Den venlige Kroejer

Tid 18 min
Underviser Simon Krohn
Tema Mindfulness / Yogafilosofi & baggrundsviden
Niveau Uden niveau
Yogastil Meditation
FavoriteFavorit Føj til kalenderKalender
Tid: :

Dette er den fjortende video i programserien ”En vej til frihed”, og det er en meditation, som hedder: Den venlig kroejer. Simon vil guide dig til at sidde passivt og tage imod alt, hvad der dukker op i din opmærksomhed. Din opgave er at opdage, når en ny ”gæst” ankommer og derefter sige navnet på gæsten og byde den velkommen. Det er en siddende meditation. Det kan derfor være en god idé at bruge en pølle eller meditationspude at sidde på, og hvis du ikke har let ved at sidde på gulvet, kan du selvfølgelig bare bruge en stol.

10 KOMMENTARER

KOMMENTARER 10

 1. Avatar

  Kære Simon. Tusind tak for denne vidunderlige meditation. Jeg har længe mediteret på medfølelse og accept af svære følelser, men jeg synes alligevel at jeg oplever en større ro i stormen end jeg nogensinde har gjort før, når jeg prøver at være den venlige kroejer. Indimellem kan det nemlig gøre mig mere stresset at fokusere på mit åndedræt, men her synes jeg at din teknik lader mig komme et spadestik dybere. Meget dejligt. Jeg har dog et enkelt spørgsmål; Du nævner i en af dine talks om Den Venlige Kroejer, at mange mennesker har svært ved at give slip i frygt for hvad der dukker op. Det kan jeg godt nikke genkendende til, og er desværre ret bevidst om at jeg har det sådan i livet. Har du nogle råd til mere mod eller er Den Venlige Kroejer netop en god øvelse til modstanden? Mange tak igen, så vidunderlige og hjælpsomme lektioner

 2. Avatar

  Den her meditation er min absolutte favorit., den hjælper med at rumme det svære og det vanskelige. Jeg er altid så lettet i sindet bagefter. Mange mange tak fordi du er så god til at guide igennem den og mange af dine andre timer her på yogavivo kh Sandra

 3. Avatar

  Taknemmelighed – velkommen
  Præcis din metafor med den venlige kroejer, giver mig mening til at forstå hvad at “se på”, “tillade”, “omfavne det som er” – hvad det egentlig betyder. Er lettet og taknemmelig. Tak Simon.
  Kh Maria

 4. Avatar

  Kære Simon,
  Mange tak for denne meditation og for introduktionen til den. Tror faktisk jeg blev en smule klogere 🙂 Finder teknikken meget anvendelig og god at vende tilbage til mange gange i løbet af dagen. Er meget taknemmelig for at du har lagt så meget arbejde i at formidle meditationsteknikkerne her på yogavivo. Det er så fedt at afprøve forskellige teknikker og opleve, hvad de hver især kan. Stor tak herfra 🙂

  1. Simon K Post
   Author

   Kære Jane. Selv tak, og tak fordi du tog dig tid til at skrive. Det er så dejligt at høre, at du kan bruge meditationerne. Så er det hele arbejdet værd. 🙂 Ha’ en dejlig dag!

 5. Avatar

  Kære Simon. Det er mægtig fint, at gense dig og kroejeren her på Vivo. De små videoer er gode at have i hverdagen – så får jeg lige en håndsrækning, der hjælper mig med at fastholde fokus. Tak for at du deler så gavmildt. Kh Lone

  1. Simon K Post
   Author

   Tak fordi du tog dig tid til at skrive en kommentar. Jeg er virkelig glad for, at du synes, at videoerne er brugbare. Jeg har brugt rigtig lang tid på at optage dem, så det er rart, at nogen får gavn af dem. Ha’ en dejlig sommerdag. Kh. Simon

   1. Avatar

    Hej Simon,

    Tak for deling. Jeg fik også et super godt udbytte af denne venlige kroejer meditation. Interessant oplevelse, nærmest som en udrensning.
    Laver du kurser hvor konceptet bliver mere uddybet, eller kan du anbefale noget lignende?

    Kh Sanne

    1. Avatar

     Og ja ikke mindst tak for denne meditation, tak for dit grundige bidrag til YV. Super gode instrukser og meditationer. Varmt tak!

     1. Simon K Post
      Author

      Kære Sanne.
      Jeg laver et fordybelseskursus, der hedder “Yoga og Sindet”, hvor jeg gennemgår denne og andre af yogaens strategier til at skabe harmoni og frihed i sindet. Kurset er desværre udsolgt, men jeg tilbyder det snart igen. 🙂

ANDRE VIDEOER I PROGRAMSERIEN En vej til frihed