Videoerne på Yoga i Klassen kan bruges som små pauser i løbet af skoledagen og til at understøtte den faglige undervisning. Med videoerne på ’Yoga i Klassen’ får du et et godt supplement til at skabe mere ro, nærvær og trivsel i klasselokalet.

Vi opfordrer dig til at bruge 5 minutter på at gennemgå denne side for blive klædt bedst muligt på til Yoga i Klassen.

Hvad har jeg brug for?: 

  • En skærm i klassen og internet
  • 3-8 minutter, da det er længden på de fleste videoer
  • Intet andet. Der er hverken brug for særlig plads, yogamåtter eller andet udstyr. Alle videoerne kan laves i klasselokalet uden at skulle skifte tøj, tage sko af eller flytte rundt på møblerne.Vil stramme op og forebygge skavanker

De 3 mest stillede spørgsmål: 

Skal jeg selv være med?

Det er en god ide, at du som lærer er med, når videoerne bruges i klasselokalet. Det vil motivere eleverne og giver en god samhørighed mellem dig og dine elever. Og så er det dejligt selv at bevæge sig lidt 🙂

Hvor meget tid skal vi bruge på Yoga i Klassen før det virker?

Du behøver ikke at planlægge eller afsætte en masse tid for at bruge Yoga i Klassen. Du kan begynde med bare lidt en gang imellem og få effekt med det samme. For at opnå en langsigtet og vedvarende positiv effekt med Yoga i Klassen anbefaler vi at bruge videoerne regelmæssigt over en given periode. Langt de fleste videoer er ikke mere end 3-8 minutter, så du kan nemt flette det ind i en time. Giv eleverne mulighed for at vænne sig til at bruge Yoga i Klassen, ved at lave lidt flere gange om ugen i en periode på 4-8 uger.

Hvordan gør jeg rent praktisk?

Når du er meldt til, får du adgang til at se videoerne i Yoga i Klassen’s videooversigt Er du ikke tilmeldt kan du gøre det her. Det er gratis for alle skoler i Danmark at benytte Yoga i Klassen. Videooversigten finder du i menuen under ‘Alle videoer’. Her kan du via søgefilteret angive klassetrin, tema, fag og varighed, så du nemt kan finde netop den yogavideo, der passer til klassen lige nu og her.

Sådan vælger du en video:


OVERVEJ KLASSENS BEHOV

Gør dig nogle tanker om, hvorvidt klassen har brug for en afspændende pause, en energigivende pause eller at træne og indlære fagligt stof. Overvej hvornår på dagen eller i løbet af timen det giver bedst mening at integrere 'Yoga i Klassen'.

FAG-FAGLIG ELLER ALMINDELIG YOGA

Med den fag-faglige yoga får du både yogaens fordele, og kan øve konkret faglighed som tabeller, ordklassetræning etc. Med den almindelige yoga er kropsbevidsthed, ro og tilstedeværelse i fokus.

VÆR SPONTAN

Det er godt at have set den video du vil bruge igennem på forhånd. Men – måske er tiden knap eller øjeblikket kalder på spontanitet. Tøv ikke med at springe ud i det og prøve dig frem - vid, at yogaen har sin effekt uanset om du vælger den ene eller den anden video.

Tips og gode råd fra underviserne:

Nedenfor har vi samlet et par korte videoer med yderligere tips og gode råd til hvordan du og din klasse får glæde af af videoerne:


Overvej dette når du vælger en video


Hvor meget og hvor ofte?

De praktiske forhold


Sådan støtter du eleverne

Din rolle som lærer

Har du spørgsmål til brugen af ‘Yoga i Klassen’ er du meget velkommen til at kontakte Yogavivo på mail@yogavivo.dk .