Genvej vej til bagsiden

 • Tid : 15 min
 • Underviser : Sisse Dall
 • Tema : Slank & fit / Stående stillinger
 • Niveau : Let øvet
 • Yogastil : Bowspring
 • Fokus : Booty / Styrke
 • Intensitet : Middel
 • Træningstype : Mixed movement
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Denne video er den første i “Booty Challenge – 21 dage “. Det er ikke altid det mest effektive at gå lige på og hårdt. Vi kan ikke strække steder, der er kronisk stramme, og vi kan ikke træne steder, som har sovet alt for længe, hvis vi ikke vækker dem først og begynder at ændre på indgroede kropsmønstre. Her starter vi med, at sætte hele kroppen ind i en form, som støtter op om, at vi kan få bagsiden og ballerne til at begynde at vågne og blive aktive. Det gør vi blandt andet gennem en kropsholdning, som tillader at kroppen kan arbejde sammen som en enhed.

17 KOMMENTARER

KOMMENTARER 17

 1. Kropsholdningen i bowspring mærker jeg bare er det rigtige og naturlige for kroppen og det påvirker jo alt andet. Og mærker også en effekt og kan se det tydeligt.
  Kunne vist blive totalt toptrænet hvis jeg gad 😉 men jeg er en livsnyder som integrerer træning og forskellig slags af den, så det passer til den jeg er.

  Har et spørgsmål – er der noget i denne træning og den måde at anskue kropsholdning på, som går lidt imod yin-yoga praksissen ? spørger fordi jeg startede med at lave yin-yoga for 1 1/2 år og har lavet bla lidt bowspring indimellem og andet, men det er yin yoga ( Rost ) jeg har lavet mest.
  Men efter bowspring er kommet lidt mere ind i min bevidsthed og kropsholdning er det som om min krop reagerer negativt ved at lave yin yoga ( Rost ) og får ondt i lænden bla.
  Spørger ikke for at stille de to former overfor hinanden (synes yin yoga praksis er fantastisk og så dybdegående), men blot for at høre din vinkel ?

  Et andet spørgsmål og min feedback, udover ros for fantastiske bowspring-programmer – selv om jeg udfører dem der er for begynder ( skifter lidt ) så synes jeg stadig instruktioner går ret stærkt og i det hele taget er der ikke så meget ro på, som jeg kunne ønske mig. Og kunne ønske mig at der var lidt små pauser mellem øvelserne med fokus på at slappe af i alle muskler og lige være i nuet.
  Er det noget I bowspring instruktørerne kunne overveje ?

  1. Post
   Author

   Kære Tina

   Mange tak for din feedback.

   Bowspring har generelt fokus på det dynamiske, og er derfor ikke en form, hvor du typisk finder en masse pauser. Når det er sagt, kan man eksperimentere med det fuldstændig som man vil, hvilket jeg selv gør p.t. hvor jeg også integrerer en del andre ting, som umiddelbart går imod Bowspring-principperne, fordi det passer til det sted i livet og kroppen, jeg er p.t. Blandt andet ved delte mavemuskler, stress og drepression, har jeg også lavet en del andet. Yoga og træning skal passe til den og der man er (som du selv er inde på;)), og jeg undgår personligt, at blive for fastlåst i en skole, hvor det kun er det man ‘må’ gøre.

   Personligt, er Yin Yoga ikke for mig. I følge mine studier, arbejder yin yoga ofte med at fascierne/bindevævet ikke trækkes i de retninger som fibrerne i vævet faktisk løber. F.eks. trækkes bindevævet i ballerne oftest ned, mens at de er designet til at gå op. Kurverne også bliver yderligere udjævnet i yin, hvilket jeg ikke tror er gunstigt. Derfor tænker jeg også, at du får smerter i lænden. Det er som sagt min personlige holdning og det er baseret på studier jeg har gennemgået.

   God dag 🙂

 2. Kære Sisse,
  Jeg nåede til dette program i min detox serie.
  Jeg oplever ikke udfordringer med balder og lår, men bliver enormt træt på bagsiden nederst ved skulderbladene..
  Hvad kan jeg gøre for at bedre dette.?
  Hilsner Carina

  1. Post
   Author

   Kære Carina

   Lige her, er det virkelig svært at svare, da jeg ikke kan se dig. Du kan evt. filme dig selv, når du laver den, og sende en video til mig på FB? Ang. skuldrerne, så lyder det som om, du får gang i ukendte muskler, hvilket er godt 🙂

   Mvh
   Sisse

  1. Post
   Author

   Kære Dorte

   Det kan være to ting. Kniber det og gør ondt eller er det snarere ‘træthed’? Hvis det kniber og gør ondt, skal du fylde brystet (særligt bagside) og løfte mere op, så det er plads mellem lændehvirvlerne. Hvis du snarere er ‘træt’, er det nok fordi du bruger muskler du ikke er vant til. Det er godt 🙂 Du kan evt. også svaje lidt mindre …

   Mvh
   Sisse

 3. Jeg er vild med Bowspring og din inspirerende instruktion. Har kørt dine programmer jævnligt gennem mere end et år – og kan mærke resultatet i dagligdagen og især ved sport, hvor det er direkte overførbart til. Tak.

  1. Post
   Author
 4. Kære Sisse.
  Jeg vil gerne sige tak. Jeg hygger mig meget med teknikkerne som er nye for mig, men som passer virkeligt godt til min krop.
  Er på 5 klasse idag, men mærker forskel i min gang… Der er mere flow – hele kroppen er mere integreret. Jeg bærer mig 9 kg søn på maven for det meste og det er bare så relevant at løfte brystkassen og åbne halsen. At huske teknikkerne når jeg har siddet og ammet – det er jo det modsatte af ammestillingen….. 🙂

  Jeg tror jeg kommer til at spænde op i lænden.. Jeg læste lige en tidligere kommentar, og måske det handler om mere løft og fylde i brystkassen?

  1. Post
   Author

   Kære Mathilde
   Jeg er virkelig glad for at høre at kropsholdningen vi arbejder med her, er god for dig. Den er nemlig perfekt for både graviditet og efterfødsel samt amning også. Yes, udvid hele brystkassen og så løft. Virkelig vigtigt at udvide på alle sider og IKKE løfte med skulderne men fra de nederste ribben. Håber det hjælper. Knus Sisse

  1. Post
   Author
 5. God start! Totalt bagside boost på den gode måde! Tak for det! 🙂
  Jeg mærker en tendens til at spænde i nakken når hænderne er så længe på hovedet og række hænderne op i hovedet. Og en tendens til at spænde i lænden når jeg skubber ballerne bagud. Måske bare en nyt-stof-jeg-koncentrerer-mig-ting, eller er det din erfaring at man kan løfte de baller for meget? 🙂

  1. Post
   Author

   Kære Kathrine. Først, godt at du skriver om disse meget relevente ‘issues’.

   Hænderne på hovedet skal bruges til at presse op i så du kan mærke at brystkassen løfter op (radiant channel/radiant heart). Det lyder som om du løfter fra skuldrene og måske trykker hænderne ned i hovedet i stedet for omvendt. Løftet skal komme fra de nederste ribben. Ellers kan du prøve med Hercules clasp (se intro til Bowspring) som ikke ligger pres på hovedet.

   Sjovt nok, kommer det andet problem mht til lænden, sandsynligvis det samme sted fra. Du får ikke nok fylde og løft i brystkassen og når du så skubber numsen tilbage, klemmer du lændehvirvlerne sammen istedet for at skabe mere plads i området. Radiant channel og heart ER svært, fordi vi ikke er vant til det, så øv dig virkelig på det. Ud over det, er det en god idé, at ikke tænke på det som, at du skal skubbe numsen tilbage, men snarere at du skubber toppen af lårbenene bagud. Hvis det stadig gør ondt, betyder det nok, at der stadig mangler fokus på brystkassen. Du kan i så fald arbejde med det først og lave et mindre ‘strut’ 🙂

   Håber det hjælper?

   1. Tusind tak for gode svar Sisse. Jeg bruger både hænder over hovedet og numsen/ toppen af lårben tilbage i anden yogapraksis (noget der stadig hænger ved fra vores tid med Soham på Hamsas TT 🙂 , men det med at jeg presser hænderne ned, og det at løfte fra de nederste ribben lyder som rigtig gode bud på noget jeg kan være opmærksom på. Så tak for det! 🙂 Klasse 2 i serien her var netop rigtig god for de tendenser.
    Jeg tog Birgitte Gorm Hansens Spiral Vinyasa TT her i efteråret, og det er sjovt og giver god mening at kombinere med dine bowspring ting 🙂

 6. Den her challenge kommer som kaldet. Jeg har fulgt dig noget tid og er kæmpe fan af dine programmer. De er sjove, udfordrene og ikke mindst sveddryppende!
  Du har fokus på præcis de område i kroppen, som har været gemt og glemt i årevis, føles det som! Min krop har det meget bedre efter at ha stiftet bekendskab med denne form!
  Tak 🙂

  1. Post
   Author

   Hvor er det bare smukt at høre Randi. Så skønt at få vækket nye steder. Lad mig endelig vide her, hvis du kan mærke en effekt på dine baller efter endt challenge 🙂

ANDRE VIDEOER I FORLØBET Booty Challenge - 21 dage