Rollerne og uroen

Du kan se videoen, når du er medlem.

Få en gratis 30 dages prøveperiode. Ingen binding.

Pris kr. 119,-/md efter prøveperioden. Opsiger du inden 30 dage betaler du ingenting.

Hvis du vil vide mere om Yogavivo, så klik her.

Er du allerede medlem, så klik her for at logge ind

 • Tid : 7 min
 • Underviser : Simon Krohn
 • Tema : Yogafilosofi & baggrundsviden
 • Niveau : Alle niveauer
 • Yogastil : Yogavivo Talks
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Denne video er nummer 3 i forløbet “Yoga i livet“. Når vi identificerer os for meget med vores roller og fortællinger om os selv, vil det altid medføre en eksistentiel uro. De gamle indiske yogier kaldte denne uro for “tørst”, og de beskriver, hvordan det er ligesom en stemme indeni, der fortæller os, at vi ikke er gode nok, og at vi mangler noget for at få uroen til at lægge sig. Denne “tørst” motiverer mange af vores handlinger og projekter, og yoga er i høj grad designet til at slukke tørsten og bringe ro i krop og sind. Men hvis du ikke er opmærksom på det, vil mønsteret også snige sig ind i din yogapraksis, og så virker yogaen pludselig ikke efter hensigten.

22 KOMMENTARER

KOMMENTARER 22

 1. En af grundene til at jeg bruger dine videoer er at du netop ikke pynter dig selv og klasserne med en masse forestillinger.
  Det er befriende eller fordybende for mig at kunne forholde mig til praksissen i en ren form.

  Kunne man sige selvafsløring/selvtilsløring ift det du snakker om i denne video?

  1. Post
   Author
 2. Hej Simon.
  Du er skidego til at forklare. Tak!
  Hvis jeg gerne vil igang med at nørde yoga filosofi, kan du anbefale noget som er (rimelig) let forståeligt. Jeg har selvfølgelig din bog “nærmere noget”.
  Kærlig hilsen Anne.

  1. Post
   Author

   Kære Anne.
   Jeg beklager meget, at jeg ikke svarer før nu. I forbindelse med redigeringen af min nye bog, fik jeg så travlt, at jeg kom helt ud af vanen med at tjekke beskeder på YogaVivo.
   Måske er det ikke længere relevant, men jeg ved, at Ann Charlotte Monrad, har skrevet nogle fine bøger om yogafilosofi. Desuden har jeg selv haft glæde af at læse: “Yoga and the quest for the true self” af Stephen Cope.
   Kh. Simon

 3. Uha Simon – video nr. 3 ramte mig direkte i hjertet. Var sygemeldt med stress for et stykke tid siden, og kan så meget mærke , hvad du fortæller om at være i en påtaget rolle, og hele tiden på vej mod et nyt mål – en ny anerkendelse fra andre.

 4. Hej Simon. Fedt at du bruger konkrete eksempler fra dit eget liv. Din ærlighed kan jeg rigtig godt li. Det får mig til at smile – nok fordi jeg genkender det fra mit arbejde som psykolog – det med at ville fremstå på en bestemt måde og have særligt styr på sit eget shit. Så tak for det:-)

  1. Post
   Author
 5. Kære Simon.
  Af hjertet TAK for din ærlighed, renhed og dit hjerte til at ville dele din viden med verden. Jeg nyder så meget at lytte til dig, da det er som at komme hjem til sig selv, ind i sit eget hjerte, når du siger det ting, du gør. Tak for dit mod og din naturlige “kan-ikke-lade-være-med-at-dele-det”, som jeg ville ønske, du kunne dele med hele verden. Tak for den kærlighed, det skaber i hjertet af alle os, der oplever dig og det du har med dig,

  Jeg er især også glad for din serie på 10 videoer, for en bedre yogapraksis. Der er været SÅ mange gode ord, der giver mig mening.

  kærligst Annette

  1. Post
   Author
 6. Wauw…har lige hørt de første tre snakke…og det er jo total skyggearbejde…bare i yoga, det havde jeg aldrig tænkt på! Du er super go til at få det ned på jorden – tak for det. Nu vil jeg se frem til at se de sidste 😉
  Tak Simon

  1. Post
   Author

   Kære Merete. Jeg har tænkt det samme – bare den modsatte vej. En dag, når jeg får lidt tid i kalenderen, vil jeg helt sikkert kigge nærmere på skyggearbejde. 🙂 Ha’ en god dag!

 7. Hvor giver det bare god mening! Og tak for at du bruger dig selv så tydeligt som eksempel – det gør det vildt nærværende og troværdigt!

  1. Post
   Author
 8. Dejligt at genhøre dig Simon, da jeg lige havde brug for dine ord – er på vej i skoven efter en kæp til at stikke i hamsterhjulet – ses 😉

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 9. Nu har jeg set de første tre videoer og de var lige, hvad jeg havde brug for at høre i dag. Endnu en gang blev jeg mindet om hvad yoga kan og allerede har gjort for mig. Så tak for det, Simon! 🙂

  1. Post
   Author

ANDRE VIDEOER I FORLØBET Yoga i livet