Vil du gerne kickstarte en god yogarutine, men ved du ikke helt, hvor du skal starte? Eller får du ikke lavet helt så meget yoga, som du ved, du har godt af? Måske har du svært ved at holde dig selv motiveret til at komme på måtten – eller måske er du ny i yoga og vil gerne i gang på en sjov måde? Så er vores 21 dages yogachallenge for dig!
I løbet af de tre uger kommer du til at prøve kræfter med en bred vifte af yogaformer og vil også stifte bekendtskab med flere af vores dygtige undervisere. Det er en oplagt måde at få ny inspiration og prøve typer af yoga, som du måske ikke har prøvet før.
Du laver dagligt yoga mellem 10 og 30 minutter, og du kan gøre det når som helst på dagen. Hver dag i 3 uger modtager du kl. 05 om morgenen en mail fra os med dagens yogavideo. I nogle videoer kan det være rart med et tæppe og yogablok eller en tyk bog. Forløbet er sammensat, så alle kan være med og opleve de fantastiske effekter af daglig yoga både fysisk og mentalt.
Som noget nyt, har vi til denne challenge lavet en kalender, som du kan printe ud og hænge op. Kalenderen giver dig muligheden for at få et overblik over hver enkelt dags program (og varighed), så du nemt kan få yogaen tilpasset hverdagen. Kryds løbende dagene af, som forløbet skrider frem – forskning viser, at det er bidragende til at bibeholde motivationen og skabe holdbare vaner. Kalenderen kan downloades ved at klikke her.
Du skal ikke gøre andet end at trykke play og hoppe på yogamåtten!
"Bevæg dig i takt med dit åndedræt" er en sætning, vi ofte hører til yoga - og især til flow- eller vinyasayoga. Men som ny til yoga, er det ikke altid så let, som det måske lyder. I denne video lærer du at følge åndedrættet med dine bevægelser gennem nogle simple flow-sekvenser, hvor tempoet er skruet helt ned.
Væk kroppen med en kort serie af åbnende øvelser for meridianbanerne. Når kroppens naturlige energi og blodcirkulation kan flyde, vil hver stilling i din yin yoga praksis styrke dit organsystem. Sekvensen anbefales af Kristine som det første, du gør om morgenen. Det er naturligvis optimalt at lave stillingerne på et fast underlag som f.eks. din yogamåtte på gulvet, men netop denne sekvens, må du faktisk også gerne lave i din seng som det aller første om morgenen. Det er også en sekvens, som du med fordel kan lave inden en anden yogapraksis.
Har du nogensinde haft en dag eller en periode, hvor hverdagen føles sådan lidt hård og kantet - eller det er som om 'billedet hakker', fordi dit flow konstant bliver afbrudt af kollegaer, chefen, børn, din partner, telefonen, dine egne tanker? Når det sker for mig, holder jeg meget af at invitere blødhed og flow med på yogamåtten, som balancerende element til det, der foregår i hverdagen. Det kunne eksempelvis være de tre små bevægelsessekvenser, som jeg guider dig igennem i denne klasse. Du skal ikke bruge noget udstyr udover din yogamåtte.
Denne yogaklasse er en del af forløbet 'Til stive mænd'. Hvis du løber regelmæssigt, så har du fundet en bevægelsesform, som virkelig er god for mange ting i din krop. Hvis det er det eneste du gør, så har yogaen med garanti noget at bidrage med i forhold til at holde din krop sund på den lange bane og ved at øge glæden ved løbeturen nu og her. Klassen fokuserer på de mest belastede områder under løb og vil give dig en større følelse af frihed under og efter løbeturen.
Med den høje grad af kompleksitet, vi lever med både i det ydre og det indre liv, kan det være velgørende og nærende at tage en pause, finde ned i kroppen, ind i nærvær og enkelhed. I denne sekvens bliver du guidet gennem helt enkle bevægelser og helt enkle stillinger. Du bliver inviteret til at slippe kompleksiteten for en stund og tillade livet at være helt enkelt.
Programmet består af teknikker, der effektivt bringer harmoni til nakke, skuldre og håndled - en del af forløbet "Pas på dig selv". Gennem behagelige stræk og stillinger bliver de overspændte muskler udspændt, og leddenes placering bliver optimeret. Simon har brugt programmet i mange år til at hjælpe folk af med spændinger og smerter, og sekvensen har vist sig lige effektiv, om spændingerne opstår som følge af generel travlhed eller af en livsstil med et skævt bevægemønster (f.eks. professionelle musikere).
I det her program bliver du guidet til at mærke åndedrættet i din krop, så du lettere kan følge det med både din opmærksomhed og dine bevægelser, når du dyrker flow- eller vinyasayoga. Den klassiske "vinyasa-overgang" med planke og chaturanga dandasana springer vi helt over, så programmet er ekstra godt for dig, der har ondt i håndled og skuldre eller føler, du mangler styrke.
Denne sekvens består af øvelser, der smidiggør bindevævet og skaber plads langs hele ryggen samt ballerne. Den er en del af forløbet '7 Yinmind åndehuller' og kan både stå alene eller frit kombineres med nogle af de andre åndehuller. Du får muligvis brug for et tæppe.
Det, vi praktiserer i yogalokalet, gavner os også ude i den virkelige verden. Balance er noget af det, som i høj grad kommer os til gode, selv når vi ikke længere befinder os på yogamåtten. Men ofte træner vi vores balance i passive eller endda fastlåste stillinger, og det er sjældent, at vi i vores hverdag har brug for at kunne balancere i en passiv stilling. Vi har i langt højere grad brug for en god balance, når vi er i bevægelse og skal fra A til B. I denne sekvens skal vi udforske vores balance på en funktionel måde, mens vi er i bevægelse.
Denne video er en del af forløbet "Førstehjælp til dig, der er stressramt", og har fokus på at løsne spændinger i skuldre, nakke, øvre ryg og bryst. Stress sætter sig næsten altid i og omkring skuldrene som fastlåsthed eller smerter. Med det her program vil du mærke mere flow og bevægelighed allerede første gang, du laver det, og over længere tid vil smerterne aftage. Du kan bruge programmet i alle faser af dit stressforløb. Du skal bruge et bælte.
Denne video kan du med fordel bruge på dage, hvor du ikke rigtigt kan trække dig selv i gang og egentlig helst bare ville blive liggende på sofaen. Klassen er inspireret af den del af yogaen, som kaldes ayurveda, og starter med en lille snak om den af de tre ayurvediske typer, der kaldes “kapha”. Efter snakken får du lov at hvile dig i barnets stilling, hvorefter der langsomt introduceres lidt mere bevægelse. Undervejs vil du også møde forskellige åndedrætsteknikker. Og når du efter et kvarters tid er færdig med at lave yoga, vil du faktisk føle dig både lettere og friskere. Du får muligvis brug for et tæppe til at lægge under knæene og en stol eller en pude, du kan sidde på til den afsluttende åndedrætsøvelse.
I denne flow-sekvens bliver du guidet igennem bl.a. stående stillinger og balancestillinger, der har til formål at fokusere dit sind, så du kan blive mere bevidst om, hvad der er aller vigtigst for dig lige nu. Den er også en øvelse i at mærke både plads og støtte indefra og udefra og gør, at du efterhånden vil (gen)opbygge tillid til dig selv og din omverden. Videoen er en del af forløbet “Førstehjælp til dig, der er stressramt” og anbefales især til dig, der er i slutningen af et stressforløb og begyndt at planlægge fremtiden. Eller dig, der er i tidligere faser af et stressforløb og har brug for fysisk bevægelse til at dæmpe tankemylder og kropslige reaktioner.
Dette er den lille pause, til når du er ved at gå sukkerkold, og når der skal lidt mere til end en morfar for at få vækket systemet og gøre dig klar til aktiviteter, der kræver din fulde tilstedeværelse. Vi starter med at arbejde med dine yderzoner som underben og arme, for så at runde af med at skabe ro i dit nervesystem. Det er en rigtig god hverdagssekvens, hvor hele kroppen vækkes igen.
Savner du at mærke din krop. Savner du at føle dig stærk, frisk og fyldt med energi. Savner du at mærke forbindelsen til dit eget åndedræt. På kun 15 minutter kan du opnå en helt ny følelse af velvære. Ved at lave dette program, hvor jeg tager dig igennem dele af en solhilsen, samt andre styrkende stillinger, vil du kunne mærke din krop på ny. Du vil genskabe forbindelse til nogle af de mindste og de største af dine muskler og mærke din egen styrke og vitalitet vende tilbage.
På denne klasse vil du blive introduceret til strala yogaens 3 grundelementer; breath-body connection, feeling & natural movement. Det foregår gennem et langsomt og kontinuerligt flow, hvor vi fokuserer på bevægelsen frem for stillingen. Klassen er ideel for dig, som er ny inden for strala yoga, eller som generelt godt kan lide at udforske kroppen gennem let og intuitiv bevægelse. Jeg vil invitere dig til at få på at gå på opdagelse i din måde at bevæge dig på, bruge vejrtrækningen som energikilde, følge din intuition og respondere på det, din krop fortæller dig.
Fornemmer du dit hjerte? Banker det frit og roligt i dit bryst? Her har du en herlig yogasekvens, som også er en del af forløbet 'Face & Body Vitality'. Øvelserne skaber bevægelse, rum og plads i hele brystkassen og du vil mærke hvordan det giver healing, grounding og livsglæde. Du skal bruge en måtte og et tæppe.