UnderviserSimon Krohn
YogastilHatha yoga
YogatemaBagoverbøjninger, Yoga teknik
NiveauAlle niveauer
KropsdelRyg & lænd
Denne session er video 7/10 i forløbet "Yogateknik der løfter din praksis". Mange mennesker er lidt bange for bagoverbøjninger, og en del oplever, at det niver i lænden, når de bøjer bagover. I denne video vil Simon forklare, hvorfor det kan nive i lænden og give en række tekniske tips til, hvordan du laver bagoverbøjninger uden ubehag. Du vil lære om benenes rolle i bagoverbøjninger, hvordan du skaber mere plads mellem ryghvirvlerne, og hvordan du flytter en del af bagoverbøjningen ud af lænden og op i brystkassen. Det kan være rart at have et tæppe og to blokke, når du bruger denne video, men det er ikke en nødvendighed.
Tusind tak Simon for en fantastisk, meget detaljeret forklaring. Nu hænger det godt sammen og giver meget god mening for mig. det er en stor hjælp til at lave en rigtig bagoverbøjning.
Super.
Selv tak Manna. Det glæder mig meget, at videoen giver noget godt til dine bagoverbøjninger. Tak, fordi du tog dig tid til at skrive. 🙂
HEJ SIMON K
DET ER EN MEGET MEGET SPÆNDENDE, LÆRERIG OG BEKRÆFTENDE SEKVENS! JEG LAVER DEN JÆVNLIGT, NÅR JEG SYNES JEG HAR BRUG FOR FÅ MINE BAGOVERBØJNINGER (HELT) PÅ PLADS.
TAK FOR DEN!
Hej Marianne.
Tusind tak for din kommentar. Det glæder mig meget, at du kan bruge min undervisning på Yogavivo. 🙂
Jeg bliver snart en nørd til yoga – dejligt.
Hej Simon 🙂
Endnu en skøn video. Jeg bliver så klog 😀
Jeg skal dog lige høre om én ting. Når nu vi bruger indåndingen til at søge ind i cobraen, hvor vi skal have alle elementer til at spille sammen, hvad tænker du så om, at blive i stillingen og “synke” dybere i den med udåndingen? Og så tage en indånding og komme ned på maven igen på udåndingen?
Jeg oplever, at mange kommer til at holde vejret, fordi de skal koncentrere sig om alle fokuspunkterne, og så er henholdsvis ind/udåndning nærmest ikke lang nok.
Hej Kristina.
Dejligt at høre, at du får noget godt ud af min teknikvideo. Det er et godt spørgsmål. Indåndingen skaber både stabilitet og plads til bevægelse, og derfor hjælper det med at lirke ryggen ind i en bagoverbøjning. Jeg tænker, at det er oplagt at kunne trække vejret i bagoverbøjninger – uden at du taber ret meget støtte, men det er også muligt at dyrke udåndingerne, ved bevidst at bruge dem til overgivelse i stillingerne. Personligt, kan jeg godt lide at bruge én eller flere udåndinger i en bagoverbøjning til at smelte dybere. Det er imidlertid ikke for alles rygge. Som lærer vil jeg derfor anbefale at du ikke vælge de mest ekstreme bagoverbøjninger til at prøve det første gang. På den anden side vil jeg også understrege, at jeg generelt ikke er nervøs for at folk bliver skadet i bagoverbøjninger Det er faktisk virkelig sjældent, at folk får problemer af bagoverbøjninger.
Håber, at mit svar giver mening. 🙂
Tak for alle de informationer! Der skal nok gå noget tid med at absorbere det hele. Med disse instruktioner er det jo virkelig at få sin personlige træner helt ind i stuen derhjemme.
Hej Rikke. Selv tak. Teknik tager tid, men personligt elsker jeg processen. God fornøjelse. 🙂
Dejligt men hårdt…. jeg blir utålmodig, men mærker også vigtigheden i, at jeg virkelig har brug for og lære mine grænser at kende, med god guide og teknik.
Tak. (-:
Dejligt at høre, at du kunne bruge videoen. 🙂
Tak for noterne. Det gør en kæmpeforskel, at man ved, hvad man gør i hver lille detalje – og hvorfor. En ting er at arbejde intuitivt i stillingerne: hvad føles rart -hvad giver automatisk mening – hvad har kroppen lyst til, hvad ligner det læreren gør?. Noget HELT ANDET er, at arbejde bevidst med hver lille muskel, knogle osv. Super dejligt nørdet…
SE MEST POPULÆRE VIDEOER MED Simon Krohn
Every emotion is connected with the breath. If you change the breath, change the rhythm, you can change the emotion