Lær at lave bandhaer – praksis

Intro-video

 • Tid : 21 min
 • Underviser : Simon Krohn
 • Tema : Åndedræt & Pranayama
 • Niveau : Begynder / Let øvet
 • Yogastil : Vejrtrækning
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

En bandha er en teknik, der har til formål at dirigere prana ind i specifikke områder i overkroppen. På dansk bliver bandha som regel oversat med kropslås. Der bliver typisk beskrevet tre forskellige kropslåse, og de spiller en fremtrædende rolle i de klassiske indiske vejrtrækningsteknikker. I løbet videoen, som er en del af forløbet ‘Vejrtrækningen – en nøgle til fred og livskraft’, vil Simon både forklare de tre bandha’er og give dig en praktisk oplevelse af dem.

Du vil både få forklaret, hvordan kropslåsene traditionelt bliver beskrevet, og hvordan vi kan forstå deres effekt fysiologisk. Bandha’erne giver nemlig mulighed for at styre trykket i både bughulen og brystkassen, hvorved man kan skabe en retningsbestemt trykpåvirkning i overkroppen. De tre kropslåse bliver brugt til at øge effekten af vejrtrækningsteknikkerne, og de kan skabe nogle kraftfulde og spændende oplevelser. Det er derfor umagen værd at bruge nogle minutter på at lære dem at kende.

2 KOMMENTARER

KOMMENTARER 2

 1. super godt forklaret Simon, og du har ret i at det er fedt at vide hvorfor man gør som man gør, det gir mening og hjælper helt klart med at selv forstå processen!!! som altid tusind tak!!

  1. Post
   Author

ANDRE VIDEOER I FORLØBET Vejrtrækningen - en nøgle til fred og livskraft