De tanker, som bliver præsenteret i videoerne, er både interessante og inspirerende, men de kan også fungere som en nøgle til at få adgang til yogaens store potentiale. Hvis vi vil helt derind, hvor vi kan bruge yogaen til at rokke ved vores uheldige mønstre og forestillinger om os selv, så bliver vi nødt til at være bevidste om disse mønstre og overbevisninger, og vi bliver nødt til at være reflekterede omkring, hvordan vi dyrker yoga. Ellers vil vi næsten uundgåeligt bare tage vores mønstre og overbevisninger med ind yogaen, og så vil teknikkerne sandsynligvis ikke rykke os ret meget.
Videoerne er sat op i en fornuftig rækkefølge, men de kan også ses enkeltvis.
Denne video er nummer 1 i forløbet "Yoga i livet". Hvorfor dyrker vi egentlig yoga? Det er et fundamentalt spørgsmål, og det er et vigtigt spørgsmål at stille sig selv en gang imellem. I denne filosofiske snak kigger vi på, hvordan yoga er et middel snarere end et mål, og vi skal se, hvordan yoga kan gavne os i vores liv på tre forskellige niveauer.
Denne video er nummer 2 i forløbet "Yoga i livet". Der findes et utal af forskellige yogasystemer, og det kan virke temmelig forvirrende. Under overfladen finder vi imidlertid et sæt interessante og kraftfulde tanker, som alle traditionelle yogasystemer er enige om. Dette kan kaldes “hjertet af yoga”, og når du forstår disse tanker, bliver det pludselig klart, hvordan de forskellige systemer fundamentalt set vil det samme, og hvordan yoga dybest set ikke handler om smidighed og wellness, men om at reducere lidelse og lade livet flyde harmonisk.
Denne video er nummer 3 i forløbet "Yoga i livet". Når vi identificerer os for meget med vores roller og fortællinger om os selv, vil det altid medføre en eksistentiel uro. De gamle indiske yogier kaldte denne uro for “tørst”, og de beskriver, hvordan det er ligesom en stemme indeni, der fortæller os, at vi ikke er gode nok, og at vi mangler noget for at få uroen til at lægge sig. Denne “tørst” motiverer mange af vores handlinger og projekter, og yoga er i høj grad designet til at slukke tørsten og bringe ro i krop og sind. Men hvis du ikke er opmærksom på det, vil mønsteret også snige sig ind i din yogapraksis, og så virker yogaen pludselig ikke efter hensigten.
Denne video er nummer 5 i forløbet "Yoga i livet". Man hører ofte, hvordan yoga handler om at finde sig selv. På en måde er dette korrekt, men samtidig var de gamle yogier udmærket klar over, at det er helt fundamentalt umuligt at finde sig selv. I denne snak skal vi kigge på, hvordan det giver mening at tale om et dybere “selv”, hvorfor det er umuligt at finde sig selv, og hvordan vi kan gøre det alligevel.
Denne video er nummer 4 i forløbet "Yoga i livet". Yoga bliver ofte beskrevet som “wellness”, og det er da også sandt, at vi som regel får det bedre, når vi dyrker yoga. Men så længe vi bruger yoga til søge wellness, så er vi fanget på overfladen i vores yogapraksis. At stræbe efter lykke og undgå ubehag vil for de fleste føre til en næsten konstant vagtsomhed overfor livet. Ifølge yogatraditionen kan vi først finde dyb fred, når vi tør slippe kontrollen og lade livet komme med alle sine op og nedture. Dette er en af yogafilosofiens sværeste og vigtigste pointer, for det er først, når du slutter holder op med at prøve at få det godt, at du kan få det rigtig godt.
Denne video er nummer 6 i forløbet "Yoga i livet". Til yoga får du sikkert ofte at vide, at du skal slippe kontrollen og tillade tanker og følelser at flyde frit. Det lyder jo fint, men hvordan gør man egentlig det? I denne video vil du få forklaret, hvorfor det er vigtigt at kunne rumme tanker og følelser præcis, som de er, samt hvorfor det er så svært. Til sidst vil du blive præsenteret for en klassisk meditationsteknik, som er designet præcis til dette formål.
Denne video er nummer 7 i forløbet "Yoga i livet". Vi lever i en verden med kriser, udfordringer og ulighed. Burde vi ikke gå ud i verden og gøre en forskel i stedet for at trække os fra verden og rette opmærksomheden indad? Svaret er, at yoga i sin natur er selvoptaget, men at det kan være selvoptaget på to måder: Det kan være selvoptaget på en måde, som kommer os selv og verden til gode, og det kan være selvoptaget på en måde, som reelt ikke tjener nogen overhovedet. Forskellen er enorm, og det kræver stor selvindsigt at kunne navigere mellem de to tilgange til yoga. Derfor er spørgsmålet vigtigt.
Skriv din email her, og så sender vi dig et link, hvor du kan lave en ny adgangskode.