Yinmind & vagusnerven

Intro-video

 • Tid : 44 min
 • Underviser : Lars Damkjær
 • Tema : Afspænding & restitution / Smidighed & mobilitet
 • Niveau : Alle niveauer
 • Yogastil : Yin yoga
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Kroppens længste nerve hedder vagusnerven og er en del af det parasympatiske nervesystem. Vagusnerven kaldes også den vandrende nerve, fordi den har et netværk af nervetråde, der løber fra hjernen ud til alle vores organer. Vagusnerven opfanger og responderer således på kroppens signaler. Derfor vil der i denne klasse være særligt fokus på afspænding og restitution.

43 KOMMENTARER

KOMMENTARER 43

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 1. Hej Lars. Jeg er nysgerrig på at vide om programmet er tænkt som en “her og nu”-redningsplanke ift stress eller kan man styrke vagusnerven ved at gentage programmet over længere tid? Det er rigtig dejligt program, i øvrigt.

  1. Jeg bruger den dagligt for at bekæmpe kropslig stress, og det har taget lang tid før effekten blev i kroppen efter øvelserne. Men nu begynder det at ‘holde’ i længere tid. Så man kan i hvert fald gøre det dagligt i en længere periode

   1. Post
    Author
   2. Med over et års forsinkelse, tak for at dele, Sara. Jeg vil nu bruge programmet 4-5 gange om ugen og se hvilken effekt det har på mit sind. Tidligere var det ren “brandslukning”

    1. Post
     Author
  2. Post
   Author

   Hej Annedorthe
   Tak for dit spørgsmål. Svaret er egenligt både og. Man kan sagtens bruge den til at styrke/berolige vagusnerven her og nu, men effekten vil være mere permanent, hvis man gentager klassen.
   Kh Lars

 2. Tak for en dejlig, beroligende session. Jeg har lavet den rigtigt mange gange, da der er noget rod med min vagusnerve.
  Kunne man mon komme med et ønske? Flere forskellige sessioner med fokus på vagusnerven. Så var der lidt at vælge imellem, når jeg (næsten dagligt) laver øvelser, der hjælper på en vagusnerve, der er ude af balance. Denne her er dejligt, jeg ønsker mig egentlig bare mere
  På forhånd tak

  1. Post
   Author

   Kære Sara

   Tak for din besked og dit ønske. Selvom denne klasse jo specifikt taler om vagusnerven, er der også andre klasser på Yogavivo, hvor vagus nerven bliver stimuleret på en helende måde. Af mine klasser kan jeg fx foreslå:

   “Fysisk afspænding – lær at give slip”
   “Yin yoga – less is more”
   “Skab plads i brystkassen”

   Du kan også tjekke mine tidligere livestreams ud.

   Bedste hilsner
   Lars

  1. Post
   Author
 3. Hej Lars,
  Tak for en dejlig og meget brugbar session. Min krop og tanker til ro. Har oplevet et par gange, at det gør ondt omkring mine tandhalse til slut i forløbet, hvad kan det skyldes ?
  Hilsner Susanne

  1. Post
   Author

   Hej Susanne.
   Tak for din besked. Er glad for at sessionen har en beroligende effekt for dig. Tvivler på at smerterne ved tandhalse har noget med denne praksis at gøre udover, at du muligvis mærker det mere tydeligt efter at være faldet til ro.
   Bedste hilsner Lars

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 4. Tusind tak for endnu en fantastisk yoga-session med dig . Jeg sætter stor pris på at du fortæller, hvad øvelserne gør ved kroppen og hvilke meridianbaner øvelserne berører. Jeg laver gerne en af dine yoga klasser hver dag
  Kh Mette

  1. Post
   Author

   Kære Mette
   Tak for din søde kommentar. Er rigtig glad for at høre, at du har gavn af mine online klasser herinde. Det er en god motivation 🙂
   Kh Lars

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 5. Skøn og dejlig klasse som altid Lars.
  Efter en lang dag med klientsessioner og tid foran computeren, var det præcis hvad jeg havde brug for.
  Jeg føler mig rolig og afslappet.
  TAK

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

HERUNDER KAN DU SE FLERE VIDEOER MED Lars Damkjær