Åbenhed i hofter, bækken og lænd

 • Tid : 28 min
 • Underviser : Helene Feilberg
 • Tema : Glæde & leg / Yoga teknik
 • Niveau : Begynder
 • Yogastil : Hatha yoga
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Denne video er temavideo 5/6 i forløbet ‘12 dages begynderforløb‘. Vi kommer omkring nogle grundlæggende principper ift. at passe godt på hofter, bækken og lænd. I det hele taget handler det i denne session om at undersøge begrebet Ahimsa; hvordan kan vores praksis være “ikke-voldelig” eller med andre ord; kærlig, nærende og hensyntagende for hele vores system.

12 KOMMENTARER

KOMMENTARER 12

 1. Hej Helene, Som fuldstændig nybegynder i Yoga’ens verden, vil jeg blot sige at de små forklaringer fungerer virkelig godt for mig. På et tidspunkt siger du at jeg skal forsøge at åbne mine fødder som en bog – det giver mig et rigtig godt referencepunkt til fremtidige øvelser. Det samme med “knækket” i hoften når den skal frem – og ikke overkroppen.
  Jeg føler faktisk at jeg bliver dygtigere. Det er utroligt befriende!
  Tak – Dennis

 2. hej Helene, tak for fine programmer. Jeg har et spørgsmål i forhold til Svanen som jo er en super stilling i forhold til at strække ud i ballen, men da jeg ikke kan ligge direkte oven på knæet som man gør på det passive ben, lader jeg mig altid glide ud til siden, så jeg kommer til at ligge skævt. Det nytter heller ikke med tæppe under knæet og tykke dobbeltmåtter. Det er simpelthen det at lægge vægten på knæet, som er skidt. Har du et forslag til hvad jeg kan gøre? mvh Sidsel

  1. Post
   Author

   Kære Sidsel

   Tak for du skriver.
   Det er så fint som du lytter til dit knæ og tilpasser stillingen – vær blot opmærksom på du ikke vridder for meget i knæet samtidig med, du har vægt på.
   Et alternativ kan evt. være at ligge på ryggen, lægge højre fod på venstre knæ og trække højre knæ mod brystet. Her får du samme ballestræk men uden belastning af knæet. 🙂

   Jeg håber du finder en bæredygtigt vej for dig.

   Skriv gerne igen hvis du har flere spørgsmål.
   De aller bedste hilsner og ønsker om fortsat god træning.
   Helene

 3. …… Dag 9 er overstået i 12 dages begynderprogrammet. Jeg blev udfordret med mine stive ben….. brækkede ingenting men det knagede og bragede i de gamle fodboldben. Tror nu nok, det er godt for mig……:-)
  Et varmt og kærligt Nameste.
  Kh
  Allan

  1. Post
   Author

   Kære Allan

   Mange tak for din fine og ærlige kommentar 😉

   Ja, det kan godt kræve lidt tålmodighed og “overbærenhed” med de gamle stive fodboldben i begyndelsen, men med vedholdenhed og en kærlig indstilling til kroppen, vil du helt sikkert komme rigtig langt og opleve, at kroppen åbner mere op.
   Du har dedikeret til programserien og er næsten igennem – det er rigtig flot – du er på helt rette vej!
   Fortsat rigtig god yogarejse 🙂

   De bedste hilsner
   Helene

   1. Kære Helene!
    Ja, jeg mærker at være godt på vej og oplever klart en anden fornemmelse i kroppen, end hvad almindelig udspænding af muskler og led giver. Der er her større sammenhæng og en dejlig indstilling til krop og sind og det at være i verden på. Yogaspirit kan sammenlignes med andre “spirits”, hvor væren i verden i samhørighed er essentielt. Og tak for din gode guide på yogaens vej.
    Namaste
    Allan

    1. Post
     Author
 4. Kære Helene
  Tusind tak for en dejlig introduktion til yoga, jeg nyder virkelig at følge dit 12 dages program og mærker en positiv udvikling i både krop og sind.
  Bedste hilsner fra Anne

  1. Post
   Author

   Kære Anne

   Tusind tak for din tilbagemelding.
   Hvor er det dejligt, at du har nydt programserien og mærker en positiv udvikling.
   Fortsat rigtig god yogarejse 🙂

   Kærlig hilsen
   Helene

 5. Kære Helene.
  Jeg nyder dit 30 dages begynderforløb og er på 14 dag – tusind tak for din ro og behagelige måde at undervise på.
  Du formår at skabe en uvurderlig ro i din undervisning og du har hjulpet mig til at elske yoga, selvom jeg er helt nybegynder.
  Tusind tak for dig.
  Mange hilsner fra Marie

  1. Post
   Author

   Kære Marie

   Mange tak for din kommentar!
   Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge videoen, og at du er blevet så glad for yogaen.
   Og også tak for dig 🙂

   De bedste hilsner
   Helene

ANDRE VIDEOER I FORLØBET 12 DAGES FORLØB