Start fra bunden – fødderne

Du kan se videoen, når du er medlem.

Få en gratis 30 dages prøveperiode. Ingen binding.

Pris kr. 119,-/md efter prøveperioden. Opsiger du inden 30 dage betaler du ingenting.

Hvis du vil vide mere om Yogavivo, så klik her.

Er du allerede medlem, så klik her for at logge ind

 • Tid : 37 min
 • Underviser : Simon Krohn
 • Tema : Stående stillinger / Yoga teknik
 • Niveau : Alle niveauer
 • Yogastil : Hatha yoga
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Denne session er video 1/10 i forløbet “Yogateknik der løfter din praksis“. I denne første session skal vi starte fra bunden så at sige. Det er ganske simpelt. Hvis fundament i en yogastilling ikke er i orden, så vil stillingen være begrænset, og den vil aldrig blive rigtig lækker. Når du arrangerer din krop i en yogastilling, er det derfor vigtigt at starte med stillingens fundament. I denne film forklarer Simon, hvordan du placerer dine fødder i forskellige typer af stillinger. Du vil lære om parallelle fødder, afstanden mellem fødderne, føddernes rolle i forhold til hofternes bevægelighed, forskellige placeringer af fødderne til stående asymmetriske stillinger, og fodens fire hjørner.

48 KOMMENTARER

KOMMENTARER 48

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  2. Post
   Author
 1. Tak for denne session. Det var nemt at forstå, og virkelig effektivt både at få en forklaring på hvad der sker i kroppen ved de forskellige placeringer af fødderne, og samtidig mærke hvad der sker i kroppen. Jeg oplevede at få meget bedre effekt af stillingerne, mere varme og energiflow igennem hele kroppen – Tak for det 🙂

 2. Aha-oplevelse, de små detaljer gør en stor forskel på min oplevelse af yogastillingerne. Jeg mærker større sikkerhed i fødderne og mere frihed i overkroppen ved at arbejde med detaljerne. Desuden er det sjovt. Mange tak – glæder mig til næste lektion.

  1. Post
   Author
 3. Jeg har haft ondt i lænden nu i ca en uge og kunne ikke komme ud af sengen for 3 dage siden, men har lavet forskellige yogastillinger, der har hjulpet. Da jeg så denne om føddernes stilling, var jeg tiltrukket af den men var skeptisk på grund af smerter, og den styrke der også skal til i disse stillinger, MEN det har hjulpet meget meget mere og sidder nu med en frihedsfølelse i kroppen inkl. lænden og har lige nu langt mere bevægelse i lænden.
  Herligt at blive inspireret og guidet godt og grundigt – tak

 4. Det var lige hvad jeg havde brug for som semi nybegynder. Jeg dyrker vægtløftning og crossfit hvor teknik er sindsygt vigtigt før man begynder at tage mere vægt på. Inden jeg begyndte på yoga, havde jeg ikke forestillet mig at så små tekniske justeringer havde en betydning, men det kan virkelig fornemmes. Tak for det Simon, er ikke i tvivl om at jeg nu kan udføre mange stillinger mere “korrekt”, der skal dog koncentration og øvelse til.

  1. Post
   Author

   Kære Christina. Din kommentar gør mig virkelig glad. Jeg synes selv, at det er SÅ fedt, når man får øjnene op for de små effektfulde justeringer. God fornøjelse med udforskningen og træningen. 🙂

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 5. Tak for god video, og god og grundig teknik.
  Åbentbart er jeg så rund under fødderne at det var rigtig svært at mærke de 4 punkter unden at skulle bevæge fødderne.
  Nu må jeg tage det med ro resten af dagen da jeg har meget undt under fødderne. ☺️ Men jeg er super glad for at være kommet igang, desværre en dag forsinket, men bedre sent end aldrig, som man siger☺️ Endnu en gang tak for en god video om yoga teknik.

  1. Post
   Author

   Kære Ulla. De fleste oplever, at det kan være svært at fornemme fire hjørner under fødderne, og for nogle mennesker er det direkte umuligt, idet foden kan have nedsat mobilitet. Et overordnet godt råd er, at hvis en teknik ikke fungerer godt for dig, så spring det over. 🙂 God vind med yogaen.

 6. Jeg må være helt ærlig og sige, at jeg faktisk havde lidt en forudindtaget holdning til, at det ville blive lidt småkedeligt med 40 minutters teknik om fusserne. Men hvor er det bare sprødt at tage fejl! Jeg sidder med nu på måtten med en følelse af større bevidsthed i fodtøjet, og jeg føler at det i den grad vil ændre min fremtidige praksis. Store ord, but true. Det gav en bedre balance med minijusteringerne, og nogle meget mere “frie” stillinger. Forklaret uden lirumlarum, med tilpas grad af nørderi og lige til at forstå. Jeg sætter resten af yogateknik-klasserne på skemaet og glæder mig. Tak til dig, Simon.

 7. Ahhh…. tak… Det var godt og blive fastholdt i nørderriet… det var tiltrængt…. og virkelig en mærkbar forskel i stillingerne.
  Skønne fødder.
  Dejligt og være i gang… glæder mig over de næste 29 dage.
  Kh Carina

 8. Yes – så er jeg/vi i gang. Tak for opmærksomhed på detaljen selv om jeg bliver utålmodig ind i mellem – kan jo mærke, at den tekniske opmærksomhed gav bonus og som nogle skriver små aha’er. God søndag til alle

  1. Post
   Author
 9. Hej Simon,

  Tak for super video med masser af inspiration :-). Som yogalærer laver jeg mange af stillingerne med afsæt i hundestrækket, dvs. at træde frem fra hundestrækket med den forreste fod i stedet for at træde tilbage med den bagerste. Men i forhold til føddernes placering og at skabe et godt fundament for stillingen, giver det rigtig god mening, at træde tilbage fra parallelle fødder. Men vil alligevel lige høre dig, om du mener det andet er “forkert”, eller måske bare en anden måde at komme ind og ud af stillingen på?
  Bedste hilsner,
  Claudia

  1. Post
   Author

   Hej Claudia.
   Tak for dine pæne ord. 🙂
   Jeg tænker, at det fuldstændig lige godt at træde en fod tilbage som at træde en fod frem, når man skal lave en stående stilling som f.eks. “Kriger 2”. Det kræver mere smidighed og styrke at træde frem end at træde tilbage, og derfor vælger jeg som regel at instruere begyndere til at “træde tilbage” og mere øvede til at “træde frem”. Det handler dog også om formålet med yogaen. Hvis jeg laver en praksis, som skal virke beroligende og meditativ, så vælger jeg ofte at “træde tilbage”, og hvis min praksis skal være mere varmende og styrkende, så vælger jeg at “træde frem”.
   Varme sommerhilsner,
   Simon

  1. Post
   Author
 10. Hej Simon, lige hvad jeg manglede, med detaljerne i stillingerne – jeg oplever at mange dygtige yogalærer har forskellige meninger, om hvordan fodstillingen skal være, lige meget hvilken øvelse der udføres. TAK for din nørde måde at videregive yogastillingerne på – lige hvad jeg mangler. Faktisk gik jeg ind på YOGAVIVO for at afmelde mit abonnement , men så, så jeg dine yogateknikker – nu fortsætter jeg et par måneder mere :o)) – Det er lige hvad alle yoga lærer har brug for at øve og videregive.
  Jeg mangler en god teknik til HUNDESTILLINGEN. Stående i Hundestrækket, skal en foden føres frem til den anden fod og mellem hænderne – Hvordan gøres det i et hug – så fødderne i en bevægelse står ved siden af hinanden :o))
  Dorte O.

  1. Post
   Author

   Hej Dorte.
   Hvor er det dejligt, at du har glæde af yogateknikken. Det er et godt spørgsmål vedr. teknik til at træde frem fra hundestrækket. Det KAN nørdes igennem, men som regel er jeg mest stemt for at vi bare gør det så godt vi kan. Dvs. at nogle mennesker hopper frem, andre træder frem, andre går frem med flere skridt, og andre må igennem nogle interessante omveje for at komme frem til forenden af måtten. Jeg oplever, at det vigtigste her er, at det ikke bliver for vigtigt, hvordan vi gør det, for bevægemuligheden afhænger af flere faktorer, som er rigtig svære at ændre på. Håber, at det giver mening. 🙂

 11. god øjenåbner. Fodteknikkerne skal klart øves. skal lige finde afstanden mellem forreste og bagerste fod for at få bedre balance. de 4 punkter hjælper. Tak

  1. Post
   Author
 12. eiiii – jeg er så glad for at have fundet denne session….. dejligt at få lov til at dygtiggøre sig i detaljer på en inspirerende måde….glæder mig til resten af denne introduktionen til den gode praksis…. 🙂

  1. Post
   Author

   Hvor er det fedt at høre, at teknikken gav mening for dig. Jeg håber, at du finder glæde og mening ved de andre teknikvideoer. Ha’ en dejlig dag. 🙂

 13. Super inspirerende session, der viser helt grundlæggende teknikker, som er med til at løfte min yogapraksis. Jeg blev en del klogere på mit fodarbejde! Tak for gode tricks 🙂

  1. Post
   Author

   Dejligt at høre, at du fik noget ud af sekvensen. Fødderne er supervigtige og bliver desværre hurtigt overset til yoga. God fornøjelse.

  1. Post
   Author

ANDRE VIDEOER I FORLØBET Yogateknik der løfter din praksis