Hvorfor det er umuligt at finde sig selv?

 • Tid : 9 min
 • Underviser : Simon Krohn
 • Tema : Yogafilosofi & baggrundsviden
 • Niveau : Alle niveauer
 • Yogastil : Yogavivo Talks
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Denne video er nummer 5 i forløbet “Yoga i livet“. Man hører ofte, hvordan yoga handler om at finde sig selv. På en måde er dette korrekt, men samtidig var de gamle yogier udmærket klar over, at det er helt fundamentalt umuligt at finde sig selv. I denne snak skal vi kigge på, hvordan det giver mening at tale om et dybere “selv”, hvorfor det er umuligt at finde sig selv, og hvordan vi kan gøre det alligevel.

11 KOMMENTARER

KOMMENTARER 11

 1. Hej Simon. Det er en fornøjelse at høre din klare formidling af dette meget centrale budskab i yogaen – og det er måske også et universel budskab fx taler Frans af Assisi om, at “den der mister sig selv, skal finde selv sig”.

 2. Har lyttet til dig på vej i toget. Den metafor med mudret vand i glas er spot on for mig. Super gave en grå tirsdag morgen på vej til arbejde 🙂 takker. Amina

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 3. Kære Simon – din video gav SÅ meget god mening. Jeg elsker din metafor med glasset. Så fint og enkelt beskrevet. Jeg føler mig allermest fri, når jeg ikke skal forsøge at regne mig selv ud – føler mig fri når jeg formår, at være i væren. SÅ tak for dig og dit fine budskab. Min vej er også som du beskriver små opgaver, yoga, daglig guidede meditationer og gåture. Tager tankerne over mens jeg eks. går tur, har jeg et enkelt mantra til mig selv: GIV SLIP. Nogle gange må jeg tælle mig mine skridt for at koble fra. Andre gange være fokuseret på min åndedræt, tælle fugle, lytte til musik eller andet der skaber ro i tanker og følelser. 🙂

  1. Post
   Author
 4. Tak Simon, hvor er det en fornøjelse at lytte til dig :-). Og hvor er det egentligt befriende ikke at skulle finde sig selv, men bare være der hvor man er. Lytte til stilheden (i mellem tankerne ;-)). Tak for dig!

  1. Post
   Author

ANDRE VIDEOER I FORLØBET Yoga i livet