Pusterummet – bodyscan

 • Tid : 25 min
 • Underviser : Lars Damkjær
 • Tema : Bodyscan
 • Niveau : Begynder / Let øvet / Øvet / Øvet+
 • Yogastil : Afspænding, shavasana & yoga nidra / Meditation
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Bodyscan en liggende meditativ mindfulness øvelse, hvor vi guides gennem kroppen. Ved at øge opmærksomheden på de forskellige kropsdele, og de fysiske sansninger her, skabes der gunstige rammer for dybere afspænding og selvregulering. Der arbejdes med det parasympatiske nervesystem (restitution), og øvelsen har således en genopbyggende og afstressende effekt. Sørg for ikke at du er varm og at du så vidt muligt undgår forstyrrelse undervejs. Denne video er en del af forløbet “Pusterummet“.

5 KOMMENTARER

KOMMENTARER 5

 1. Kære Lars,

  Jeg har nu udført din bodyscan ad flere omgange og synes den er skøn! Men jeg har et spørgsmål jeg håber du kan hjælpe med at svare på.

  Ofte har jeg anvendt en bodyscan hvis jeg er ekstra hjernetræt, og har brug for en pause. Jeg oplever dog ret tit at få en voldsom kvalme så snart jeg begynder at meditere. Det sker også i andre meditationsøvelser og specielt når jeg kommer ned at ligge fladt på ryggen. Hvad er det der sker i kroppen som evt kan forårsage dette?

  Mange hilsner Pernille

  1. Post
   Author

   Kære Pernille

   Tak for din kommentar og dit spørgsmål. Dejligt at du synes om min bodyscan.

   Mht. reaktion med kvalme, når du laver liggende, meditative øvelser, tænker jeg umiddelbart at det kunne være koblet til, at din fordøjelse begynder at blive mere aktiv, når du hviler, og det parasympatiske nervesystem stilmuleres. Måske tager du noget medicin eller andet, der kan forårsage kvalme. Uanset er det ikke rart. Prøv at spise mandler og banan inden. Det kan have en kvalmedæmpende effekt.
   Du kan også prøve at ligge på venstre side af kroppen. Mavesækken ligger nemlig lidt til venstre og det at ligge denne vej vil bevirke, at maden bliver transporteret videre i et mere roligt tempo.

   Mange hilsner
   Lars

  1. Post
   Author

ANDRE VIDEOER I FORLØBET Pusterummet