Yogaressourcer til kvindeliv

af Yogavivo den 9. marts 2022

Denne uge er det kvindernes internationale kampdag, og dét, synes vi, er værd at fejre.

Når vi følger med i medierne, hører om nye #metoo-sager, vold mod kvinder og ulige adgange til basale rettigheder i verden, kan det føles som om, vi har uendelig lang vej igen, før vi for alvor vil opnå ligestilling.

Men på tidspunkter som disse er det ekstra vigtigt at huske alle dem, som allerede har banet vejren for kvinders stemmeret, fri abort, større ligestilling og som den dag i dag stadig tager de hårde samtaler og dagligt kæmper for vores og vores medsøstres rettigheder. Der skal lyde et kæmpestort tak fra os til dem.

For at markere dagen, har vi i dette blogindlæg samlet en række af vores allerbedste yoga-ressourcer til kvindelivet.


Hvad kan yoga for kvinder?

Der er et stigende fokus på yoga specifikt for kvinder. Men er yoga ikke bare yoga, tænker du måske? Det behøver det ikke “bare” at være.

“Der er så meget pres på kvindekroppen – den skal se ud på en særlig måde, den skal trænes, trimmes, barberes, strammes op. Kvindekroppen er stadig meget et objekt. Yoga for kvinder er med til at skabe en forbindelse til kvindekroppen, hvor kroppen er subjekt i stedet for objekt. Hvor der er mere fokus på nydelse og nærvær og kontakt og det at kunne sanse sig selv indefra.”

Sådan siger Laila Tórsheim, yogalærer, cand.mag. i psykologi og stifter af en videreuddannelse for yogalærere, der ønsker at specialisere sig i yoga for kvinder.

“I yoga for kvinder får vi italesat de ting, som vi kulturelt gennem tusindvis af år har lært ikke at tale om, eller som i samfundet over en bred kam bliver talt ned. Du lærer at forstå de dele af dig selv, både fysisk og psykologisk, hvilket giver en følelse af empowerment. Nogle spørger mig, om det er særligt feminint, det vi laver? Jeg vil sige, at vi udforsker og lærer at balancere det maskuline og feminine.”

Vil du læse mere om Lailas tilgang til yoga for kvinder, vil vi anbefale dette populære blogindlæg om emnet.

Du kan se alle Lailas videoer på Yogavivo ved at trykke her.

 

Yogavivo anbefaler: ‘Du skønne kvinde’ med Stina Madelaire

Yogalærer Stina Madelaire har lavet dette forløb er til kvinder i alle aldre. Programmerne er bygget op omkring de temaer, som Stina selv oplever som relevante for både hende selv og kvinderne omkring hende.

Forløbet er tiltænkt som et afbræk fra omverdenens forventninger til dig. I ‘Du skønne kvinde’ skal du ikke være noget for andre, få noget til at lykkes eller gå på kompromis med det, der føles rigtigt for dig. I stedet handler det om at skabe mere plads og overskud til dig og dét, du har brug for.

‘Du skønne kvinde’ består af klassisk hatha yoga, vinyasa flow, meditation, åndedrætsøvelser og alle kan være med.

Gå direkte til forløbet ‘Du skønne kvinde’ her.

 

Yoga – en frigørelse for modne kvinder

Yogalærer Ene Ravn er 60 år og laver bl.a. yogaprogrammer for modne kvinder på Yogavivo. Hun mener, det er ærgerligt, at vi lever i en kultur med en overbevisning om, at vores udseende og vores alder er afgørende for vores værd. Hun påpeger, at det ligefrem kan være befriende at blive ældre, og at yogaen kan hjælpe dig med at “finde hjem” i egen krop og acceptere din alder.

Du kan læse vores blogindlæg med Ene Ravn ‘Det er også befriende at blive ældre’ her.

Prøv nogle af Enes skønne programmer på Yogavivo, fx kan vi anbefale ‘Vær venlig imod dine hofter’ og ‘Kroppen i forandring’.

Du kan også se en oversigt over Enes yogaprogrammer her.

KOMMENTÉR HER