Oprettet af:
Dette er den første sekvens i forløbet 'Tre i én', hvor vi arbejder nedefra og op og samler hele kroppen. Her vækkes dit fundament, og der skabes flow i kroppens systemer, så du får masser af energi og kan udnytte dit fulde potentiale. Du skal bruge 2 yogablokke og et tæppe.
Vores tanker er budskaber, der transporteres ud til cellerne i vores krop. Det vil sige, at vi kan påvirke kroppens celler med vores tanker. Negative som positive. Det er derfor vigtigt at være bevidste om de tanker, vi har om os selv. I denne praksis får du nogle behagelige fysiske øvelser til at detoxe kroppen, og så får du nogle værktøjer til at slippe negative tanker og tankemønstre.
Efterhånden som vi bliver ældre, falder vores krop naturligt lidt sammen. Dette program fokuserer på stillinger, der understøtter en god holdning. Ikke bare fordi det ser godt ud, men fordi det får os til at have det godt. En god holdning påvirker vores vejrtrækning og vores måde at være i verden - særligt vores følelse af åbenhed, styrke og værdighed.
Denne video er en del af forløbet "Nye vaner med yin". Det er en sekvens med fokus på at åbne skuldre og arme, så lysten til at give dig selv mere glæde vokser. Uden at have hjertet med kan glæden til at forankre en ny vane ikke ske naturligt. Få dine kolleger med på denne og skab et bedre arbejdsmiljø.
Denne video er en del af forløbet "Skru ned for dit indre drama", der handler om stress og angst. Med stress og angst følger ofte en fornemmelse af ikke at stå stabilt - vi taler om at “miste balancen”, når vi ikke har det godt. Denne sekvens fokuserer på at genoprette fornemmelsen af at være i stand til at stå oprejst med energi, stabilitet og tryg kontakt til jorden.
I anden sekvens i forløbet 'Tre i én' er omdrejningspunktet at få yin og yang i balance. Her vil du opleve en del twists og decideret arbejde med din kerne, din psoas og dit organsystem, og du kan glæde dig til meget mere balance og flow i din krop og i livet. Du skal bruge 2 yogablokke og et tæppe.
Programmet er skønt til både at skabe ro indeni og samtidig give ny energi. De fleste af os sidder meget ved en skærm og bruger hovedet det meste af dagen. Med det her program kommer du ned i kroppen og får dig bevæget på en måde, der perfekt balancerer en ofte foroverbøjet og lidt travl hverdag. Det er også et godt program hvis du har tendens til at være lidt øm i lænd og ryg.
I denne praksis vil Simon guide dig igennem fem teknikker, der på forskellige måder hjælper kroppen til at trække vejret frit. Det sker dels ved at opløse de spændinger og vaner, der står i vejen for vejrtrækningen og dels ved at minde kroppen om, hvordan det føles at trække vejret frit. Videoen er en del af forløbet: Vejrtrækningen – en nøgle til fred og livskraft. Du skal bruge en yogapølle og lidt vægplads i denne sekvens, til når du skal ligge med benene oppe. Vi anbefaler, at du læser beskrivelsen af hele forløbet, før du går i gang.
Du har ondt, og du skal træne. Det er kort sagt budskabet fra de kliniske retningslinjer til dig, som har iskias-smerter, og i denne video blander vi en masse af de bedste og mest benyttede øvelser til lige præcis iskias.
Hvis du ikke har set min Yogavivotalk 'Forstå dine iskias-smerter', er det den perfekte opvarmning til at begynde en ny fase, hvor du arbejder fokuseret med at komme dine smerter til livs. I den video vil du også finde flere informationer om iskias-smerter, og hvornår du skal søge hjælp hos lægen.
Du kan lave øvelserne hver eneste dag, og jeg vil anbefale at køre programmet minimum 2-3 gange om ugen i 2 uger. Sæt dig hellere et koncentreret og overskueligt mål, og lave et lille projekt ud af det, frem for en overvældende forventning om at træne dagligt i månedsvis. Men husk, det tager tid, og det vigtigste er vedholdenhed.
Det eneste der er anbefalet at have ved hånden er en pude eller to - så kan du øge støtten under maven, hovedet eller andre steder, der ville gøre træningen mere behagelig.Dette er den lille pause, til når du er ved at gå sukkerkold, og når der skal lidt mere til end en morfar for at få vækket systemet og gøre dig klar til aktiviteter, der kræver din fulde tilstedeværelse. Vi starter med at arbejde med dine yderzoner som underben og arme, for så at runde af med at skabe ro i dit nervesystem. Det er en rigtig god hverdagssekvens, hvor hele kroppen vækkes igen.
Dette er en sekvens, der forskønner dig med frisk ilt til hjernen, øget blodcirkulation og ro. Øvelserne bringer liv og flow til din krop og naturlig glød i dine kinder. Huden bliver mere spændstig, kroppen bliver bedre til at regulere dens naturlige varme, og du stråler ganske enkelt bagefter. God fornøjelse!
Denne video er til dig, der trænger til at prøve en anderledes form for yoga. En form hvor fokus ligger på at have det sjovt og prøve noget nyt. Dette sikrer at du, uanset niveau, vil få en succesoplevelse med pulsen oppe og smil på læben – også selvom du måske ikke har den bedste balance eller tænker på dig selv som en avanceret yogi. Ønsker du musik til din yogapraksis, anbefaler jeg nogle Spotify playlister på min underviserprofil.
I tredie sekvens af forløbet 'Tre i én' er der fokus på at komme hjem. Vi arbejder med at grounde energien og skabe mest mulig ro i hovedet og kroppen og hermed også en oplevelse af større robusthed i livet. Du skal bruge 2 yogablokke og et tæppe.
Denne sekvens er juice for dine haser og lår. Alle øvelser styrker dine lår og smidigør bindevævet, samtidig med at de løsner og forlænger baglår og haser. Det er mavens og blærenes meridianbaner vi arbejder med, og muskler og bindevæv bliver samtidig smurt og styrket. Det er en rigtig lækker sekvens, som får dig godt på benene.
Når vi oplever ubehag og smerter i kroppen, er det helt naturligt, at opmærksomheden trækkes hen imod ubehaget, der dermed nemt kommer til at fylde det hele. I denne sekvens, som er en del af forløbet 'Blid yoga mod kroniske smerter', inviterer Ene dig til at gå imod denne tendens og i stedet fokusere på de områder i kroppen, hvor der enten er noget, der føles rart, eller hvor der er et fravær af ubehag. Dermed kommer ubehaget til at fylde mindre og alt det, der faktisk føles ok, kan skabe en modvægt til ubehaget. Sekvensen er velegnet til dage, hvor du føler dig overvældet af smerter. Du får muligvis brug for et tæppe at ligge på.
I overgangsalderen og når vi bliver ældre, er det almindeligt, at vores led bliver mere stive og ømme. Hvis vi ikke er opmærksomme, kan vi komme til at undvige bevægelser, der udfordrer denne stivhed - hvilket på sigt medfører mindre og mindre bevægelighed. I denne video for modne kvinder vil Ene guide dig igennem en blid sekvens med fokus på hofteled. Formålet er at skabe bevægelighed og blødhed inde i hofteled og minimere eller fjerne ømhed
Når vi kommer i overgangsalderen og efter overgangsalderen, bliver vi mere stive og måske ligefrem ømme omkring vores led. Ofte er lænden et af de områder, der bliver udfordret lidt ekstra, og den har derfor brug for ekstra opmærksomhed. I denne blide sekvens vil du blive guidet igennem bevægelser og stræk, der blødgør, åbner og styrker din lænd. Sekvensen afsluttes med en kort afspænding, så du kan få brug for et tæppe til at tage over dig.
I denne sekvens skal vi arbejde med det, der på engelsk hedder “spaciousness”. Det handler om at brede bevidstheden ud - ud i hele kroppen og længere ud til det “space” der er omkring kroppen. Når vi bruger vores bevidsthed på den måde, kan vi modvirke vores naturlige tendens til at lukke sammen omkring alt det, der føles svært og dermed skabe endnu mere ubehag. Vi kan i stedet etablere en indre ligevægt og balance. Sekvensen afsluttes med kort afspænding. Du har muligvis glæde af en pude eller et sammenfoldet tæppe til at sidde på i begyndelsen af sekvensen.
Denne video er en del af forløbet "Skru ned for dit indre drama", der handler om stress og angst. Når vi oplever stress og angst, kan det føles som om andre mennesker kommer alt for tæt på, fordi vores afgrænsning er helt eller delvist brudt sammen. I denne sekvens laver vi øvelser, der understøtter fornemmelsen af at være trygt afgrænset uden at behøve at lukke af eller trække sig helt væk. Der afsluttes med en kort meditation, hvor du har brug for en pude eller lignende til at sidde på.
Stress og angst kan komme til udtryk og sanses i kroppen på mange forskellige måder. Denne sekvens, der er en del af forløbet "Skru ned for dit indre drama", inviterer dig til at gå på opdagelse i alle de skiftende sansninger, der er til stede i kroppen. Du inviteres til at forsøge at forholde dig nysgerrigt til alt det, du mærker, både det der føles rart, det der føles ubehageligt, og det der føles neutralt. Denne træning kan hjælpe dig til ikke at blive overvældet, når noget føles intenst. Sekvensen afsluttes med en kort afspænding.
Denne sekvens for modne kvinder er for dig, der har brug for at komme ned i kroppen og få mere ro og grounding i en tid med uvished og forandring. Du vil blive guidet igennem en blid yogapraksis, hvor Ene inviterer dig til at se og mærke, at forandringer ikke kun sker i det ydre, men også i det indre: at oplevelsen af kroppen ændrer sig, at dine tanker kommer og går, og at din sindsstemning skifter. Formålet er at slutte fred med, at alt er i forandring og at se, at aktuelle forandringer, der føles udfordrende, heller ikke er vedvarende. Du får brug for en pølle eller et sammenrullet tæppe.
Denne video for modne kvinder, er til dage hvor du har svært ved at forholde dig venligt til de forandringer, der sker med din krop. Sekvensen er blid og meditativ med siddende og liggende stillinger. Du vil blive guidet til at bringe en kærlig opmærksomhed til din krop og til alle de sansninger, der kommer og går, når du bevæger dig. Du vil blive inviteret til at mærke din trofaste krop, der allerede har rummet uendelig mange forandringer af forskellig karakter, og som gør det muligt for dig fortsat at opleve den stadige strøm af forandringer, livet består af.
Stress og angst kan føles ekstremt ubehageligt i kroppen, og det kan være svært ikke at ryge ind i en ond cirkel af kropsligt ubehag, der medfører ubehagelige tanker, der øger kropsligt ubehag osv. Denne sekvens, der er en del af forløbet "Skru ned for dit indre drama", inviterer dig til at være modig og forsøge at møde ubehaget uden modstand. Målet er at lære at acceptere dramaet, som det føles lige nu - uden at gå i kamp med det. Dermed kan du faktisk finde et fredfyldt sted i dig selv midt i den voldsomme tilstand. Sekvensen afsluttes med en kort afspænding.
Denne yogasekvens for modne kvinder fokuserer på evnen til at møde dig selv med venlighed. Du vil blive inviteret til at etablere og bevare en venlig opmærksomhed mod alt det, du oplever og mærker i din krop, uanset om det føles rart eller ubehageligt. Formålet er at skabe mere blødhed og ro og at træne din evne til at komme overens med alt dét, som livet nu byder på i det indre og i det ydre. Du kan med fordel bruge en pude eller et sammenfoldet tæppe til at sidde på.
En god morgensekvens der blidt vækker din krop og skaber fornyet overskud og energi til resten af dagen. Du kan lave sekvensen med din baby liggende ved siden af dig.
Med udgangspunkt i Patanjalis Yoga Sutra II. 46 Stira sukham asanam udforsker vi forbindelsen mellem grounding og stabilitet og bevægelse og lethed i din yogapraksis. Ved at skabe en stabil forbindelse til jorden, kan du med tillid finde en bevægelighed, lethed og rummelighed i resten af kroppen. Du vil opleve, at denne stabilitet også forplanter sig til livet udenfor yogamåtten. Du kan bruge den visdom, som du finder på yogamåtten til at skabe en stabil og gensidigt gavnlig forbindelse til jorden i din hverdag.
Når livet er svært, er man som regel på overarbejde bare for at komme igennem dagen. Derfor er det ofte et tema, at mennesker i krise er udmattede. Hvis du kan genkende dig selv i den gruppe, så er dette yogaprogram til dig. Programmet består udelukkende af behagelige øvelser, som ikke kræver, at du bruger kræfter, men som alligevel kan have en stor, positiv effekt. Du skal bruge en yogapølle og evt. et tæppe og yogablokke. Programmet er en del af forløbet 'Yoga, når livet er svært'.