Oprettet af:
Det siges, at uden jordforbindelse, kan vi hverken finde sympati for os selv eller andre. Når det gælder dit humør, er det ikke nok at arbejde med meridianer forbundet til det oplagte som hjertet og kredsløb, vi skal også arbejde med mave, milt, lunger og nyrer. Med øvelserne i denne sekvens skaber vi helhed helt ind til din kerne. Det giver dig ro og overskud til at kigge på dine relationer og dig selv og slippe det, der ikke er befordrende for dig. Vi arbejder også med 'Buddha-smilet', for det gavner nemlig at smile, selvom det er med lukket mund og bare til dig selv. Du skal bruge 2 yogablokke. Videoen er også del af forløbet '3 i 1 vågen & vital'.
Vagusnerven er kroppens største nerve og har stor betydning for dit velbefindende. Man kunne også kalde vagus nerven for kroppens omsorgsfulde forælder. Den fortæller dig, når det er sengetid, minder dig om at tygge din mad grundigt og sidde roligt ved måltidet. Den husker dig på at holde pauser i arbejdet og mellem venne-aftalerne, og den luller dig til ro, når du er ængstelig. Er du det lydige barn eller den ignorante teenager over for din vagusnerve? Vagus nerven mener det hele godt, den passer på dig og siger, at selvom det måske ikke giver mening lige nu, så vil du takke den en dag. Vagusnerven er en del af det parasympatiske nervesystem, som hjælper dig med at restituere og fordøje næring - både fysisk og mentalt. Vagus kommunikerer nemlig med hjernen om, hvad der foregår i organerne. I det rolige parasympatiske nervesystem skal du helst befinde dig 90 % af tiden. Dette vagus-stimulerende yogaprogram, vil som en kærlig mor vugge dig til ro.
Vi har brug for, at rygsøjle og hofter er fleksible dele i vores krop for et liv med velvære, sundhed og glæde. Vores rygsøjle såvel som hofter spiller en helt central rolle i vores bevægeapperat og sætter sig desværre som tiden går, hvis de ikke bliver brugt på kryds og tværs. For at undgå en ufleksibel, stiv og begrænset krop med smerter, er det vigtigt at bruge den til andet end bare at sidde ned, stå eller gå. Derfor er denne sekvens for rygsøjlen og hoften vigtig for hele din krop og dit velvære.
I denne sekvens arbejder vi med at skabe flow og plads i og omkring rygsøjlen. Rygsøjlen er en central del af vores bevægeapperat, og den beskytter vores rygmarv og alle de vigtige væsker og forbindelser, der er indkapslet der. Desværre bliver ryggen også nemt påvirket i negativ retning i takt med, vi bliver ældre. Væsken i vævet omkring rygsøjlen forsvinder og bindevævet bliver meget mindre fleksibelt. Med dette blide og nænsomme flow, får vi løsnet op omkring rygsøjlen, så væsken igen kan flyde og rygsøjlen holde sig ung og flexibel. Hvis du ønsker en længere sekvens, kan denne klasse laves i sammenhæng med Cecilies anden video 'Yoga den ultimative selvforkælelse', som er et blidt flow for hofte og rygsøjle.
Hvis du oplever, at du konstant føler, at du skal præstere, så er du helt normal. Det moderne liv er blandt kendetegnet ved, at vi gør flere og flere dele af vores liv til projekter, hvor vi sammenligner os med hinanden og ønsker at excellere. Det kan gøre presset enormt, fordi det betyder, at vi stort set aldrig holder fri. Dette program er designet til at give dig som deltager en pause ved at insistere på at gøre yogaen til projektfri zone.
Lad os sammen sætte tempoet ned og finde ned i kroppen. De fleste af os lever vores liv på en måde, hvor vi konstant er på vej et andet sted hen og går rundt med en længsel efter at stoppe op og kunne hvile i os selv. Denne klasse er designet præcis til dette formål. Sekvensen består af simple stillinger, og de bliver instrueret, så klassen kan blive én lang fredfyldt meditation.
Denne video er for dig der gerne vil gennemgå hele kroppen i et blidt flow. Der vil være en blanding af stående, siddende og liggende stillinger der styrker og revitaliserer samt genopretter kroppens naturlige balance. Alt i et langsomt flydende flow. Denne video er for alle niveauer og inklusiv afspænding.
Når du trækker vejret, sker der en bevægelse i overkroppen. I denne yogavideo, som er den del af forløbet 'Vejrtrækningen - en nøgle til fred og livskraft', deler Simon sine greatest hits af yogaøvelser til at gøre denne bevægelse så fri som mulig. I løbet af sekvensen skal du således både øge mobiliteten i rygsøjlen, brystkassen og omkring hofterne. Desuden vil teknikkerne vække vejrtrækningsmusklerne, og skabe bevægelse i områder, der ofte glemmer, at de har noget med vejrtrækningen at gøre. Sekvensen er hentet fra Simons bog: Liv og luft, hvor du også vil kunne læse mere om de forskellige strategier, der ligger bag teknikkerne. Et par gange i løbet af øvelserne vil du blive bedt om at bruge en væg og du skal også bruge en yogapølle.
Trænger du til at løfte din energi og komme ud af hovedet og tilbage til kroppen? Glæd dig til en video, hvor du vil du opleve at din energi løftes og du bliver i stand til at "se det store billede", så du kan tage livets motorvej uden at brænde ud. Dette enkle og på samme tid mentalt udfordrende yogasæt arbejder i første omgang systematisk med at styrke lænd og mavemusklerne indefra og ud - og udefra og ind. Herudover vækker det vores indre kilde af kraft og inviterer til fordybelse både i åndedrættet og i stillingerne. Du kan forvente at få bevægelse i kroppen samt, at vi chanter. Sørg for at give dig selv tid til at slappe af efterfølgende. Rigtig god fornøjelse!
Omvendte stillinger er ikke kun for den øvede yogi men også for begynderen. Omvendte stillinger udfordrer din selvopfattelse – både på og udenfor yogamåtten. Når du vender dig selv på hovedet, skifter du også dit perspektiv. Du opfatter verden på en ny og anderledes måde, og måske ser du dig selv og dit liv med nye øjne. Med udgangspunkt i Tadasana (Bjergstilling) udforsker du omvendte stillinger som Adho Mukha Vrkshasana (Håndstand) og Salamba Sarvangasana (Skulderstand). Du vil blive guidet ind i stillingerne i et roligt tempo og med fokus på at skabe et trygt rum for dig til at udforske de omvendte stillinger. Sørg for at have en fri væg du kan bruge, et fast tæppe og et gerne bælte. Programmet henvender sig til begyndere, men den letøvede/øvede yogi kan også med fordel bruge programmet til at finpudse eller genopfriske sin yogateknik.
I denne yogaklasse vil du blive guidet gennem forskellige twist af rygsøjlen, hvor fokus ligger i din krops længde og bredde, så vi ikke opleve ’at kollapse’ ind til rygsøjlen, men oplever muligheden for at forlænge rygsøjlen og mærke en større grad af ubesværet fleksibilitet til kroppens muskler, knogler og led. Gennem hele klassen vil der være underliggende musik komponeret af HAIKU.
Vores 12 brysthvirvler har mindre bevægelighed end resten af rygsøjlen. Når vi er triste eller pressede, kan vi endvidere opleve, at bindevævet ved brystet bliver spændt og medfører en trykkende, låst fornemmelse i området. Gennem restorative bagoverbøjninger, hjerteåbnere og sidestræk får du i denne yin yoga sekvens løsnet op og skabt plads i brystkassen.
Kroppens længste nerve hedder vagusnerven og er en del af det parasympatiske nervesystem. Vagusnerven kaldes også den vandrende nerve, fordi den har et netværk af nervetråde, der løber fra hjernen ud til alle vores organer. Vagusnerven opfanger og responderer således på kroppens signaler. Derfor vil der i denne klasse være særligt fokus på afspænding og restitution.
Ta` et lille hvil om eftermiddagen, hvor du kan være dig selv. Lad dagens indtryk absorberes og få ny energi til resten af dagen og aftenen – giv din krop og sind en overgang fra arbejde til fritid. Denne sekvens er designet til når du er eftermiddagstræt og trænger til ny energi. Vi kommer omkring Åndedrætsopmærksomhed. Et par stående stillinger, hofteåbnere og derefter en sekvens af omvendte hvilende stillinger afsluttende med savasana. Du skal bruge en pølle eller en stabel tæpper, et bælte, øjenpude.
Når man føler sig presset, vil man som regel også blive anspændt. Det giver en øget følelse af uro i kroppen, og det kan let føre til smerter, hvis det får lov til at stå på i længere tid. Dette yogaprogram vil hjælpe dig til at slippe spændingerne i kroppen. Når det sker, vil du sandsynligvis både få det bedre, og det vil gøre det lettere for kroppen og sindet at komme gennem den hårde periode. Du skal bruge en yogapølle og et tæppe. Programmet er en del af forløbet 'Yoga, når livet er svært'.
Når livet er svært, vil man ofte opleve, at man ryger op i hovedet og ikke længere er til stede i sin krop. Det er både problematisk og ubehageligt, og dette yogaprogram er designet til at hjælpe dig ned i kroppen. Dermed får du en pause fra bekymringerne og du vil formentlig opleve større ro og harmoni. Du skal bruge 2 yogablokke og en yogapølle/en pude/et sammenrullet tæppe. Programmet er en del af forløbet 'Yoga, når livet er svært'.