Oprettet af:
Mange oplever strækket bag på benene lige omkring knæet, og det kan være en skarp fornemmelse. En årsag kan være læggene, så de får ekstra fokus her i denne sekvens. Du skal bruge et sammenrullet håndklæde. Videoen er den del af forløbet 'Nå dine tæer på 4 uger'.
Du kan vurdere din smidighed før og efter forløbet gennem denne korte sekvens af bevægelser. Alt efter din præference kan du vælge at mærke, hvordan bevægelserne og strækkene føles subjektivt, eller du kan benytte foto eller video for at se dig selv udefra mere objektivt. For sammenligningens skyld er det mest pålideligt, hvis du udfører testen samme tid på dagen og med samme mængde mad/vand i maven. (Du bliver mindre smidig hvis du ikke er hydreret nok). Videoen er den del af forløbet 'Nå dine tæer på 4 uger'.
I denne sekvens sætter vi alt, vi har arbejdet med i de andre sekvenser i forløbet 'Rør dine tæer på 4 uger', sammen med nogle stræk, der rammer hele bagsiden af benene. Lænden er også involveret, når vi skal røre tæerne, så den får ekstra kærlighed i denne session. Husk at gentage sekvensen 'Test hvor langt du er fra dine tæer' et par dage efter, at du har gennemført denne video. Du skal bruge en pude til knæene og en vægt på 5-10kg. Videoen er den del af forløbet 'Nå dine tæer på 4 uger'.
Denne effektive opvarmning vil sænke risikoen markant for, at dine håndled og skuldre brokker sig, når du står på hænder. Med denne sekvens, som er en del af forløbet 'Lær at stå på hænder - let og legende', kan du være sikker på være varmet op alle de vigtigste steder, og du vil garanteret ku mærke, at det også forbedrer din håndstand og balance. Det er en god investering at tage sin opvarmning seriøst, og du skal bare lytte til kroppen for at forstå hvorfor. Kør gerne denne opvarmning konsekvent de næste ti gange du træner for virkelig at få den ind. Så kan du den udenad, og jeg vil varmt anbefale derefter at justere, udvælge, og evt. tilføje elementer, så din opvarmning passer perfekt til dig. God træning!
I denne sekvens skal vi ind og arbejde med hofterne og især balderne, for at se om det hjælper din evne til at folde forover. For nogle vil dette område være nøglen til at røre tæerne, for andre vil det ikke have lige så stor effekt. Men vi arbejder også med baglår og resten af kroppen, så træn glad med og se, hvad din oplevelse er. Du skal bruge lidt væg, en pude til knæene og en stol. Videoen er den del af forløbet 'Nå dine tæer på 4 uger'.
Vi kommer ikke uden om det - muskulært set er baglårene det primære, som begrænser evnen til at rulle hoften fremad, så du kan nå dine tæer. Og derfor skal vi strække baglårene ud. Vi varmer dynamisk op, får vejrtrækningen med og fordyber os i fokuserede stræk til baglårene. Du skal bruge en pude til dine knæ og en stol. Videoen er den del af forløbet 'Nå dine tæer på 4 uger'.
I denne video skal du tune din "håndstands-motor" ved at få stærkere og smidigere skuldre. Ligesom hoften driver os frem, når vi går og løber, er skuldrene fundamentet for din håndstand. Denne sekvens med passive og aktive stræk, som er en del af forløbet 'Lær at stå på hænder - let og legende' er for alle uanset, om man er interesseret i håndstand eller ej. Åbne og fleksible skuldre er nemlig i det hele taget et godt udgangspunkt for al daglig aktivitet. Du vil mærke at dine skuldre er mere åbne og frie, når du er færdig. Du skal bruge et kosteskaft og 2 yogablokke eller en yogapølle.
Hundestrækket er en af de arketypiske yoga-stillinger, som man møder overalt, men som kan forblive en smule mystisk. I denne video dekonstruerer vi stillingen, afkræfter nogle myter og giver en masse konkrete retningslinjer for, hvordan du kan få mest ud af stillingen, og hvordan du kan forbedre stillingen med supplerende øvelser. Med Arianna som model demonstrerer Peter her øvelserne og de tekniske elementer, og du kan følge med undervejs for at mærke det selv.
Noget af det vigtigste i træning og i andre krævende discipliner eller opgaver er at holde motivationen oppe. Uden motivation af den ene eller den anden type og karakter, dør træningen ofte hen, og vi opgiver længe før målet er nået. Martin går her igennem 5 kilder til motivation og hjælper dig med at opdage, hvor du kan hjælpe dig selv til at forblive motiveret omkring din træning. Vi anbefaler dig at se disse lidt længere videoer med Martin Brogaard, som ud over at være træner samtidig coacher folk i netop at opretholde motivationen og lysten til træning - også på den lange bane. Han kommer med interessante nye betragtninger og ideer til hvordan, du kan holde dampen oppe og mærke glæden og tilfredsheden ved ved en kontinuerlig træning i det lange løb. Rigtig god vind med din træning!
I denne workout tager vi første step i forløbet "9 trin til en stærk & fit krop", som er baseret på gymnastisk styrketræning og cirkeltræning og som indeholder i alt 9 træningssekvenser med stigende intensitet. Dette er med andre ord den letteste og mindst intense af de 9 sekvenser, så det er her du bør starte, hvis du er ny. Alle kan som udgangspunkt være med. Måske skal du pause videoen indimellem, eller lave øvelserne simplere eller lave færre af dem, det er helt i orden. Det vigtigste er du kommer i gang og hænger i. Fokus er på styrke og udholdenhed og sekvensen er sammensat, så du får gang i hele kroppen. Vi anbefaler, at du laver sekvensen min. 3 gange hen over en uge, inden du går videre til den næste i rækken. Du skal bruge en måtte eller et andet underlag og en stabil stol. God fornøjelse!