Oprettet af:
Vi bliver alle sammen presset en gang imellem. I den forbindelse kender vi nok alle sammen følelsen af at være stivnet indeni. Det kan manifestere sig på flere måder. Måske oplever du muskulære spændinger, og måske opdager du, at din vejrtrækning anspændt og begrænset. I denne video deler Simon sine bedste teknikker til at opløse den stivnede tilstand. Sekvensen består både af klassiske yogateknikker og kropsterapeutiske øvelser, og selvom den er simpel at udføre, så kan det være en overraskende effektfuld praksis. Videoen kan både bruges, når du faktisk føler dig presset og som forebyggelse, mens du har det godt.
Når man føler sig presset, vil man som regel også blive anspændt. Det giver en øget følelse af uro i kroppen, og det kan let føre til smerter, hvis det får lov til at stå på i længere tid. Dette yogaprogram vil hjælpe dig til at slippe spændingerne i kroppen. Når det sker, vil du sandsynligvis både få det bedre, og det vil gøre det lettere for kroppen og sindet at komme gennem den hårde periode. Du skal bruge en yogapølle og et tæppe. Programmet er en del af forløbet 'Yoga, når livet er svært'.
Dette er en praksis til dig, der har brug for at geare ned og restituere med en stille, nærende og ekstra langsom yogaklasse. Efter en travl periode kan det nogen gange føles mere vanskeligt at koble af end at fortsætte i samme tempo. Vi føler os udkørte, men kan alligevel ikke rigtig finde hvile, selv når vi prøver. På denne klasse rider vi stormen af ved bevidst at sænke tempoet og opholde os længere tid i støttede stillinger, hvor der vitterligt ikke sker ret meget. Vi dropper alle dagsordner om at fikse eller optimere os selv og fordyber os i stedet i sansningen af kroppen, som den er lige nu. Klassen begynder med nogle blide bevægelser, der inviterer dig til at mærke jorden under dig. Derefter finder vi ind i et par restorative stillinger, hvor du med støtte fra tæpper og puder kan lade tiden gøre arbejdet for dig, så du igen kan finde hvilepulsen. Har du tid, anbefaler vi at du bliver liggende i afspændingen eller tager en halv times morfar på sofaen (jo jo), så din praksis rigtig kan slå rødder. Her anbefaler vi især Birgittes ”Blød savasana”. Restorativ yoga kræver traditionelt en del udstyr. Husk, at flere af de ting du skal bruge, kan erstattes med ting, du finder i dit hjem, hvis du ikke lige har alt på listen herunder. Birgitte demonstrerer stillingerne uden tæppe på men anbefaler, at du dækker dig med et tæppe og klæder dig i varmt, blødt tøj, så du holder temperaturen. * 1-2 klodser/blokke eller to tykke bøger * 3-4 faste, store tæpper, gerne en stor plaid eller et tæppe * et langt yogabælte/ tørklæde/ træningselastik/ håndklæde * yogapølle - kan erstattes med en tæt sammenrullet yogamåtte viklet i et blødt tæppe, så den får cirka samme tykkelse som en yogapølle
Kroppens længste nerve hedder vagusnerven og er en del af det parasympatiske nervesystem. Vagusnerven kaldes også den vandrende nerve, fordi den har et netværk af nervetråde, der løber fra hjernen ud til alle vores organer. Vagusnerven opfanger og responderer således på kroppens signaler. Derfor vil der i denne klasse være særligt fokus på afspænding og restitution.