Hundestrækket bid for bid

Intro-video

Du kan se videoen, når du er medlem.

Få en gratis 30 dages prøveperiode. Ingen binding.

Pris kr. 119,-/md efter prøveperioden. Opsiger du inden 30 dage betaler du ingenting.

Hvis du vil vide mere om Yogavivo, så klik her.

Er du allerede medlem, så klik her for at logge ind

 • Tid : 29 min
 • Underviser : Peter Hunter
 • Tema : Smidighed & mobilitet / Yoga teknik
 • Niveau : Begynder
 • Yogastil : Hatha yoga / Yoga Lab
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Hundestrækket er en af de arketypiske yoga-stillinger, som man møder overalt, men som kan forblive en smule mystisk. I denne video dekonstruerer vi stillingen, afkræfter nogle myter og giver en masse konkrete retningslinjer for, hvordan du kan få mest ud af stillingen, og hvordan du kan forbedre stillingen med supplerende øvelser. Med Arianna som model demonstrerer Peter her øvelserne og de tekniske elementer, og du kan følge med undervejs for at mærke det selv.

3 KOMMENTARER

KOMMENTARER 3

 1. Tak for de gode råd og anvisninger som jeg har fået meget ud af. Hvad med hovedet? Har tit hørt at man skal se frem eller slappe af i nakken. Mit bud er at trække hagen lidt ind for at modvirke tyngdekraftens træk i nakken. Men når det så er på plads skal man slappe af i hovedet/ den allerøverste del af nakken. Er det rigtigt eller har du et bedre bud?

  1. Post
   Author

   Tak for kommentaren og spørgsmålet!

   1) For det første, da overkroppen peger nedad er der kun et lille træk på nakken fra tyngdekraften, så de fleste vil opleve det som afslappende at lade hovedet hænge. Der vil fx være væsentligt større stræk på nakkemuskulaturen i et almindeligt siddende nakke-stræk, hvor man fletter fingre bag hovedet, og dette ses ikke som en farlig stilling.

   2) Selvom det kan være rart at “give slip” og lad hovedet hænge, kan det også have en fin kvalitet at forlænge nakken ved, som du siger, at trække hagen let tilbage og på den måde forlænge særligt den øverste del af nakken.

   3) hovedet vil på den måde også være på linje med overkroppen og ofte overarmene, og dette kan se æstetisk bedre ud end et hængende hovede. Men jeg vil ikke sige at en lige linje er bedre end en kurve, da ryggen er kurvet fra naturens side og vores menneskelige idealer om lige linjer kan ofte gøre mere harme end gavn.

   4) Så lyt efter i din egen krop og mærk forskellen i din krop på at lade hovedet hænge og strække hele nakkemuskulaturen passivt, eller træk hagen ind og mærk en større aktivitet, men også længde, i samme område

   God praksis!

HERUNDER KAN DU SE FLERE VIDEOER MED Peter Hunter