september 2019

05sep10:3011:45Efterfødselsyoga på Østerbro10:30 - 11:45 Strandboulevarden 75, 2100 København Ø Organisator: Blå himmel YOGA

Organisator

Blå himmel YOGA

Arrangementsdetaljer

Efterfødselshold – yoga for mor og baby

TORSDAGE, kl. 10:30-11.45

PRIS: 8 gange for kr. 900,-

Læs mere på vores hjemmeside eller eventsiden på Facebook:

www.blaahimmelyoga.dk

Facebookevent

Tidspunkt

(Torsdag) 10:30 - 11:45

Sted

Blå himmel yoga

Strandboulevarden 75, 2100 København Ø

06sep(sep 6)08:3027(sep 27)15:30Hjertebarn - Uddannelse i Børneyoga og Børnemindfulness08:30 - 15:30 (27) Strandboulevarden 75, 2100 København Ø Organisator: Sisse Siegumfeldt

Organisator

Sisse Siegumfeldt

Mere

Arrangementsdetaljer

6., 13., 20., 27. september 2019

Kursus for yogalærere, lærere, pædagoger, forældre – alle der har børn på hjerte.

Børn i dag har travlt. De får utrolig mange input og stimuleres konstant. Børneyoga og BørneMindfulness giver børnene mulighed for at finde større ro, fokus og glæde i en hektisk hverdag. Yoga har en meget specifik tilgang til krop og sind der udvikler det hele barn. Kropsbevidsthed, styrke og smidighed øges, og børnene får redskaber til selv at finde ro. Men yoga er utrolig alsidigt og sprog, kognitive evner, sociale kompetencer, og personligt værd styrkes også gennem yoga. Mindfulness for børn giver ro, stilhed, nærvær, koncentration og på et dybere plan – ærlighed og mod til at leve fra hjertet.

Undersøgelser viser at børn der laver yoga og mindfuless i skolen lærer bedre, er mere rolige og glade, og har mere energi når skoledagen er slut. Åndedrætsøvelser, koncentrationsøvelser og små afspændingshistorier kan også bruges til at samle fokus i undervisningen af dansk, matematik, geografi osv. Talrige tidligere kursister har med stort held implementeret yoga i hverdagen i skoler og institutioner landet over.

Uddannelsen går over 4 dage, derefter underviser du selv fire gange. Kurset omhandler børn fra 3-14 år og foregår både som teori og praksis for at give dig helt konkrete redskaber til at undervise børn i yoga og mindfulness. Du vil både blive undervist i yoga som om du var et barn, overvære demo-undervisning hvor Sisse underviser børn, og selv prøve at undervise børn den sidste dag. Et par uger før kurset får du tilsendt et kompendium som du skal sætte noget tid af til at læse, og under kurset er der også lidt hjemmearbejde og gruppearbejde.

Kurset er f. eks. for dig der er skolelærer eller pædagog og vil bruge yoga og mindfulness i skole/institution, enten som små “yogapustere” i hverdagen, i idrætstimerne, UU eller i børnehaven. Det kan også være dig der er yogalærer og ønsker at udbyde BørneYoga i hold, og vi har også ofte børnepsykologer, børnefysioterapeuter eller psykomotorikere på holdene.

Forudsætningerne er at du kender noget til yoga eller mindfulness og ved hvad det kan gøre for dig. Du behøver altså ikke at være “dygtig” til yoga eller kunne nå dine egne tæer, men du skal kende til yoga for at kunne lære det fra dig. Fra du tilmelder dig kurset til du starter kan du jo f. eks. tage yogatimer eller lave yoga derhjemme. Vigtigst er lysten til at bevæge kroppen, udforske sanserne og lege med hjertet – inspirere børn til et liv med mere ro.

Vi beskæftiger os også med de voksne deltagere på kurset, der får mindfulness-redskaber med hjem til at klare en presset hverdag som Orkanens øje. Min erfaring med BørneMindfulness viser at børn og voksne har glæde af de samme øvelser. Timing, formidling og detaljer er forskellige i de forskellige aldersgrupper, men hvis du som voksen selv arbejder med nogle øvelser og har udbytte af dem i din hverdag, kan du meget bedre formidle dem videre til børnene. Så jeg skelner ikke skarpt mellem Børne- og Voksen-Mindfulness. Roen kommer fra den voksne og den kommer indefra, så arbejdet med Mindfulness starter i dig selv, og vil give dig mere overskud, livs- og arbejdsglæde som bonus. For Udtalelser fra deltagere, kig her Info om Børneyoga-kurser.

På kurset gennemgår vi:
Yoga og Mindfulness – baggrund, filosofi, praksis
Børns anatomi, udvikling, indlæring og kropsbevidsthed
Børneyogatimens opbygning og rytme
Yogastillinger og yogalege tilpasset børn i forskellige aldre
Mindfulness-øvelser, åndedrætøvelser og afspænding for børn
Gruppe- og partnerøvelser, yoga- og mindfulness-lege
Historiefortælling og yoga
Temaer (f. eks. Yoga og Kreativitet, Cirkusyoga, PartnerYoga)
Yoga for teenager og positiv psykologi
Børnenes input
Lærerens rolle og egenpraksis

Sisse Siegumfeldt er exam. Yogalærer, Børneyogalærer og Mindfulness-instruktør. Hun har undervist i Børneyoga siden 2005 – formentlig som den første herhjemme. Hun har undervist tusindvis af børn i yoga og mindfulness og hundredevis af skolelærere og pædagoger i BørneYoga og har desuden udgivet DVD’en “BørneYoga og de 5 sanser” og bogen “Yoga for børn – og dere voksne” (Gyldendal). Hendes tilgang til yoga er udogmatisk og lægger vægt på at alle uanset hvilken kulturel baggrund de har, kan dyrke yoga og mindfulness. Yoga og Mindfulness tilbyder fantastiske teknikker der virker stress-reducerende på krop og sind, her og nu, uanset den oprindelige spirituelle baggrund.

Kurset findes både som intensiv kursus eller som fire fredage, med egenpraksis imellem hver. Har du yderligere spørgsmål eller er du i tvivl om kurset er for dig, så tøv ikke med at skrive til os på sisse@sisseyoga.dk

Hvis du er mere interesseret i at lave et hold selv og få Sisse ud til og afholde det, så læs mere om vores tilbud til institutioner og skoler KURSER PÅ SKOLER / BØRNEHAVER

PRIS
Inkluderer: Fire dages undervisning

Hjertebarn-manual (ca. 160 s. originalt materiale plus artikler)

Lydfiler med Mindfulness og afspænding for børn

Børneyoga-DVD´en “BørneYoga og de 5 Sanser”

Lukket Facebook-gruppe med kollegial sparring

Diplom (når du har undervist 4 x efter kurset på hold du selv arrangerer, og har udfyldt skriftligt materiale)

Pris per person: 4700,-

TIDER
Hvis kurset ligger på fire fredage er mødetiden: kl. 8.30 – 15.30

Hvis kurset ligger fredag-mandag :

Fredag kl. 8.30-15.30

Lørdag kl. 11-18

Søndag kl. 11-18.30

Mandag kl. 8.30-15.30

Al undervisning sker i Blå himmel Yoga, Strandboulevarden 75, 2100 Kbh. Ø.

TILMELDING
https://www.blaahimmelyoga.dk/uddannelse/hjertebarn/

Tidspunkt

6 (Fredag) 08:30 - 27 (Fredag) 15:30

Sted

Blå himmel yoga

Strandboulevarden 75, 2100 København Ø

12sep10:3011:45Efterfødselsyoga på Østerbro10:30 - 11:45 Strandboulevarden 75, 2100 København Ø Organisator: Blå himmel YOGA

Organisator

Blå himmel YOGA

Arrangementsdetaljer

Efterfødselshold – yoga for mor og baby

TORSDAGE, kl. 10:30-11.45

PRIS: 8 gange for kr. 900,-

Læs mere på vores hjemmeside eller eventsiden på Facebook:

www.blaahimmelyoga.dk

Facebookevent

Tidspunkt

(Torsdag) 10:30 - 11:45

Sted

Blå himmel yoga

Strandboulevarden 75, 2100 København Ø

15sepHele dagenStilhedsdag på Vesterbro med Lars Damkjær(Hele dagen: søndag) Gammel Kongevej 5, 1610 Kbh. V. Organisator: Yoga Vesterbro & Lars Damkjær

Organisator

Yoga Vesterbro & Lars Damkjær

Mere

Arrangementsdetaljer

Intentionen med en stilhedsdag er at skrue ned for hverdagens distraktioner (computer, smartphone, tv, smalltalk etc), og i stedet dedikere os til træning af nærværet gennem meditativ praksis.

En stilhedsdag inviterer til stabilisering af nervesystemet og til at skabe et fundament for indsigt. Når distraktioner minimeres, har vi nemmere ved at opdage uudforskede områder, fx det at mærke vores krop og opdage sindets tendenser. Vores andre sanser intensiveres, og vi kan opleve dufte, smage og visuelle indtryk med større nærvær.

Stilheden vil også tydeliggøre, hvad der trækker os væk fra nuet, og vi vil med større opmærksomhed og bevidsthed kunne arbejde med disse udfordringer. Stilheden kan med andre ord give os en slags opvågnen både til nuet og til egne mønstre og tendenser.

Deltagerne guides i løbet af dagen gennem blid yin og hathayoga, mindfulness meditationer og afspænding. Der serveres en sund, vegetarisk frokost, te og snacks.

Underviser: Stilhedsdagen faciliteres af mindfulness coach og yogalærer Lars Damkjær.

Pris: 
600 kr.

Book din plads: www.yogavesterbro.dk

Tidspunkt

Hele dagen (Søndag)

Sted

Yoga på Vesterbro

Gammel Kongevej 5, 1610 Kbh. V.

19sep10:3011:45Efterfødselsyoga på Østerbro10:30 - 11:45 Strandboulevarden 75, 2100 København Ø Organisator: Blå himmel YOGA

Organisator

Blå himmel YOGA

Arrangementsdetaljer

Efterfødselshold – yoga for mor og baby

TORSDAGE, kl. 10:30-11.45

PRIS: 8 gange for kr. 900,-

Læs mere på vores hjemmeside eller eventsiden på Facebook:

www.blaahimmelyoga.dk

Facebookevent

Tidspunkt

(Torsdag) 10:30 - 11:45

Sted

Blå himmel yoga

Strandboulevarden 75, 2100 København Ø

21sep(sep 21)11:0029(sep 29)18:00Aerial Yoga Uddannelse11:00 - 18:00 (29) Strandboulevarden 75, 2100 København Ø Organisator: Sisse Siegumfeldt

Organisator

Sisse Siegumfeldt

Mere

Arrangementsdetaljer

Aerial Yoga Uddannelse
21-22 og 28-29 september – 7 timer dagligt
Early Bird pris i maj måned: SPAR 600,-
Aerial Yoga er en ny yogaform der bliver mere og mere udbredt, også i Danmark. Aerialyoga foregår delvis i en særlig slynge/hængekøje der hænger ca. 1 m. over gulvet. Stoffet man ligger i minder om det man bruger i cirkus, og Aerial Dance, men formet som en slags hængekøje, der gør at man ikke behøver at være cirkusartist for at dyrke Aerialyoga.

Slyngen opfordrer til at lave mere yoga med hovedet nedad hvilket er sundt og foryngende for både krop og sind. Den konstante udfordring af balancen gør at man arbejder meget dybtgående med kernemuskulaturen, hænderne og overkroppen, samtidig med at man stimulerer sin rumlige sans. Aerialyoga har legende og akrobatiske elementer, men man kan også lave meget blid Restorativ Aerial. Afspændingen til sidst er endnu en grund til at så mange elsker Aerial: slyngen omslutter kroppen som en slags puppe og giver en helt utrolig beroligende og støttet kramme-vugge-fornemmelse.

Aerial yoga er således mange ting (og kaldes også AntiGravity, AeroYoga, Unnatta, etc.)og bevæger sig i krydsfeltet mellem dans, akrobatik, træning og yoga. Vores tag på Aerial yoga her i Blå himmel Yoga er at slyngen først og fremmest er et nyt og banebrydende redskab som vi bruger til at lave yoga med. Vi beholder fordybelsen og kropskontakten som vi har i “rigtig” yoga, men tilsætter et element af leg, akrobatik og sjov. Uddannelsen foregår både som teori og praksis for at give dig helt konkrete redskaber til at undervise sikkert i Aerial Yoga.

På kurset vil du få:
Et lille hold, max. 9 personer.
En grundig, praktisk indføring i Aerial yoga og de mest brugte stillinger.
100 sider manual med grundige instruktioner og billeder (originalt materiale).
Indføring i sekvensering og flow.
Sikkerhed i undervisningen. Gruppeundervisning, open-level fifs, begyndertræning osv.
Praktisk anatomi.
Aerial yoga pædagogik og etik.
Flips, tricks og legende stillinger på brugerniveau.
Partneryoga og massage i slyngen.
Teori om det vestibulære system, spinal decompression og hvorfor det er godt at hænge på hovedet.
Sikkerhed og hvordan man binder og hænger en yogaslynge/ rigger et studie.
Styrketræning med slyngen, inspireret af TRX.
Blid yoga i slyngen, med slyngen tæt ved gulvet.
Forudsætninger:
Kurset henvender sig til yogalærere, Pilates-, pole-, fitness-intruktører, dansere, samt seriøse yogaelever. Da Aerial yoga ikke er særlig udbredt herhjemme kan det være svært at øve sig og tage timer i det, og det har vi fuld forståelse for. Hvis du ikke har mulighed for at tage timer i et studie, så anbefaler vi på det kraftigste at du køber en slynge og træner hjemme ud fra videoer på fx Youtube. Hvis du er tilmeldt uddannelsen får du 5 aerialtimer her i Blå himmel, samt 10% rabat på vores yogaslynger og vi sender forslag til gode videoer.

Vi forventer med andre ord ikke at du er en ørn til Aerial Yoga, men at du har været igennem en vis tilvænning til slyngen. At dingle rundt med hovedet nedad gør nemlig en del mennesker (incl. yogalærere, poledansere osv.) søsyge i starten. En anden startvanskelighed er at det for mange gør ondt de steder på kroppen hvor man hænger i slyngen. I løbet af overraskende kort tid går både svimmelhed og ømfindtlighed dog over, men hvis du ikke er vant til slyngen overhovedet, vil 4 dage på fuld tid være en meget stor mundfuld.

Sisse Siegumfeldt har levet af at undervise i yoga siden 2005, og har flere Yogalæreruddannelser bag sig, samt Børneyogalærerudd., 2 Aerial Yoga uddannelser, Mindfulnesudd. mm. Hun har også en skummel fortid som cirkusprinsesse. Hun har desuden udgivet bøgerne “Yoga et kvarter om dage” (Gyldendal 2013) og “Yoga for børn – og dere voksne” (Gyldendal 2015). “Første gang jeg prøvede Aerial Yoga var det for at prøve det der nye gimmick med at man nu skulle lave yoga i en hængekøje. Jeg tænkte det nok ville blive sjovt, og havde på ingen måde forestillet mig at jeg ville ligge stortudende i slyngen i slutningen af timen. Aerial yoga er altså mere end bare sjovt, det er dybt og forløsende og trygt og ægte yoga. Jeg elsker det.”

Constanza Julio del Rio has been teaching aerial skills (silk, static trapeze) since she was 22 year old. She is a certified Yoga Teacher, Aerial Fitness Instructor and Antigravity Fitness Instructor, and Restorative Yoga Teacher. Trainings that she has carried out in the UK, Ireland and Chile, her homeland. She teaches in English.

INKLUDERER
Fire dages undervisning på et lille hold

5 Aerial-timer i Blå himmel Yoga

Manual (ca. 100 s. Originalt materiale)

10 % rabat på yogalsynge

Lukket Facebook-gruppe med kollegial sparring

Diplom (ved fuld deltagelse og deltagelse i prøveundervisning på kurset)

PRIS 5500,- 4900,- før 1. juni
INFORMATION
TIDER

Lørdag, Søndag: 11.00-18.00 d. 21. – 22. og 28. – 29. september 2019

SPROG

Uddannelsen er delvis på engelsk, da Constanza taler engelsk, og kommer der udenlandske elever er den på engelsk. Sisse vil til enhver tid kunne oversætte.

TILMELDING: https://www.blaahimmelyoga.dk/uddannelse/uddannelse-aerial-yoga/

Tidspunkt

21 (Lørdag) 11:00 - 29 (Søndag) 18:00

Sted

Blå himmel yoga

Strandboulevarden 75, 2100 København Ø

26sep10:3011:45Efterfødselsyoga på Østerbro10:30 - 11:45 Strandboulevarden 75, 2100 København Ø Organisator: Blå himmel YOGA

Organisator

Blå himmel YOGA

Arrangementsdetaljer

Efterfødselshold – yoga for mor og baby

TORSDAGE, kl. 10:30-11.45

PRIS: 8 gange for kr. 900,-

Læs mere på vores hjemmeside eller eventsiden på Facebook:

www.blaahimmelyoga.dk

Facebookevent

Tidspunkt

(Torsdag) 10:30 - 11:45

Sted

Blå himmel yoga

Strandboulevarden 75, 2100 København Ø

29sep11:0013:00Frederiksberg // Yin yoga ws m. Kristine Marie Rost11:00 - 13:00 Suomisvej 2, Fredriksberg Organisator: Yinpower

Organisator

Yinpower

Arrangementsdetaljer

Lad to timer flyve imens din Yin yoga lærer Kristine Marie Rost guider dig gennem øvelse efter øvelse der nok skal vække din krops celler og få liv ud i hvert et led.

Er du i tvivl om det er for dig, – så tilmeld dig
Er du i tvivl om du kan nå det, – så tilmeld dig
Er du i tvivl om du har tid, – så tilmeld dig

Vi har udstyret – du skal bare klikke på billetlinket, skrive det i din kalender og så ses vi lige straks hjemme på Frederiksberg midt i København

TIlmelding https://www.place2book.com/da/list/EM7445

Tidspunkt

(Søndag) 11:00 - 13:00

Sted

Be Moved

Suomisvej 2, Fredriksberg