Mærk kroppen, video 3 af 5

Du kan se videoen, når du er medlem.

Få en gratis 30 dages prøveperiode. Ingen binding.

Pris kr. 119,-/md efter prøveperioden. Opsiger du inden 30 dage betaler du ingenting.

Hvis du vil vide mere om Yogavivo, så klik her.

Er du allerede medlem, så klik her for at logge ind

 • Tid : 16 min
 • Underviser : Birgitte Gorm Hansen
 • Tema : Afspænding & restitution / Mindfulness
 • Niveau : Alle niveauer
 • Yogastil : Dynamic yoga / Meditation
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Denne klasse er den tredje i forløbet ”Meditation uden præstation”. Alt hvad vi oplever, tænker og føler er baseret på vores kropslige erfaring i nuet. Kroppen sanser hele tiden men det er ikke altid, at vi giver os selv plads til at nyde og blive eet med den sanseoplevelse, som ligger til grund for vores virkelighed. Klassen udforsker et spektrum af fysiske fornemmelser, som strækker sig fra det åbenbare, tydelige og velafgrænsede til det mere subtile, non-lokale og ordløse. Du kan vælge at afslutte din praksis, når instruktionen stopper, eller fordybe den ved at blive siddende på egen hånd, så længe du har lyst. Klassen fokuserer på hænderne, som for de fleste af os er lette at mærke. Når du har prøvet den et par gange og er godt bekendt med teknikken, kan du med fordel eksperimentere med, at bruge den samme tilgang andre steder i kroppen. Denne praksis vises siddende i en lænestol, du kan også vælge at side på en meditationspude, tæpper eller klodser. Se evt. video 1 i forløbet for gode tips til siddestillingen.

2 KOMMENTARER

KOMMENTARER 2

 1. Hej Birgitte.
  Jeg sætter stor pris på, dit forløb “meditation uden præstation”, som jeg har valgt at følge. Jeg er en af dem, der har mediteret gennem flere år siddende i en stol. Det vil jeg helst ikke lave om på, så tak fordi du understreger, at det er en mulighed!
  Jeg har det problem, at jeg af og til får uro i mine ben. (jeg er klar over, at det er mentalt) Det kommer især, når jeg ved, at jeg skal sidde stille – og ikke altid, heldigvis! Men når det er der, er det MEGET distraherende for meditationen!!! Har du et godt råd til, hvordan jeg kan slippe for det??

  På forhånd TUSIND TAK.
  NAMASTE

  1. Post
   Author

   Hej Pernile
   Tak for din søde besked. jeg bliver rigtig glad når jeg hører det giver mening derude i stuerne. Der er vist en del mennesker der er mere kvalificeret end jeg er til at rådgive omkring uro i benene (har både hørt folk fortælle af 10 minutters selv-fodmassage inden sengetid hjælper, mens andre fortæller mig at varme bade, mere moderat bevægelse i hverdagen, diverse kosttilskud osv. hjælper dem, men det ligger lidt udenfor mit område som yogalærer at rådgive om).

   Jeg tør til gengæld godt rådgive på hvordan man håndterer ubehagelige sansefornemmelser som smerte, uro i benene, kløe og andre ubehagelig fornemmelser der kan virke som om de forstyrrer meditationen.

   Hvis det er en meget ubehagelig sansning, som f.eks et knæ eller en hofte der gør decideret ondt, eller hvis uroen i benene virkelig ER ubærlig, må man flytte på sig eller bevæge sig lidt og finde en ny siddestilling der forstyrrer mindre. I dit tilfælde kunne det faktisk være at det at skifte stilling fra stol til noget andet kunne være en løsning ind imellem.

   Hvis det er en sansning der er til at have med at gøre, så ville jeg stedet for at se den som en distraktion gøre den til æresgæst i selve meditationen. Det er tit sådan, at vi ubevidst forventer at meditation skal føles på en bestemt måde, og at alt der ikke poser vores kriterier føles som en distraktion. Faktisk, vil jeg sige at så snart man har bestemt sig for hvordan en god meditation bør være, kan den næsten kun blive dårlig. Kunne en ide være, at uro i benene ER din meditation? Sådan at du kke opstiller det som en hindring men bruger den produktivt?

   Det har jeg selv gjort en del med smerte/pres/hårdhed som ved gud heller ikke er sjove at sidde i, men som når man kommer virkelig tæt på dem faktisk har en masse at byde på og bliver til noget helt andet når man saner dem koncentreret over længere tid uden modstand. Uro i benene er nok sværere end en lokal smerte, så du har fået kam til dit hår her. jeg tænker det er en mere avanceret meditationspraksis at blive et med fornemmelsen af uro i benene da den ikke har noget “sted” og ofte vil invitere til at man flytter på kroppen og kan være svær ikke at blive irriteret på eller handle på. Men nu er den der, og så er det måske en ide at arbejde med den snarere end imod den? Kunne du prøve næste gang at sidde stille og fokusere på sansefornemmelsen af uro i benene uden at reagere på den? Jeg lover at lave eksperimentet selv, næste gang jeg oplever uro i benene, bare så du ikke er alene. Det sker ind imellem for mig lige op til sengetid og er mega irriterende, i feel you!
   Er du frisk å at prøve og se hvordan det går? skriv endelig tilbage og sig hvad der sker.
   KH B

ANDRE VIDEOER I FORLØBET Meditation uden præstation