Hvordan bøjer du bagover?

Du kan se videoen, når du er medlem.

Få en gratis 30 dages prøveperiode. Ingen binding.

Pris kr. 119,-/md efter prøveperioden. Opsiger du inden 30 dage betaler du ingenting.

Hvis du vil vide mere om Yogavivo, så klik her.

Er du allerede medlem, så klik her for at logge ind

 • Tid : 42 min
 • Underviser : Simon Krohn
 • Tema : Bagoverbøjninger / Yoga teknik
 • Niveau : Alle niveauer
 • Yogastil : Hatha yoga
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Denne session er video 7/10 i forløbet “Yogateknik der løfter din praksis“. Mange mennesker er lidt bange for bagoverbøjninger, og en del oplever, at det niver i lænden, når de bøjer bagover. I denne video vil Simon forklare, hvorfor det kan nive i lænden og give en række tekniske tips til, hvordan du laver bagoverbøjninger uden ubehag. Du vil lære om benenes rolle i bagoverbøjninger, hvordan du skaber mere plads mellem ryghvirvlerne, og hvordan du flytter en del af bagoverbøjningen ud af lænden og op i brystkassen. Det kan være rart at have et tæppe og to blokke, når du bruger denne video, men det er ikke en nødvendighed.

11 KOMMENTARER

KOMMENTARER 11

 1. HEJ SIMON K
  DET ER EN MEGET MEGET SPÆNDENDE, LÆRERIG OG BEKRÆFTENDE SEKVENS! JEG LAVER DEN JÆVNLIGT, NÅR JEG SYNES JEG HAR BRUG FOR FÅ MINE BAGOVERBØJNINGER (HELT) PÅ PLADS.
  TAK FOR DEN!

  1. Post
   Author
 2. hej Simon, mange tak for god instruktion jeg døjer tit med hold i ryggen, hvor man jo anbefaler McKenzie bagoverbøjning. Hvad tænker du om ballerne? skal de også være faste eller afslappede? min fys har anbefalet mig afslappet.

 3. Hej Simon 🙂
  Endnu en skøn video. Jeg bliver så klog 😀
  Jeg skal dog lige høre om én ting. Når nu vi bruger indåndingen til at søge ind i cobraen, hvor vi skal have alle elementer til at spille sammen, hvad tænker du så om, at blive i stillingen og “synke” dybere i den med udåndingen? Og så tage en indånding og komme ned på maven igen på udåndingen?
  Jeg oplever, at mange kommer til at holde vejret, fordi de skal koncentrere sig om alle fokuspunkterne, og så er henholdsvis ind/udåndning nærmest ikke lang nok.

  1. Post
   Author

   Hej Kristina.
   Dejligt at høre, at du får noget godt ud af min teknikvideo. Det er et godt spørgsmål. Indåndingen skaber både stabilitet og plads til bevægelse, og derfor hjælper det med at lirke ryggen ind i en bagoverbøjning. Jeg tænker, at det er oplagt at kunne trække vejret i bagoverbøjninger – uden at du taber ret meget støtte, men det er også muligt at dyrke udåndingerne, ved bevidst at bruge dem til overgivelse i stillingerne. Personligt, kan jeg godt lide at bruge én eller flere udåndinger i en bagoverbøjning til at smelte dybere. Det er imidlertid ikke for alles rygge. Som lærer vil jeg derfor anbefale at du ikke vælge de mest ekstreme bagoverbøjninger til at prøve det første gang. På den anden side vil jeg også understrege, at jeg generelt ikke er nervøs for at folk bliver skadet i bagoverbøjninger Det er faktisk virkelig sjældent, at folk får problemer af bagoverbøjninger.
   Håber, at mit svar giver mening. 🙂

 4. Tak for alle de informationer! Der skal nok gå noget tid med at absorbere det hele. Med disse instruktioner er det jo virkelig at få sin personlige træner helt ind i stuen derhjemme.

  1. Post
   Author
 5. Dejligt men hårdt…. jeg blir utålmodig, men mærker også vigtigheden i, at jeg virkelig har brug for og lære mine grænser at kende, med god guide og teknik.
  Tak. (-:

  1. Post
   Author
 6. Tak for noterne. Det gør en kæmpeforskel, at man ved, hvad man gør i hver lille detalje – og hvorfor. En ting er at arbejde intuitivt i stillingerne: hvad føles rart -hvad giver automatisk mening – hvad har kroppen lyst til, hvad ligner det læreren gør?. Noget HELT ANDET er, at arbejde bevidst med hver lille muskel, knogle osv. Super dejligt nørdet…

ANDRE VIDEOER I FORLØBET Yogateknik der løfter din praksis