal bruge 2 blokke.
I denne sidste sekvens af forløbet '3 i én - yinpower for øvede' bliver der endenu mere stille og øvelserne holdes 5-7 minuter, så du rigtig kan komme i dybden. Du vil opleve fornyet plads i krop og sind, fordi mobilitet hænger sammen med din mentale omstillingsevne og håndtering af det uventede. Du skal bruge 2 blokke.
Denne sekvens er et sammenklip af de tre sekvenser i forløbet '3 i én - yinpower for øvede', så du her har én lang sekvens til de dage, hvor der er tid og rum til at gå endnu mere i dybden. Du skal bruge 2 blokke og evt. et tæppe og en pude.
I denne klasse vil vække, smidiggøre og styrke kroppen. Guidningen vil invitere til at mærke ind i din unikke krop og oplevelse, så du på den måde både kan hengive dig og tage ejerskab over din praksis.