Yoga for vejstrækningens skyld – praksis

SE INTRO VIDEO

 • Tid : 42 min
 • Underviser : Simon Krohn
 • Tema : Åndedræt & Pranayama
 • Niveau : Begynder / Let øvet
 • Yogastil : Hatha yoga / Vejrtrækning
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Når du trækker vejret, sker der en bevægelse i overkroppen. I denne yogavideo, som er den del af forløbet ‘Vejrtrækningen – en nøgle til fred og livskraft’, deler Simon sine greatest hits af yogaøvelser til at gøre denne bevægelse så fri som mulig. I løbet af sekvensen skal du således både øge mobiliteten i rygsøjlen, brystkassen og omkring hofterne. Desuden vil teknikkerne vække vejrtrækningsmusklerne, og skabe bevægelse i områder, der ofte glemmer, at de har noget med vejrtrækningen at gøre.
Sekvensen er hentet fra Simons bog: Liv og luft, hvor du også vil kunne læse mere om de forskellige strategier, der ligger bag teknikkerne.
Et par gange i løbet af øvelserne vil du blive bedt om at bruge en væg og du skal også bruge en yogapølle.

9 KOMMENTARER

KOMMENTARER 9

 1. Hej Simon.
  TAK for en fantastisk yogatime. Jeg blev for 7 uger siden opereret i min ene lunge, så denne praksis er så målrettet på mine behov. Det var så skønt at være med igen og så med fokus på åndedrættet.
  Venlig hilsen
  Else

  1. Post
   Author
 2. Tak for en god og informativ yoga-session. Jeg værdsætter meget, når du beskriver de anatomiske detaljer under øvelserne. Håber du på et tidspunkt kan lave en “nørdet” video om hvad der sker i fibre og ligamenter, som du nævnede under iliopsoas musklen.
  KH
  Sia

  1. Post
   Author

   Kære Sia. Tak fordi, du tager dig tid til at skrive. Jeg elsker selv anatomiske detaljer, så det er dejligt, at der er andre “nørder” derude. Jeg ved desværre ikke så meget om ligamenter og fibre, så jeg tvivler på, at det bliver mig, der laver sådan en video. Men tilliden varmer. 🙂
   Kh. Simon

 3. Tak for en fin praksis med fokus på åndedrættet. Det er guld nænsomt at kunne hjælpe sig selv midt i corona-sygdom, der bl.a. har sat sig på mine astma-lunger.
  Tak – vh Barbara

  1. Post
   Author
 4. Hej Simon
  Fantastisk forløb du har lavet! Det er lidt af en øjenåbner. Jeg laver de forskellige sessioner i forbindelse med at læse din nye bog. Det er skide spændende. Jeg er forbløffet over hvor stor en effekt jeg oplever i kroppen og hvor meget mere bevidst jeg er blevet. Tak skal du have!
  Thomas

  1. Post
   Author

ANDRE VIDEOER I FORLØBET Vejrtrækningen - en nøgle til fred og livskraft