Dette forløb er til dig, der oplever stress i din hverdag. Det kan skyldes for meget arbejde og for lidt fritid, urimelige krav til dig selv og for lidt nydelse, for meget tænkning og for lidt mærken efter. Uanset hvor længe, du har oplevet stress, og hvad det skyldes, er dette forløb skræddersyet til at genetablere kontakten med dig selv og skabe ro i nervesystemet, så du kan komme godt ud på den anden side.
Hold da op, hvor jeg dejlig afslappet i kroppen nu. Selvom det er to år siden, jeg blev hårdt ramt af stress og er tilbage i livet igen, har jeg stadig brug for disse øvelser og ikke mindst tid til at fordybe mig i mig selv og min krop.
– Anja K.
Alvorlig stress kan være bygget op over flere år. Som udgangspunkt tager det lige så lang tid at slippe ud af en stresstilstand, som det har taget at skabe den. Nogle gange er man meget ramt og kan nærmest ingenting, andre gange er det tankemylder eller dårlig søvn der fylder, til tider føler man sig i bedring, men mærker man lige skal træde lidt på bremsen. Uanset hvordan din stress-tilstand er lige nu, finder du et program, der passer til dig, og du bliver præsenteret for forskellige tilgange til at håndtere stress.
Et fantastisk program, som jeg gang på gang vender tilbage til.
– Signe P.
Forløbet indeholder guidede afspændinger, meditationer, åndedrætsøvelser, visualiseringer og programmer med yin- og hatha yoga.
Vi anbefaler dig, at vælge videoer ud fra, i hvilken fase du er i netop nu i dit stressforløb, og gentager dem så mange gange og over så lang tid, som du har brug for.
Første fase: – Ny med stress
Skab plads til åndedrættet , Land i din krop, Førstehjælp til stressede skuldre, Psoas-release, Førstehjælp til din nattesøvn, Førstehjælp til ryggen, Fokus og klarhed, En del af helheden – en meditation, Selvkærlig meditation
Anden fase: – Opbygning og støtte
Førstehjælp til stressede skuldre, Førstehjælp til din nattesøvn, Førstehjælp til ryggen, Blid hjerteåbner, Essens og helhed, Selvkærlig meditation
Tredie fase: – Videre efter stress
Førstehjælp til stressede skuldre, Førstehjælp til din nattesøvn, Førstehjælp til ryggen, Fokus og klarhed, Kom godt videre efter stress, Klar til forandring?, Selvkærlig meditation
Programmerne vil støtte dig i din proces med at acceptere din situation, navigere i det kaos, du måske oplever, lindre stress-symptomer i din krop og komme videre på den måde, der er mest hensigtsmæssig for dig.
Dejligt program…. gav mig følelsen af at være med det og ikke at skulle præstere..
– Karina E.
I denne video giver Stina idéer til, hvordan du får bedst glæde og gavn af forløbet "Førstehjælp til dig, der er stressramt" på din rejse mod en stressfri hverdag.
Denne video er en del af forløbet "Førstehjælp til dig, der er stressramt", og har fokus på at løsne spændinger i skuldre, nakke, øvre ryg og bryst. Stress sætter sig næsten altid i og omkring skuldrene som fastlåsthed eller smerter. Med det her program vil du mærke mere flow og bevægelighed allerede første gang, du laver det, og over længere tid vil smerterne aftage. Du kan bruge programmet i alle faser af dit stressforløb. Du skal bruge et bælte.
Stress kan flytte vores åndedræt helt op i toppen af brystkassen. I den tilstand kan det ofte mærkes ubehageligt forceret, hvis vi prøver at tvinge åndedrættet “helt ned i maven”, og det medfører ofte flere spændinger i åndedrætsmuskulaturen. I den her simple, støttede stilling, bruger vi tyngdekraften til at åbne siderne af brystkassen og strække de små muskler mellem ribbenene. Gradvist vil du opleve at få mere plads til dit åndedræt og mere ro på. Videoen er en del af forløbet "Førstehjælp til dig, der er stressramt", og anbefales især til dig, der er i begyndelsen af dit stressforløb. Du skal bruge en yogapølle/hynde, et tæppe og evt. en blok.
Psoas-musklen, der kort forklaret faktisk refererer til de 2 muskler iliacus og psoas major, er en dybtliggende muskel, der forbinder vores overkrop og underkrop i området fra lænderyggen til lårbensknoglerne. Psoas er én af de muskler, der bliver hårdt ramt af langvarig stress, fordi den spænder op, når vi bliver pressede, og gør os klar til at “kæmpe eller flygte”. Med den her liggende stilling, giver du din psoas basis for at spænde helt af. Lig gerne i stillingen i 20 minutter, så du opnår den fulde effekt. Videoen er en del af forløbet "Førstehjælp til dig, der er stressramt", og anbefales især til dig, der er i begyndelsen af dit stressforløb. Det er en god idé at have et bælte og evt. et tæppe og en øjenpude klar.
Et af de steder, stress ofte skaber spændinger og lukkethed - både fysisk og energetisk - er omkring hjertet. Skuldrene trækker frem, og forsiden af brystkassen trækker sig sammen. I den her stilling, giver du tyngdekraften mulighed for at skabe en blid åbning hen over forsiden af dit bryst. Du kan modificere strækket og intensiteten med 2 forskellige variationer. Hjerteåbnende stillinger kultiverer åbenhed, (selv)kærlighed og mod. Denne session er en del af forløbet "Førstehjælp til dig, der er stressramt". Den anbefales til dig, der er et stykke inde i dit stressforløb og føler dig klar til at møde dig selv og verden mere åbent. Du får brug for en yogapølle og 1-2 tæpper.
Her arbejder vi med nyre- og blæremeridianerne, og det har en beroligende effekt på nervesystemet. Stillingerne åbner omkring dine lysker, inderlår, nyrer og hjerte. Nyrerne samarbejder med hjertet, og energimæssigt supplerer de også hinanden godt, da hjertet repræsenterer den mere udadvendte energi og nyrerne den mere indadvendte. Idéen er, at når du mærker din essens tydeligere, kan du forbinde dig til din omverden - helheden - fra et mere autentisk sted. Programmet er en del af forløbet "Førstehjælp til dig, der er stressramt", og denne session anbefales især til dig, der er et stykke inde i dit stressforløb og har brug for (igen) at mærke forbindelse til dig selv og din omverden
Søvnløshed er et af de mest almindelige symptomer på stress, og det kan tage tid at genoprette den naturlige rytme, når den først er blevet forstyrret. Med den her sekvens, som er en del af forløbet , træner du kroppen og sindet i at give slip. Den hjælper dig, hvis du har svært ved at sove. Lav den inden sengetid og gerne hver aften. Du kan evt. slutte af med en savasana i din seng. Du kan bruge denne sekvens i alle faser af dit stressforløb. Vi anbefaler, at du har en pølle og et tæppe til rådighed.
I denne flow-sekvens bliver du guidet igennem bl.a. stående stillinger og balancestillinger, der har til formål at fokusere dit sind, så du kan blive mere bevidst om, hvad der er aller vigtigst for dig lige nu. Den er også en øvelse i at mærke både plads og støtte indefra og udefra og gør, at du efterhånden vil (gen)opbygge tillid til dig selv og din omverden. Videoen er en del af forløbet “Førstehjælp til dig, der er stressramt” og anbefales især til dig, der er i slutningen af et stressforløb og begyndt at planlægge fremtiden. Eller dig, der er i tidligere faser af et stressforløb og har brug for fysisk bevægelse til at dæmpe tankemylder og kropslige reaktioner.
Det at være ramt af alvorlig stress og have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen, kan give en følelse af at være udelukket fra fællesskabet. Det skaber en oplevelse af separation. Mantraet "So-ham", som vi bruger i denne meditation, bekræfter, at vi alle er en del af en større helhed. At det er meningen, at vi skal være her som dem, vi er. So-ham betyder “Jeg er det”, hvor “det” henviser til det, man kan kalde for "den ultimative virkelighed". Mantraet støtter os i at mærke forbundethed, selvværd og sammenhæng. Videoen er en del af forløbet "Førstehjælp til dig, der er stressramt" og anbefales til dig, der er et sted i dit stressforløb, hvor du føler dig isoleret eller har svært ved at se den større mening med livet. Du får muligvis brug for en yogapølle/2 blokke og 1-2 tæpper.
Når du er ramt af stress, er det så vigtigt, at du stopper med at slå dig selv i hovedet med skyld, skam og mindreværd. Tak i stedet dig selv for at reagere sundt på en påvirkning, der er usund. Og overøs dig selv med kærlighed og selvomsorg. Det er præcis, hvad den her meditation er lavet til at hjælpe dig med. Kast dig ud i den med åbenhed og se, hvad der sker. Meditationen er en del af forløbet "Førstehjælp til dig, der er stressramt" og anbefales i alle faser af dit stressforløb. Du har muligvis brug for en yogapølle eller pude at side på.
Denne video er en del af forløbet "Førstehjælp til dig, der er stressramt". De tanke- og handlemønstre, der var med til at gøre, at du blev stresset i første omgang, kan nemt dukke op igen på "den anden side” af et stressforløb. Derfor kan det være en stor hjælp at have et redskab til at holde sig selv på sporet. Den her øvelse hjælper dig med at sætte en retning for dit liv, når du skal videre efter stress. Øvelsen tager dig gennem en proces af kontemplering og flowskrivning og munder ud i, at du sætter en intention, du kan bruge som pejlemærke, hver gang du skal træffe beslutninger eller bliver i tvivl om, du er på rette vej. Lav øvelsen, når du er nået til et punkt, hvor du kan overskue at kigge frem i tiden og begynde at planlægge din fremtid. Hav notesbog og pen parat.
Ryggen er ét af de steder, vi typisk oplever spændinger, smerte eller fastlåshed under stress. Med lidt blid bevægelse og en sekvens af liggende stillinger, får du åbnet og bevæget rygsøjlen i alle retninger og smidiggjort ryggens muskler. Det øger gennemstrømningen af blod, væske og energi og vil på sigt mindske følgevirkningerne af stress. Videoen er en del af forløbet "Førstehjælp til dig, der er stressramt", og sekvensen anbefales i alle faser af dit stressforløb. Du får brug for et bælte, en yogapølle/hynde og 1-2 tæpper.
Lad din opmærksomhed lande i kroppen med denne kropsscanning, der guider dig fra dine tåspidser til toppen af dit hoved. Kropsscanningen fungerer både som en dyb afspænding og en meditation, hvor du fokuserer opmærksomheden på forskellige dele af din krop og giver slip på spændinger i området. Måske kan det være en ekstra hjælp for dig at lægge en øjenpude eller et tørklæde over øjnene og et par sten eller andet med lidt tyngde i dine håndflader. Videoen er en del af forløbet "Førstehjælp til dig, der er stressramt", og anbefales især til dig, der er i begyndelsen af dit stressforløb og har mange muskelspændinger eller har brug for at komme ned i kroppen. Du kan have glæde af tæpper, yogapølle/pude(r) og øjenpude/tørklæde.
Du behøver hverken kunne synge eller forstå sanskrit for at få noget ud af det her mantra. Du skal blot have tillid til, at det er et kraftfuldt mantra, der kan bruges til at skabe forandring i forskellige områder af dit liv. Før du begynder at bruge mantraet, skal du forholde dig til, hvilke områder af dit liv, du ønsker at forandre. Sæt en klar intention og afsæt gerne tid til at synge mantraet dagligt. Sid gerne 5 minutter i meditation efterfølgende. Videoen er en del af forløbet "Førstehjælp til dig, der er stressramt", og anbefales især til dig, der er i slutningen af et stressforløb og klar til at skabe forandring i dit liv. “Om aim hreem kleem chamundaye viche svaha” er ordene.
Skriv din email her, og så sender vi dig et link, hvor du kan lave en ny adgangskode.