Hvis vi kunne isolere muskler, ville ballemusklerne (gluteus maximus) være en af de stærkeste. Eller rettere, det er den bygget til at være. Men vi kender det godt; vi sidder ned det meste af dagen, og med alderen bliver ballerne tit mere og mere slappe, og nogle af os har måske helt mistet kontakten. Også selvom vi løber og dyrker fitness.
Det kan give dårlig kropskontakt og selvtillid og faktum er, at vi mister kontakten til en meget vigtig del af os selv – nemlig bagsiden. Kroppen er bygget til at arbejde som en integreret enhed, og når bagsiden står af, skal forsiden arbejde endnu hårdere, og det giver skader, ømhed og faktisk også mangel på integration af nervesystemet.
I dette forløb er der fokus på, at genskabe kontakten til bagsiden på 21 dage.
Det vil vi gøre gennem at også fokusere på andre dele af kroppen, som vil støtte omkring at bagdelen igen kan løfte opad. Du vil blive bedt om mærkelige ting, og det er ikke en ‘challenge’, som du vil opleve dem i fitnesscentrerne. Målet er, at skabe langsigtede forandringer, som du kan bruge i din hverdag til at få en stærk krop, hvor også bagsiden bidrager, og ballerne er aktive.
Forskning tyder på, at det tager tre uger for hjernen at skabe en ny vane, så vi kører programmet igennem fem gange (4 klasser à 5 gange). Hver dag laver du den næste klasse i rækken. Skulle du misse en dag, så hop på igen dagen efter. Hold momentum så godt du kan, så du for alvor kan begynde at ændre indgroede mønstre og vaner.
Serien henvender sig bredt – lige fra dig der er studerende til sportsudøveren eller forældrene. Noget vil være hårdt og andet knap så hårdt. Nogle øvelser vil måske virke fremmedartede eller underlige – blot stol på mig – der er en mening med galskaben.
Det er en fordel at have have adgang til en væg og en stol. Derudover anbefaler jeg virkelig, at du ser videoen ‘Introduktion til Bowspring’ her på Yogavivo, før du begynder på denne challenge.
I denne video giver Sisse tips og ideer til, hvordan du med fordel kan tilgå forløbet "Booty Challenge - 21 dage ", så du får mest muligt ud af forløbet.
Ballerne er faldet i søvn på mange af os – helt enkelt. På denne klasse ringer vækkeuret. Vi bruger en væg, og laver du denne klasse som en del af "Booty Challenge - 21 dage ", så bliv ved væggen, selvom du føler dig fristet til at teste balancen af. Ved væggen kan vi noget andet, og vi kan få mere støtte til at rykke og løfte bagsiden.
Denne video er den første i "Booty Challenge - 21 dage ". Det er ikke altid det mest effektive at gå lige på og hårdt. Vi kan ikke strække steder, der er kronisk stramme, og vi kan ikke træne steder, som har sovet alt for længe, hvis vi ikke vækker dem først og begynder at ændre på indgroede kropsmønstre. Her starter vi med, at sætte hele kroppen ind i en form, som støtter op om, at vi kan få bagsiden og ballerne til at begynde at vågne og blive aktive. Det gør vi blandt andet gennem en kropsholdning, som tillader at kroppen kan arbejde sammen som en enhed.
Denne klasse er en del af "Booty Challenge - 21 dage". Ballerne og bagsiden bliver ofte godt trænet i balanceøvelser, fordi man bliver tvunget til at arbejde med flere dele af kroppen, end vi plejer for at kunne holde os oprejste. I Bowspring stræber vi efter at aktivere alle dele af kroppen samtidigt, men for de fleste kræver det et ekstra kig til bagsiden. Hvis det kniber med balancen i dag, så start ved en væg eller med hånden på en stol. Noget andet godt ved balancetræning er, at vi bliver meget bevidste og "mindful".
Dette er den sidste sekvens i "Booty Challenge - 21 dage". De fleste sidder meget mere ned, end hvad der er godt for os. Stolen er en af de opfindelser, som får os til at trække halebenet ind under og få inaktive og flade numser. Men stolen er nu en gang en stor del af vores hverdag. Kan vi mon bruge den del vores fordel? Eller rettere - bagdel :-). Denne klasser kan du lade dig inspirere af på kontoret, så du kan have aktive baller, selvom du er ved et skrivebord det meste af dagen.
Skriv din email her, og så sender vi dig et link, hvor du kan lave en ny adgangskode.