Yama – perspektiv i din yogapraksis

Intro-video

Du kan se videoen, når du er medlem på Yogavivo. Få 7 dage gratis adgang nu.

Når du er logget ind, kan du nyde ubegrænset yoga med over 1000+ yogavideoer.

Pris kr. 119,-/md efter prøveperioden. Ingen binding.

Er du medlem allerede, så klik her for at logge ind
Tid 8 min
Underviser Birgitte Gorm Hansen
Tema Inspiration & blog / Yogafilosofi & baggrundsviden
Niveau Uden niveau
Yogastil Dynamic yoga / Yogavivo Talks
FavoriteFavorit Føj til kalenderKalender
Tid: :

Yama er den første ud af otte ”lemmer” eller “veje” der ifølge Patanjalis Yoga Sutras kendetegner yoga. Yama kan læses som fem grundlæggende etiske principper og inviterer dig til at leve med mindre unødvendig lidelse både for dig selv og verden omkring dig. Ordet Yama forklares oftest med ord som ”begrænsninger” eller ”selvkontrol” og bruges ofte som en form for disciplin eller afholdenhed, der guider dig, når du praktiserer yoga. Birgitte udlægger her Yama fra et lidt andet perspektiv, nemlig som muligheder snarere end begrænsninger. Du får Birgittes fortolkning af de fem yamaer som positive kvaliteter, du allerede bærer i dig, snarere end udefrakommende ”tøjler”, du kan lægge ned over dig selv for at blive et bedre menneske. Ved at praktisere yama som naturlige paratheder, bliver yoga måske mindre moralsk bootcamp og mere et værktøj eller et forstørrelsesglas, du kan bruge til at undersøge din egen natur, og det udtryk den får i det liv, du lever her og nu. Yama er måske ikke andet end livets naturlige måde at fungere på – når det får lov at udfolde sig frit.

5 KOMMENTARER

KOMMENTARER 5

 1. Avatar
 2. Avatar

  Hej Birgitte

  Glæder mig meget til dine yogaklasser om begreberne. Du har en skøn evne til at formidle på en forståelig og meningsfuld måde.

  Kh Susanne

  1. Birgitte G Post
   Author

   Hej Susanne, tak for din dejlige kommentar, jeg håber du får gavn af de kommende klasser.
   KH Birgitte

 3. Avatar

  Glæder mig meget til at høre dine fortolkninger af yamaerne ud fra den positive vinkel – og gerne også siden af niyamaerne.
  Kh Martin

  1. Birgitte G Post
   Author

   Hej Martin, tak fordi du værdsætter projektet, det er en større omgang vi her har kastet os ud i, så det er fedt at vide du kigger med. Jeg håber du hænger på og får en masse ud af videoerne. Og niyama, ja! fed ide. Hvis jeg tør 🙂
   KH B

ANDRE VIDEOER I PROGRAMSERIEN Yogafilosofi i praksis