Fokusmeditation

 • Tid : 14 min
 • Underviser : Simon Krohn
 • Tema : Fokus & klarhed / Mindfulness
 • Niveau : Begynder / Let øvet / Øvet / Øvet+
 • Yogastil : Meditation
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Denne meditation udgør den ottende video i forløbet ”En vej til frihed”. Det er sandsynligvis den mest udbredte meditationsteknik i verden, og selvom den er ekstremt simpel, er det bestemt ikke let. Teknikken går ud på, at du fokuserer din fulde opmærksomhed på et fokuspunkt, og hver gang din opmærksomhed glider væk, så fører du den tålmodigt og venligt tilbage til fokuspunktet. Det er en siddende meditation. Det kan derfor være en god idé at bruge en pølle eller meditationspude at sidde på, og hvis du ikke har let ved at sidde på gulvet, kan du selvfølgelig bare bruge en stol.

13 KOMMENTARER

KOMMENTARER 13

 1. Hej Simon.
  Tak for en skøn meditation <3
  Jeg tænkte i starten, at det ville blive enormt svært i 10 min, men tiden gik virkelig hurtigt!
  Stadig lidt forstyrret af lyde omkring mig, men benytter Den Venlige Kroejer 🙂 og en af lydene bemærkede jeg slet ikke til sidst 🙂
  Bedste hilsner og god 1. advent
  Maria

  1. Post
   Author
 2. Hej Simon
  Jeg elsker, at mit sind er som en hundehvalp. Lige så besværligt og krævende som elskeligt og fuld af spilopper. Ruller sig sammen i fuldkommen ro og tryghed efter endt meditation. Tak for billedet.
  Marianne

  1. Post
   Author

   Hej Helle.
   Det er et godt spørgsmål. Et fokuspunkt kan være enten et sted i kroppen, eller et sted uden for kroppen. Det kan også være et mantra, en lyd eller en simpel opgave (eks.: Løft og spred tæerne).
   Varme hilsner,
   Simon

  1. Post
   Author

   Hej Karin. Det glæder mig, at du spørger, for det er et vigtigt spørgsmål, hvis du gerne vil meditere. Der er flere bud, og jeg har faktisk lavet en video om emnet her på Yogavivo. Kig nærmere på “Den gode siddestilling”. Det er den sidste video i programserien “Yogateknik der løfter din praksis”. Jeg håber, at den vil give dig nogle svar, du kan bruge. 🙂

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

ANDRE VIDEOER I FORLØBET En vej til frihed