Yoga & International TV-dag

af Yogavivo den 21. november 2019

Med dens muligheder for at sikre sød søvn, en stærkere krop og evnen til at tænke klart er der ikke noget at sige til, at yoga med dens magi og mystik har været i filmskabernes interesse længe. I anledning af international TV-dag har vi samlet en liste over produktioner, der handler om yoga, så smæk benene op (på sofaen eller i luften) og find din næste portion yoga-inspiration lige her.

 

Billedresultat for er du helt yogi
Er du helt Yogi?
Produceret af DR, 2019
Du kan finde den: På DRTV

Derfor skal du se den: Dokumentaren følger den 100-årige Irmgaard, der uden problemer kan lave planken – hun dyrker nemlig yoga hver eneste dag. Se den for at blive husket på, at din krop kan mere, end hvad du lige tror og for at blive mindet om, at du kan arbejde aktivt for at blive ved med at være sund og stærk – selv når du rammer de 100.

 


Yoga for Health
Produceret af Yoga Institute, 1950
Du kan finde den: På YouTube

Derfor skal du se den: Som en af de første dokumentarer, der blev produceret om yoga er denne lille 10 minutters film et fantastisk og konkret vidnesbyrd om, hvordan man opfattede yoga for næsten 70 år siden. Se den for det historiske vingesus og for det helt unikke billedmateriale – du kan for eksempel glæde dig til at se en mand forsøge at spise et glas!

 

Billedresultat for eat pray love
Eat, Pray, Love
Produceret af Columbia Pictures m.f, 2010
Du kan finde den: På Netflix

Derfor skal du se den: For det første for at få en fantastisk følelse i maven – den er en virkelig en let og livsbekræftende kilde til latter. Udover solstrålehistorien skal du også se denne film for solstrålebillederne. Den er filmet blandt andet blandt andet i Indien og på Bali og kommer med fuldstændig fænomenale naturbilleder.

 


Bad Boy Breathing
Produceret af: 1201 aps, 2014
Du kan finde den: På Filmstriben

Derfor skal du se den: Dokumentaren følger den unge mand Nicolai, der har levet på livets hårde gader med det ene ben i bandekriminalitet og det andet i et stofmisbrug. Han møder tilfældigt en mand, der underviser i yoga, og det bliver starten på hans rejse mod en ny hverdag. Se den for at blive mindet om, hvor enorme forskelle yoga kan gøre og som en påmindelse om, at med hårdt arbejde (og hjælp) kan vi ændre vores dårlige mønstre.

 


Mit navn er Maris – et portræt af en ung yogi
Produceret af Ro*co Films, 2017
Du kan finde den: På Netflix

Derfor skal du se den: Maris har ikke alene brugt yogaen til at finde sin vej ud af anoreksiens skarpe klør, hun har også gjort den til sin levevej og startet sin yogalæreruddannelse som bare 15årig. Se den for at blive mindet om, at alle kæmper med at acceptere sig selv og deres fortid ind imellem og for at lære, hvordan Maris bruger yogaen til hele tiden at arbejde aktivt med netop dette.

KOMMENTÉR HER