Asteya – åbenhed i din praksis

Intro-video

 • Tid : 51 min
 • Underviser : Birgitte Gorm Hansen
 • Tema : Foroverbøjninger / Yogafilosofi & baggrundsviden
 • Niveau : Alle niveauer
 • Yogastil : Dynamic yoga / Vinyasa yoga
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Lær dig selv bedre at kende gennem et blidt flow af yogastillinger, der følger det frie åndedræt. I denne klasse inviterer Birgitte dig til at undersøge yogafilosofi som en kropslig praksis, med udgangspunkt i begrebet Asteya, et begreb som du finder i Patanjalis Yoga Sutraer. Igennem et kontinuerligt og blidt flow, inviterer Birgitte til en fysisk praksis, hvor du møder kroppen med åbenhed. Når du går til din praksis med en intention om at give noget (snarere end at få noget) fra din praksis, får du adgang til en rigdom, der ligger gemt i den krop, du har lige her og nu. Birgitte starter med en kort åndedrætsmeditation, som følger med dig ind i en serie af cirkulære flows (ullola) hvor bevægelserne følger åndedrættets frie rytme. Du kommer igennem blide månehilsner og et par stående foroverbøjninger og slutter med en kort rygliggende praksis. En beroligende men dynamisk praksis for dig, der vil udforske det meditative aspekt af flow-baseret yoga. Du skal bruge en yogamåtte og to tæpper.

9 KOMMENTARER

KOMMENTARER 9

 1. Kære Birgitte

  Hvad kan jeg gøre for mig? Hvordan kan jeg lade være at ‘stjæle’ fra min krop. Sikke meningsfulde spørgsmål at stille. Jeg nød virkelig denne klasse.

  Jeg har et et spørgsmål: Når jeg som i denne session går arbejder en del i hundestilling, får jeg smerter i en lidt nedsunken forfod. Har du forslag til, hvad jeg kan gøre?
  Kh Mette

 2. Tak for en dejlig klasse. Jeg har influenza-hostet i en uge og den halve nat. Den her yogapraksis var som en god ven der tog mit åndedræt i hånden og fik det til at smile igen 🙂

  1. Post
   Author

   Åh et er godt at høre det hjælper. Du kan også finde en siddende praksis med denne åndedrætsmeditation i min video “det frie åndedræt” hvis kroppen har en dag hvor den bare skal have lov at hvile og du stadig gerne vil meditere med det frie åndedræt 🙂
   Håber du er blevet frisk igen.
   KH B

 3. Kære Birgitte, tak for en rigtig dejlig yoga sekvens, jeg nød virkelig den dybe fornemmelse af mit eget åndedræt. En øjenåbner for hvordan jeg normalt ville bruge det. Er dejlig træt og stille efter sekvensen❤️
  Namaste
  Charlotte

  1. Post
   Author

   Hej Charlotte, dejligt at høre du nyder praksissen. Der er mange måder at trække vejret på i yoga og de kan alle noget lidt forskelligt. Det frie åndedræt (svaramukta) har dog en ekstra stor plads i mit hjerte.
   KH B

  1. Post
   Author

HERUNDER KAN DU SE FLERE VIDEOER MED Birgitte Gorm Hansen