Her introducerer Sisse “Hund op ad væg”, som er en simpel version af en støttet håndstand. Langt de fleste kan være med, med mindre man har problemer med håndled eller skuldre. Den er lige til at gå til og sjov at lege med, og den kan være en fin introduktion til dig, som synes en fuld håndstand er krævende eller grænseoverskridende at starte med. Rigtig god fornøjelse!
Hør Jeppe fortælle, hvordan yoga kan komme til udtryk i relationer. I dette tilfælde handler det om at blive i det, der er – i oplevelsen af både sorg, intensitet og kærlighed. Med andre ord – undgå at gøre drama ud af det, undgå at kaste med skyts mod hinanden og undgå at lade sig indfange i offerrollen. På denne måde får kærligheden anderledes plads til at fylde, og yoga bliver ikke blot noget, vi praktiserer på yogamåtten, men en måde, vi er i verden og relaterer til hinanden.
I dette indlæg deler Jeppe sin personlige oplevelse af, hvordan bevægelse med afsæt i alle hverdagens gøremål, kan være healende for kroppen. Han inviterer os til at slippe forestillingen om, at bevægelse altid foregår på en yogamåtte eller i et træningscenter, men i stedet kan være en integreret del af hverdagen.
Selvom Bowspring først kan virke anderledes og fremmed, og måske endda mærkeligt, så er der et logisk system, som går igen i samtlige stillinger. Bowspring er det man kalder en dynamisk posturalmodel (kropsholdningsform), og er optimal at inkludere i sin hverdag, hvad enten det handler om at sidde, stå, gå, løbe, træne eller anden kropslige udfoldelser. Det er nemt at gå til, når du først har vænnet dig til det, og din krop vil komme til at føles let. På en måde er det som en “”opskrift for din krop””. Grunden til at Bowspring kan føles akavet i begyndelsen er, at det går i mod vores normale tendenser ifht. vores nervesystem. Hør her Sisse uddybe hvad Bowspring er, og se også programserien ‘Introduktion til Bowspring’ på Yogavivo her.
Hvad vil det sige at drage omsorg for sig selv? Her er Dittes bud, og hun foreslår, at vi ikke per refleks skaber “yummi yummi tid” på sofaen. Hun giver konkrete ideer til, hvad egenomsorg også kan være, og inviterer os til at lytte dybere ind i kroppens iboende intelligens. Slutteligt deler hun, hvad hun selv gør, når hun er i tvivl om, hvad hendes krop og system har brug for – et nemt lille perspektiv-skift, som kan hjælpe til os til at mærke bedre efter og drage den omsorg for os selv, som vi faktisk har brug for.
Karen Pallisgaard er aktuel med bogen langsom livsstil og her får du ni bud på hvordan du træder ud af accelerations-samfundet og ind i et liv med mere livskvalitet og mere nærvær.