Sådan får du glade knæ

 • Tid : 23 min
 • Underviser : Helene Feilberg
 • Tema : Farvel stress / Mere energi / Mindfulness / Yoga teknik
 • Niveau : Begynder
 • Yogastil : Hatha yoga
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

I temavideo 6/6 i forløbet “12 el. 30 dages begynderforløb”, kigger vi på hvordan vi passer på knæene i yoga, og vi dykker dybere ned i åndedrættet. Åndedrættet er vigtigt, fordi det åbner spændingerne både i kroppen og sindet. Rigtig mange mennesker går rundt og holder vejret i løbet af dagen, og for mange bliver det en ond spiral med fysiske og mentale følger i form af spændinger og ligefrem stress. Når du træner opmærksomhed i din yogapraksis og gør det ofte, vil det automatisk smitte af på måden, du trækker vejret i dagligdagen. Det smitter af på både dit humør men også måden, du bruger din hjerne og din krop, og derfor påvirker det automatisk dit generelle velbefindende.

5 KOMMENTARER

KOMMENTARER 5

 1. Tusind tak for en dejlig video! Jeg har før haft problemer med mine knæ i nogle stillinger, så det er super rart at få en grundlig gennemgang af hvad man skal være opmærksom på i de forskellige stillinger, og hvordan man kan passe på sine knæ!

 2. Hej Helen

  Jeg nyder dit forløb – tak for det men jeg kan ikke få benet op til hænderne i sol hilsen og skal måske nok ha stukket mig ud ved du om der findes øvelser her – der hjælper med det?

  Kærlig hilsen

  Sanne

  1. Post
   Author

   Kære Sanne , tak for dit spørgsmål. Jeg tænker, du mener svinget frem med benet i solhilsen. Det bliver gradvist lettere når din kerne og låret blivere stærkere, så du kan med fordel lave øvelser der styrker netop disse to områder. Så det er bare at klø på – og her i starte svinge benet så langt det kan for derefter at flytte det den sidste bid med din hånd. Jeg håber du får det til at fungere <3. Kærlig hilsen Helene

  1. Post
   Author

   Kære Janne

   Tak for du skriver. Det er godt du melder ud, så vi har mulighed for at hjælpe dig 🙂

   Jeg har sammensat en programserie med progression til begyndere.
   Det fremgår ikke af din kommentar, om du er allerede følger det forløb, eller om du er sprunget direkte på denne video som første valg.
   Hvis det sidste er tilfældet, vil jeg anbefale dig, at du tager forløbet for begyndere kronologisk. (Der er et på hhv. 12 eller 30 dage).Tempoet skrues langsomt op i de enkelte videoer i serierne og jeg sætter gradvist flere teknikker på hen ad vejen. Her er direkte link til siden med 12 dages forløb. https://yogavivo.dk/12-dages-forlob/

   Alternativt vil jeg foreslå, at du finder nogle andre rolige videoer. I begynderområder her https://yogavivo.dk/begynder-center/ kan du finde forslag til videoer til begyndere, og det er også væsentligt for dig at vide, at f.eks. yin-yoga foregår i et roligt tempo og at vinyasa foregår i flow og ofte i et højere tempo. Prøv at snuse lidt omkring i søgefunktionen. Du kan i søgefunktionen ligeledes under TEMA søge på Rolig & langsom eller hvad der ellers tiltaler dig.

   Jeg håber, du kan bruge mit svar
   Ellers er du meget velkommen til at skrive igen eller ringe til os

   De bedste hilsner
   Helene

HERUNDER KAN DU SE FLERE VIDEOER MED Helene Feilberg