Basisteknik og solhilsen

 • Tid : 28 min
 • Underviser : Helene Feilberg
 • Tema : Solhilsner / Yoga teknik
 • Niveau : Begynder
 • Yogastil : Hatha yoga
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Denne video er temavideo 1/6 i forløbet “12 dages begynderforløb”. Der er ikke noget, du skal kunne på forhånd for at være med her. Du er er perfekt, som du er. Med smil om læben og fokus på at skabe et sikkert fundament, kommer vi langt omkring i kroppen i denne korte session. Strukturen af en solhilsen gennemgåes del for del og i et roligt tempo. Det sker også som optakt til, at vi vil arbejde lidt videre med solhilsner i alle de efterfølgende videoer i dette forløb. Hele vejen gennem denne session er der meget fokus på at være med, der er, og på at yoga er noget, du kan nyde fremfor noget, der skal overståes.

54 KOMMENTARER

KOMMENTARER 54

 1. Jeg startede med dine videoer og nu vender jeg tilbage. Trænger til at komme igang og du er virkelig dygtig til at forklare og har en dejlig rolig stemme. Siger ikke for meget eller for lidt. Jeg fortsætter

 2. Flott yogaapp. Mottok neste ukes tre videoer i dag. Gleder meg til å fortsette!

  Kjenner at jeg blir litt kvalm underveis. Kan det ha noe med pusten å gjøre?

  1. Post
   Author

   Hej Birgit

   Tak for de pæne ord!

   Hvis man ikke er vant til at lave yoga kan øvelserne og åndedrættet godt sætte gang i uventede kropslige reaktioner undervejs. Det er helt normalt og kan være et tegn på lige at tage den lidt mere med ro i starten.

   Som udgangspunkt er det bedste at lave yoga på tom mave – især hvis man skal stå meget i hund hoved ned eller lave andre ting ‘omvendt’, men ikke alle har det godt med at træne på helt tom mave. I det tilfælde kan man spise en banan lidt tid inden træningen.

   Jeg håber, at kvalmen hurtigt helt vil forsvinde, så du får gang i en dejlig praksis, du kan være vedholdende omkring.

   Dbh Helene

 3. Hej
  Dejlig video. Jeg har dog brug for et trick til at kunne flytte min fod op til hænderne i et skridt. Det er helt umuligt for mig og så taber jeg rytmen og kommer bagud.
  Kh
  Nina

  1. Post
   Author

   Kære Nina

   Jeg skal beklage jeg har overset dit spørgsmål.

   I starten må man ganske enkelt hjælpe foden. Det kræver stærk kernemuskulatur kombineret med smidighed at kunne svinge benet frem til hænderne, men det komme med tiden og træningen. Indtil da tager du fat om anklen med hånden og hjælper foden helt frem.

   Jeg håber, du finder et godt flow i træningen med tiden 🙂

   DBH Helene

 4. Solhilsen er hård for armene for en nybegynder.

  Dejlig instruks i vejrtrækning, øvelser og hvor strækkene skal føles samt, hvordan man kan lette øvelsen hvis man har skavanker

 5. Åh, sikke en skøn start på mit yoga. Er ikke totalt nybegynder, men har aldrig rigtigt fundet mig til rette med yoga. Nu tror jeg faktisk på at det kan lade sig gøre. Tak! Namaste!

  1. Kære Mette – tak for den dejlige besked!

   Skønt at høre entusiasmen i din stemme 🙂
   Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse på din videre færd med yogaen <3

   Kærlig hilsen Helene

 6. Kære Helene,

  tak for en dejlig, varm og nærværende begyndelse – det er ganske enkelt pragtfuldt at være i gang igen. God instruktion i vejrtrækning, som er så essentielt. Tak for ro, indlevelse og fin, fin balance. Jeg glæder mig til mere og til at finde “hjem” til yogaen igen.

  Mange kærlige hilsener og namaste herfra,

  Jette

  1. Post
   Author

   Kære Jette

   Tusind tak for den skønne kommentar! Hvor bliver jeg glad for at høre du kan bruge videoen og at det vækker genklang i dig.

   Mange kærlig hilsner og Namaste herfra også 🙂
   Helene

 7. Tak for en behagelig og rolig gennemgang til mit første skridt ind i yogaen. Jer spændt og forventningsfuld til det næste, der kommer og håber så meget på, at jeg vil kunne mærke, hvordan min krop kommer med og bliver blød og smidig.

  Mange hilsner
  Annette

  1. Post
   Author

   Kære Annette
   Tak for din positive tilbagemelding. Og tillykke med du er i gang. Jeg håber også du vil nyde det fortsat og mærke en positiv effekt i både krop og sjæl i det lange løb.
   Alt det bedste til dig 🙂
   Kh Helene

  1. Post
   Author
 8. Har nu prøvet yoga for første gang i mit liv. Jeg er vandt til at svømme meget og synes egentlig min krop er rummelig smidig, men hold nu op hvor jeg blev udfordret i solhilsenen. Hvis ikke Helene havde været der med sin kyndige guidence ville jeg ikke være kommet igennem. Nu efter både Solhilsen og afspænding føler jeg mig virkelig taknemmelig i kroppen. Jeg har mærket min krop på en hel ny måde. Tak!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Kære Dorthe

   Tak for din positive kommentar. Hvor er dejlig at høre, du er kommet godt i gang online og mine instrukser er nemme at gå til.
   Rigtig god fornøjelse med din videre “rejse”!

   Kærlig hilsen
   Helene

  1. Post
   Author
 9. Hej Helene 🙂
  Mange tak for god undervisning. Hvor var det dejligt. Du har så behagelig en stemme og er meget rolig. Det gav virkelig ro i kroppen.
  Hilsen Kamilla

  1. Post
   Author
 10. Tak for en god video.
  Jeg er helt ny i det her, jeg håber at det vil være noget jeg kan udføre dagligt.
  Jeg har en god fornemmelse i kroppen nu, tak for det.

  1. Post
   Author
 11. Jeg har svært ved at forstå at tingene skal hastes igennem på denne måde hvis det er en begynder introduktion. Jeg ville have forventet at en professionel instruktør ville have vist øvelserne skridt for og så givet os tid til at gennemføre dem. Jeg har nu været igennem første video tre gange og kan stadig ikke huske bevægelserne som jeg finder det svært at gennemføre samtidig med at der hele tiden sker noget ny på skærmen. Dette her er egnet for øvede smidige elever ikke for os andre.

  1. Kære Thomas

   Tak for din kommentar – jeg er glad for du skriver, og jeg håber mit svar kan hjælpe dig på vej 🙂

   Sekvenserne til begyndere er lavet som en relativt koncentreret gennemgang af de mest grundlæggende elementer for hjælpe med til, at man undgår de mest almindelige “faldgruber” og i stedet opbygger en god og nærende yogapraksis fremadrettet.
   Overordnet i programserien er sekvenserne også skruet sådan sammen, at de vigtigste ting repeteres mange gange i de efterfølgende videoer. Således får man gradvist et større mentalt overblik og en større kropslig forståelse hen igennem programserien.

   Når det er sagt forstår jeg sagtens, at det kan opleves overvældende og forhastet, når man er helt ny til yoga.
   Derfor er det også vigtigt at mærke efter. Hvilken tilgang tiltaler dig? Og det kan sagtens være, du ender med at mærke, at du skal prøve at søge i Yogavivos videobibliotek efter noget andet. Det kunne være en anden type yoga (f.eks. Yin yoga – der er meget rolig og langsom), et andet tempo eller en anden underviser.

   Men jeg vil gerne nå at nævne, at smidighed ikke er og aldrig har været forudsætning for at lave yoga – og – at yoga er præcis det, man gør det til.
   Vi er alle startet et sted. Jeg selv startede med yoga da jeg næsten 30 og aldrig havde lavet motion før – og jeg var stiv som et bræt.
   Jeg troede det ville være lykken, at jeg på et tidspunkt kunne nå ned og binde mine sko med strakte ben – men opdagede at yoga handlede om noget helt andet.

   Måske kan jeg få lov at invitere dig til at se på usmidigheden (eller andet, du føler, der begrænser dig) som din ven og som en vigtig (den vigtigste, hvis du spørger mig) vinkel ind i yoga. En mulighed for at arbejde med at være med det, der er. Tillade det der er – det er en vigtig del af det at lave yoga.
   På denne måde lader du udvikling af smidighed starte i hovedet, mere end i kroppen. Så har du et virkelig kraftfuldt og frit sted at starte din praksis fra og så kommer den fysiske smidighed helt af sig selv hen ad vejen.
   Jeg siger ikke det er let, men jeg vil vove at påstå, det er et langt mere sjovt og berigende sted at starte sin praksis fra.

   Jeg håber det giver mening, og at du kan bruge det.
   – og ellers skriv endelig igen hvis du har flere spørgsmål

   Med de aller bedste hilsner og gode ønsker for din videre yoga-rejse.
   🙂 Helene

 12. Tusind tak for dette program.
  Jeg er sygemeldt med depression, angst og bliver meget hurtig stresset, så min psykolog anbefalede yoga.
  Jeg har længe ville igang med det, men det har irriteret mig, at jeg ikke kunne finde ud af det, fordi det virkede så uoverskueligt, så jeg er aldrig kommet videre med det.
  Dette program er perfekt til mig, og det er til at følge med.
  Det satte gang i nogle følelser, så jeg føler mig helt fjollet nu, hvor jeg har tårer i øjnene, MEN kan mærke en ro og afslappethed i kroppen, som er skøn 🙂
  Glæder mig til de næste 11 dage.

  Hav en dejlig dag 🙂

  1. Kære Camilla

   Jeg bliver så rørt over din tilbagemelding. TAK <3
   Det glæder mig rigtig meget at høre, du kan bruge det, og at det har en god effekt på dig.

   Jeg har selv været sygelmeldt med stress og depression, og kender til at det kan være en stor mundfuld eller stor overvindelse at begynde på yoga eller lign. når man er syg, fordi de indre sansninger mærkes endnu tydeligere, smertefulde og overvældende. Så - det er virkelig flot gået.

   Måske vil det inspirere dig at meditere også (f.eks. med Simon eller Ditte her på Yogavivo) eller at følge Enes programserie "Skru ned for dit indre drama". Det er helt individuelt hvad der virker og hvad man tænder på, men nu vil jeg bare lige nævne dem.

   Og sidst jeg får lyst til at nævne een bestemt og helt fantastisk bog, der har hjulpet mig massivt med at komme tilbage efter stress - og endnu vigtigere til at opdage, hvad det var, der foresagede min stress. Det var nemlig ikke travlhed eller andre udefrakommende elementer - det foregik alene indeni mig selv. Mønstre og overbevisninger. Måske ressonerer den i dig, måske ikke, men nu har du titlen; "At dø for at leve" og er af Anita Moorjani.

   De aller varmeste tanker og ønsker for dig
   Helene

 13. Tak for en rigtig god intro 🙂

  Jeg har et stykke arbejde foran mig ift. At finde ro og balance, men det føles som en rigtig god start.

  God weekend 🙂

  1. Hej Julie

   Du har taget det først skridt – det er en start – og det er godt gået 🙂 <3

   Rigtig dejlig sommer til dig
   Kærlig hilsen
   Helene

 14. Tusind tak for en dejlig start (igen) på yoga. Efter fødsel af mit 4. barn for 10 uger siden, har min krop virkelig brug for styrke og ro. Glæder mig meget til at følge programmet de næste 12 dage:-)

  1. Post
   Author

   Kære Mette

   Tak for din tilbagemelding og stort tillykke med 4. nye skud på stammen 🙂
   Det glæder mig meget at høre, du kan bruge programserien.
   Jeg kan også varmt anbefale Louise Timms programmer med efterfødselsfokus og bækkenbundstræning, nu hvor du har født for nylig.

   Fortsat rigtig dejlig yogarejse til dig!
   Helene

 15. Er alt andet end smidig, hvilket gav anledning til et par grin undervejs , men kroppen har det virkelig rart nu . Tak Helene for en god og behagelig begynder video .
  Har længe gerne ville gå til yoga, men det er ikke muligt her hvor jeg bor, med mindre det er igennem et fitness center ,og jeg er ikke ret god til at komme steder hvor der kommer alt for mange mennesker. Så det her er virkelig rart 🙂

  1. Kære Nadia

   Velkommen ombord og stort tillykke med, at du er kommet i gang med yogaen!
   Tak for din positive kommentar :-). Ja, yoga giver nogle gange anledning til nogle skønne grin – og hurra for, at du ikke lader umiddelbar usmidighed bremse dig.
   Hæng i og du vil over kort tid mærke den positive forandring i hele dit system.

   Rigtig god yogarejse 🙂
   Kh Helene

 16. Hold da op hvor var det bare for skønt!
  Tak for at have givet mig sådan en god start på et nyt liv med yoga i hverdagen.
  Det her var lige præcis, hvad jeg manglede. Der kom den skønneste ro over mig, og jeg havde en følelse af, at jeg ville have afspændingen til at vare ved.
  Tak for at hjælpe mig med at give mig tid til at være god ved mig selv. Tak for en rolig og dejlig stemme og rigtig god undervisning.
  Jeg glæder mig til yoga alle de andre dage allerede.

  Tak Helene 🙂

  Kh Katrine

  1. Post
   Author

   Kære Katrine

   Mange tak for din dejlige kommentar.
   Det glæder mig meget at høre, du kan bruge programserien, og at det inspirerer dig til at være god ved dig selv.

   Også tak for dig! <3

   Kærlig hilsen
   Helene

  1. Post
   Author

   Kære Jette

   Hvor er det dejligt at høre, du er kommet i gang.
   Tillykke med det første skridt, og fortsat rigtig god yogavandring 😉

   Varme hilsner
   Helene

 17. Hej Helene.

  Tak for et godt begynder program, den gode vejledning mangler ude i den virkelige verden.

  Jeg har et spørgsmål. Hvor længe anbefaler du man følger begynder programmet? Hvordan mærker man, at man er “klar” til at gå videre?

  Vh. Gitte

  1. Post
   Author

   Kære Gitte

   Jeg har også skrevet til dig under “Stærk ryg – flot holdning” 🙂

   For en god ordens skyld for du svaret her også:

   Hvor længe du bør følge programmerne handler udelukkende om, hvor du er i din yogapraksis, og hvordan din krop reagerer.
   Man kan sagtens være garvet yogi og have mindre kropsbevidsthed, og man kan på den anden side være helt ny men have en stærk kropsbevidsthed og grundform og hurtigt fange den mentale, føle- og sansemæssige del af yogaen. Det er så forskelligt, hvordan vi tager det ind.

   Men hvad mærker du? Hvordan reagerer kroppen? Er du storsulten og utålmodig efter mere eller skal det gå stille og roligt? Er det let at absorbere stoffet mentalt og fysisk, eller behøver du mere tid med noget?
   Jeg anbefaler altid nybegyndere at tage klasser, hvor tempoet ikke er for højt. Og klasser som er beregnet til nybegyndere. Ganske enkelt for at der er plads og ro til at fange teknikkerne og detaljerne. Det kan du søge efter i søgefilteret, og i begynderområdet ligger forslag til flere enkeltstående videoer, der er oplagte for begyndere (Find fold-ud menuen “Begynderområde” under “Videoer” – og se længst nede på siden).
   Men herudover er det bedste råd, at prøve dig frem og se hvordan kroppen, hovedet og sjælen reagerer.

   Jeg håber det var en hjælp – ellers er du velkommen til at skrive igen
   Jeg ønsker dig masser dejlige yogastunder
   Helene

 18. Tak for en dejlig introduktion til yoga. Jeg nød roen der sænkede sig over mig. For mig er det også helt perfekt at træne herhjemme foran computeren. Det at jeg kun skulle forholde mig til underviserens stemme, gjorde at det var meget nemmere at fordybe sig. Tak for en dejlig hjemmeside!

  1. Post
   Author

   Kære Katrine

   Tak for din dejlige tilbagemelding!
   Det glæder mig meget at høre, du har fundet noget, du kan bruge og at du er glad for siden 🙂

   Fortsat rigtig god fornøjelse med din yogapraksis
   Varme hilsner
   Helene

 19. Hold da op, hvor er jeg ikke smidig! Men det var sjovt og glæder mig også allerede til i morgen! 🙂
  Men selv her en time efter, kan jeg mærke min krop er helt afslappet. Som om den har fået en anden tyngde.

  God video!
  Hilsen Sofia

  1. Post
   Author

   Kære Sofia

   Hvor er det dejligt, at du mærker et så positivt skift i kroppen! Og tak for du deler 🙂

   Og – måske er det ikke smidighed i kroppen, der er vigtigst som udgangspunkt.
   Hvis du kan flytte fokus til sindet og bliver smidig i sindet, kan du “være” med alt hvad du er – også usmidig – og sådan kan du med tiden blive fri.
   Og så kommer smidigheden i kroppen af sig selv og uden særlig anstrengelse.

   Rigtig god fornøjelse med din yogapraksis
   Varme hilsner
   Helene

 20. Jeg har netop gennemført min første træning med yoga. Det var så skønt, jeg kunne mærke min krop vågne og glæden flytte ind. Glæder mig til næste træning i morgen. Tak Helene, det er super nemt at følge med.

  1. Post
   Author

   Kære Mette

   Velkommen til Yogavivo 🙂
   Hvor er det dejligt at høre, at det virker for dig. Det glæder mig meget at høre.
   Jeg håber, du fortsat vil nyde din træning hos os!

   Hav en smuk dag!
   Helene

ANDRE VIDEOER I FORLØBET 12 DAGES FORLØB