‘The Power of Presence’ er til dig, der drømmer om mindre stress og mere ro og nærvær i din hverdag. Forløbet giver dig et dagligt drys nærværsfremmende yoga-magi, der får dig til at sænke skuldrene og giver en fornemmelse af enkelhed, tid og overskud.
Vi kender det! Derfor har vi optaget 24 helt nye yogavideoer til ‘The Power of Presence’, som er et nærværs-forløb, hvor vores dygtige undervisere guider dig til mere nærvær. Så du kan lade roen sænke sig og opleve at hverdagen til igen at være nærende og meningsfuld. Glæd dig til alt fra meditation og afspænding til hatha- og vinyasayoga.
Videoerne varer 5-15 minutter i hverdagene og 15-25 minutter i weekenderne. Giv dig selv den skønneste gave af alle med større nærvær i hverdagen.
Det eneste du skal bruge, er en yogamåtte, et tæppe, puder og et medlemskab på Yogavivo.
Rigtig god fornøjelse!
I det her lille flow, som vi gentager flere gange, har vi fokus på at finde fodfæste og opbygge stabilitet gennem en sekvens af stående stillinger og overgange, der udfordrer balancen.
Denne lynsekvens er en fantastisk pause-video for virkelig at få blodet til at rulle igen omkring skulder og nakke. Du skal bare rejse dig, strække dig og følge med!
Vejrtrækningen hænger uløseligt sammen med din tilstand, og i denne fine meditation vil Simon Krohn guide dig til at sanse en række forskellige aspekter ved vejrtrækningen. Dermed får du en stund, hvor freden kan sænke sig, og samtidig vil du opleve, at du giver plads og opmærksomhed til dig selv og din tilstand.
Væk din krop og start dagen godt med en simpel vejrtrækningsøvelse og en klassisk solhilsen, der bringer dig ind i en tilstand af tilstedeværelse, flow og forbindelse til det, der er vigtigt for dig i dag.
Synet kan kaldes kongen af vores sansesystem. Synssansen er den sans, der er nærmest forbundet med hjernen. Måden vi ser på verden afspejler vores sind. Kan vi holde blikket i ro? Kan vi fokusere vores blik? Er vores blik uroligt og flakkende eller dybt og stille? Når vores blik er fredfyldt, er vi ikke på jagt eller parate til kamp eller flugt. Vi oplever gaven af fred og nærvær. I selve yogapraksissen spiller vores blik - på sanskrit Drishti - en rolle for fokus, bedre alignment i stillingerne, og en fred i det, der er.
Gennem små sekvenser af specifikke, isolerede bevægelser, bliver du guidet ind i en tilstand af nærvær og fordybelse. Jo langsommere og mere bevidst, du laver bevægelserne, jo mere vil du mærke i kroppen. På den måde bliver sekvensen et sted, du kan udforske og undersøge sammenhænge i kroppen og forbindelsen mellem din krop og dit sind. Som en lille meditation i bevægelse. Sid på en stol, hvis du har brug for ekstra støtte.
Denne session er skabt til dig, der ønsker at finde ro og klarhed i sindet. Vi fokuserer på at frigøre spændinger i nakke og skuldre og bruger øvelserne og åndedrættet til at rense hovedet for tankemylder. Brug videoen som en pause i løbet af dagen eller som en afslutning på en travl uge.
Dette er en mini-praksis, du kan bruge i løbet af dagen, når du har brug for at komme til stede og genfinde orienteringen. Vi bruger sanserne og bevæger små muskler i nakken og øjnene for at invitere nervesystemet til at nedregulere unødvendig stressaktivering. Denne praksis er en del af forløbet 'Yoga for det udfordrede nervesystem', og du kan bruge den før eller efter yoga, når du skifter mellem to aktiviteter, eller når du i øvrigt har brug for at ”nulstille” og vende tilbage til øjeblikket her og nu. Du kan lave denne praksis overalt, stående eller siddende, på en stol, på gulvet eller på en pude. Det anbefales, at starte med at gennemse alle talks i forløbet for at få en baggrundsforståelse, inden du efterfølgende prøver sekvenserne af. Det anbefales ligeledes at lave sekvenserne i den rækkefølge, de er angivet. I videoen henter Birgitte inspiration fra Somatic Experiencing ® (Peter Levine).
Her er et fint lille flow, der skaber plads omkring dit hjerte, åbner dig til alt se det smukke i livet og forbinder dig til følelser af glæde, frihed og taknemmlighed.
Dette er en meditation, der fokuserer på spaciousness eller dét at skabe plads. Du vil blive guidet ind i at udvide din opmærksomhed og skabe mere space både indeni og omkring dig. Meditationen er en støtte, når du har brug for at slippe, åbne op og finde ligevægt. Den hjælper dig til at forbinde dig til dig selv, til nuet og til verden omkring dig. Du kan med fordel sidde i denne meditation efter videoen 'Skab plads til det hele', der fokuserer på spaciousness i bevægelse. Du kan sidde på en pude eller en stol.
Be where your feet are. Måske kender du citatet. Når vi kan mærke vores fødder, forbindes vi til jorden under os, til nu og her. Når vi er tilstede, hvor vores fødder er, så er vi hverken vandret tilbage eller frem i tid. Fødderne kan kun være i momentet - det eneste sted, hvor livet virkelig eksisterer. Jeg håber, du vil finde glæde og nærvær i dette program, som du også kan vælge at se som en kærlighedserklæring til dine fødder.
Denne video får sveden til at rulle med nogle simple bevægelser. Vi får nærværet frem via temposkift, hvor du langsomt men konstant forsøger at sænke tempoet i bevægelsen en lille bitte smule.
Dirga Pranayama er nok min personlige favorit, når det kommer til vejrtrækningsøvelser. Øvelsen gør os nærværende med hele vores åndedrætspotentiale, og den fungerer både energiløftende og stressforløsende. Jeg håber, du vil nyde øvelsen lige så meget, som jeg gør.
I denne praksis arbejder vi med spiralbevægelser. Det kræver nærvær at skabe flydende, spiralerende bevægelser, og de kan virkelig åbne din fornemmelse for dine led, samt give styrke og lethed i kroppen bagefter. En blid og alligevel dybdegående praksis, som delvist er inspireret af Tai Chi. Det er simpelt og alle kan nemt følge med. Hvis du har en skade kan du blot bevæge dig uden om det sted, det gør ondt ved at gøre cirklerne mindre.
Land afslappet vågent i kroppen – med hvad der er. Du guides gennem et Her og nu – et nærværs tjek ind i din krop. Først ankommer vi i det konkrete rum lige, hvor vi sidder. Derefter forankrer os i vores venlige åbne opmærksomhed med et blidt samlende fokus på åndedrættet i kroppen. Herfra guides du gennem et tjek ind i, hvad der rør sig af liv i kroppen i dette nu. Vi noterer, hvad vi oplever, så hav pen og notesblok klar.
Du er selvfølgelig altid i nuet, men det betyder ikke at du altid er tilstede nuet. Ofte er vi et helt andet sted mentalt end hvor vi er fysisk. Her er en lille kreativ flowsekvens, du med fordel kan lave uden en yogamåtte. Du kommer til at dreje rundt i en cirkel hvor det at "vende tilbage til nuet" er dit primære omdrejningspunkt. Når vi taler om ikke at være tilstede i nuet, betyder det at vi er fanget i tanker om enten fortiden eller fremtiden og derfor ikke mærker og lægger mærke til vores krop, vores behov og hvad der sker i vores omgivelser lige nu og her. Hvis vi ofte er trukket “væk fra nuet” af tanker, så er der en risiko for, at vi ikke rigtig oplever livet, som det er men gennem et filter af forestillinger og forventninger. Vi kan ikke slippe af med vores tanker, forestillinger, forventninger, men vi kan øve os i at lægge mærke til det, der er bagved eller i mellem dem. Når vi flytter fokus fra det, der fylder i vores bevidsthed til selve bevidstheden, der er upåvirket af det, der bevæger sig gennem den, kommer vi i forbindelse med nuet.
Lad hele din bagside få tyngde, lad åndedrættet fylde på både din forside og din bagside, og skab plads omkring dine ribben i denne lille sekvens.
Gør dig klar til en energisk og sjov træning, hvor vi arbejder med hurtige fodtrin og bounce i kroppen! Øvelserne styrker fødder, ankler og ben, udfordrer din koordination og får blodet til at rulle. En fantastisk måde at vække kroppen på og give et friskt pust til din daglige rutine.
Sæt tempoet ned og vær tilstede - med blød meditativ bevægelse. Vi inviterer os selv hjem i det åbne nærvær ved først at sætte tempoet ned, så vi bedre kan sanse mærke og føle os selv i vores omgivelser. Derefter tillader vi os selv at åbne os og blive modtagelige for jordens støtte. Vi lytter til sansningen af vor egen tyngdekraft og visualiseringen af vore knoglers tyngde. Fra sansningen af kontakt og støtte fra jorden tillader vi nu kroppen nysgerrigt at undersøge sig selv i bevægelsen i 'rum på jord'.
Når du føler dig mentalt ved siden af dig selv, er der en hurtig vej hjem. Den går gennem din krop. Her giver jeg mit bud på, hvordan du - ved at mobilisere og opbygge energi og opmærksomhed i kroppen - kan fokusere og stabilisere dit sind og bringe dig selv tilstede og i balance. Det hele foregår stående, og du har ikke brug for en yogamåtte.
En menneskekrop består af nogenlunde 70 % vand. Her får du et yogaprogram, der sender bølgeskvulp gennem krop og sind. Du kan forestille dig, at vandet i dig er med til at blødgøre dit væv, men i høj grad også dit sind, , når det sættes i bevægelse med yogaen. Vi bliver mere flydende og mere 'fleksible' i vores møde med verden i og omkring os. I yogasekvensen har vi særligt fokus på de væskebalancerende meridianbaner, nemlig blære- og nyrermeridianerne.
Lad siden af din krop få tyngde, og lad små mikro bevægelser skabe opmærksomhed til hele din bagside, dit åndedræt samt alt der er stille kan folde sig både ind og ud.
Jeg har sammensat en lille flowsekvens, der kræver, at du er fuldt ud tilstede hele vejen igennem for at få overgangene til at fungere og bevægelserne til at flyde. På den måde skærper du dit nærvær og oplevelsen kan gå hen og blive både meditativ og opløftende.
Mød dagen med mildhed og åbne hænder. Du inviteres til at lande i kontakt med jorden og rummet omkring dig, lytte til dit hjertes mildhed og lade dine hænderne softne. Vævet fra hænderne der ofte er så vandt til at have retning, fokus og handling – guides ad sanselige veje til at slappe af. Når hænderne slapper af, kan hjertet også lettere slappe af. Hjertet får plads til at åbne sig modtage hvad der er at sanse i nuet som det er, omkring os og i os.