Nem bønnepostej

Jeg bliver ofte spurgt om, hvad der kan bruges som pålæg, når man gerne vil skære ned på kød eller undgå det helt. Og når man ikke har økonomi til at købe de færdige vegetariske postejer i butikkerne. Bønnepostejen her er et godt valg, for den kan være færdig på få minutter. Den kan endda varieres ved at bruge andre krydderier eller andre bønner. I postejen bruger jeg letristede solsikkekerner i stedet for rå, det giver nemlig en bedre og dybere smag. Når du rister solsikkekerner, så vær omhyggelig med at de ikke bliver mørke og brændt. Bliver de mørkebrune og sorte har de fået for meget. De skal blot blive let gyldne. Overristning ødelægger også fedtstofferne, og der dannes skadelige stoffer. Det gælder alle frø, kerner og nødder. Sorte pletter har det bedst i kompostspanden ikke i din krop. Tricket til at undgå at brænde nødder og kerner på, er at holde konstant bevægelse i dem, når de ristes. Rist dem gerne på en støbejernspande, der har en god varmefordeling. Du kan selvfølgelig også riste i (eftervarmen på) ovnen, hvis den alligevel er i gang, her er det bare vanskeligere at holde ordentligt øje, for det går ret stærkt fra letristet til brændt.

Velkommen til Yogavivos Madunivers

Du har adgang til opskrifterne når du er medlem på Yogavivo

Få 30 dage gratis på Yogavivo
Lisbeth Tordendahl
Indehaver af : Lisbethtordendahl.dk

Lisbeth Tordendahl er specialist i holistisk sundhed med et bankende hjerte for naturens grønne apotek og en særlig passion for smuk, livgivende mad og bæredygtig livsstil. Har udgivet flere kogebøger, blandt andet den prisvindende Grønne proteiner i 2009 og senest Kål og Kærlighed.

I Lisbeths unikke og kreative madunivers Wisefood handler det om sundhed og naturlig nydelse. Om klog næring, madglæde og vitalmad, der tilfredsstilller sanserne og nærer både krop og sjæl. Om grøn kærlighed til krop og klode, mad som medicin, hjælp til selvhjælp, bæredygtighed og selvomsorg.

Lisbeth har arbejdet professionelt med sund næring, livskraft, balance og optimering af kroppens ressourcer siden 1981. Hun er blandt andet uddannet biopat/naturopath og phytoterapeut, har privat praksis i København og er fast skribent i Magasinet Sund- Forskning.