Horisontal og vertikal spiritualitet

 • Tid : 7 min
 • Underviser : Simon Krohn
 • Tema : Yogafilosofi & baggrundsviden
 • Niveau : Alle niveauer
 • Yogastil : Yogavivo Talks
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Dette er den 21. og sidste video i forløbet ”En vej til frihed”. I denne talk forklarer Simon distinktionen mellem to fundamentalt forskellige logikker, som du kan bruge til at navigere i din yogapraksis. Den vertikale spiritualitet handler om at løfte og forbedre dig som menneske, og det inkluderer som regel et ideal, som du kan stræbe efter. Den horisontale spiritualitet anbefaler en radikal overgivelse til, at du er præcis, som du er. Denne strategi handler altså ikke om at ændre dig, men om at slutte fred med dig selv – med alle dine gode og dårlige sider. Begge logikker har værdi, men Simon forklarer, hvordan din fundamentale indstilling til din egen praksis, kan gøre hele forskellen mellem fred og ufred.

8 KOMMENTARER

KOMMENTARER 8

 1. Hei og takk for en god påminnelse om hvorfor vi trenger både horisontal og vertikal. Men samtidig tillate oss å bare være i den horisontale, bli kjent med oss selv der, og at det er godt nok!

  Ha en strålende dag 🙂

  Hilsen Sissel

  1. Post
   Author
 2. Hej Simon. I et par år har jeg haft stor glæde af dine indspilninger i “Mindfulness” og i “Guidede meditationer”, og jeg oplever “En vej til frihed” som en fint udbygget og meget meningsfuld væsentligt udvidet version 2.0 af indspilningerne – nu på video. Jeg glæder mig til at fordybe mig mere i dem. Super, stor tak.

  1. Post
   Author

   Hej Martin. Tak for din besked. Det gør mig glad at læse, at du har haft glæde af mit arbejde, og det glæder mig faktisk også, at du kan se en rød tråd i det. 🙂 Tak fordi du tog dig tid til at skrive!

 3. Så smukt, simpelt og rigtigt. At opnå den indsigt er jo i virkeligheden det der menes med at blive oplyst – tror jeg. Så det er rigtigt at det helt tiden ligger lige for fødderne af os, men vi opdager det ikke, for vi leder efter det ude i horisonten… Med alderen og erfaringen bliver det lettere at se – måske fordi man ikke længere gider løbe efter noget.

  Hjerter herfra til dig Simon

  1. Post
   Author

   Hej Ann Berith. Tak for din kommentar. Jeg er vild med dine formuleringer, og jeg kommer til at tyvstjæle din formulering om, at vi går glip af noget væsentligt, fordi vi leder efter det ude i horisonten.
   Ha’ en dejlig mandag!!

ANDRE VIDEOER I FORLØBET En vej til frihed