Det er ligegyldigt, hvordan du har det

 • Tid : 6 min
 • Underviser : Simon Krohn
 • Tema : Yogafilosofi & baggrundsviden
 • Niveau : Alle niveauer
 • Yogastil : Yogavivo Talks
Markér som favoritFavorit Tilføj til din kalenderKalender
Tid: :

Denne video er nummer 4 i forløbet “Yoga i livet“. Yoga bliver ofte beskrevet som “wellness”, og det er da også sandt, at vi som regel får det bedre, når vi dyrker yoga. Men så længe vi bruger yoga til søge wellness, så er vi fanget på overfladen i vores yogapraksis. At stræbe efter lykke og undgå ubehag vil for de fleste føre til en næsten konstant vagtsomhed overfor livet. Ifølge yogatraditionen kan vi først finde dyb fred, når vi tør slippe kontrollen og lade livet komme med alle sine op og nedture. Dette er en af yogafilosofiens sværeste og vigtigste pointer, for det er først, når du slutter holder op med at prøve at få det godt, at du kan få det rigtig godt.

21 KOMMENTARER

KOMMENTARER 21

 1. Takk for påminnelse i ny drakt….For meg handler det ofte om hvem som er redd – hva i meg som søker trygghet, hvor virker jeg fra. Fra mitt observerende selv, mitt indre fjell finner jeg en slags observasjonspost til mitt ” livets teater”, jeg . Å integrere den tryggere observerende plassen i meg selv og mitt livets teater tror jeg fortsatt sitter langt inne. Jeg skal øve meg på å integrere dette i den fantastiske stødige og hjertelige personligheten som står i døra og tar i mot alt og alle med slags vær.

  1. Post
   Author

   Kære Tove.

   Hvor er det fedt, at du kan genkende pointen.
   Det lyder, som om du allerede har arbejdet meget med din relation til dine tanker og følelser. 🙂

   Ha’ en dejlig dag.

  1. Post
   Author
 2. Kære Simon. Tak for din filosofiske og let forståelige invitation, til få den store glæde og tilfredshed jeg føler i og efter praksis, med ud i hverdagen, hvor jeg stadig har en, til tider, endog sur og negativ dørmand.

  1. Post
   Author
 3. Jeg troede, jed vidste det. Jeg troede, jeg vidste det. Jeg troede jeg vidste det. Må sige det mange gange, fordi jeg godt ved det- på overfladen og lidt dybere, men hver gang jeg genkalder mig dine ord og ikke mindst billeder, går det dybere og sætter sig. Så enkelt og så stort på én gang. Tak for det

  1. Post
   Author

   Hahahaha Selv tak. Personligt ser jeg den indiske filosofi, lidt ligesom at børste tænder. Det er ikke nok at fatte det en gang. Jeg bliver nødt til at fatte det igen og igen. 🙂

 4. Det er det mest øjenåbnende jeg har hørt længe, eller måske nogensinde! Hvor er det godt! Jeg kan mærke, at jeg skal arbejde rigtig meget med min dørmand, men han skal nok blive tryllet om til en krofatter en dag! Og det vil jeg glæde mig til! Tak! 🙂

  1. Post
   Author

   Kære Annika. Det var da en helt igennem skøn kommentar. Det glæder mig, at tankerne gav mening for dig. God fornøjelse med både dørmand og krofatter. 🙂

 5. Kære Simon
  Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har hørt denne programserie, men det er mange og det giver bare så meget mening. Jeg tror jeg hører den så mange gange fordi der er så meget vigtig livsessens i det du fortæller at jeg gerne vil have at det synker helt ned i kroppen og måske næsten bliver optaget på celleniveau! Af hjertet TAK
  Hilsen Sinne

 6. Kære Simon,
  Jeg er dig dybt taknemlig for dine ord her og din bog. Selv øver jeg mig i at give slip og turde være mig. Slippe frygten for mig selv, som du så fint siger det
  For mig er det faktisk både skræmmende og en lettelse at høre at jeg ikke behøver at gøre ting for at få det godt, men at det hele er et flow som jeg godt kan stole på og ikke skal kontrollere.

  Tak Simon – Namaste.

 7. Tak Simon for de vise ord.
  Det giver især mening for mig i de stunder, hvor jeg har det svært og dermed er desperat for at få kontrol og finde tilbage til lykken f.eks via yogaen. Men oplever som du siger ikke en frihed og accept som gør at jeg kan finde tilbage til roen, men i søgning i stedet oplever en skuffelse og begrænsning og mere grobund til at blive i den svære situation .

  1. Post
   Author

   Kære Signe. Fedt, at du kan relatere ordene til din egen oplevelse. Det mønster, som du beskriver, kender jeg utrolig godt selv, og virkeligheden tænker jeg, at det er et af menneskets mest universelle udfordringer. Godt skrevet. 🙂

 8. Jeg løber ud og finder min glade kroejer, krammer ham en ekstra gang og beder ham komme tilbage, han har det nemlig med at forsvinde… TAK for påmindelsen!

 9. Tusind tak, fordi du deler ud af dine filosofiske tanker om yoga og om livet! De giver i høj grad mening og berører mig på hver sin måde. Jeg er især glad for denne video om Zen, som jeg selv bruger som meditation, og igen og igen overraskes over det, den afstedkommer. Der skal virkelig mod til at turde åbne alle døre op og byde velkommen til alt og alle. Tak!

  1. Post
   Author
 10. Tak. Er lige blevet mindet om at stræben efter “den gode følelse” og projekt “holde det svære på afstand” -egentlig ikke giver mening på sigt.
  Det svære, det mindre gode, det der gør ondt, er nødvendigvis ikke farligt at opleve. Tak for indsigt, den vil jeg forsøge at bevare :-)Namaste

  1. Post
   Author

   Hej Lisbeth. Jeg elsker selv den pointe, og det er sjovt, hvordan det er en indsigt, som vi skal gøre os igen og igen og igen. Det er, som om “stræben efter den gode følelse” og projekt “holde det svære på afstand” hele tiden sniger sig ind og styrer showet. Held og lykke. 🙂

  1. Post
   Author

ANDRE VIDEOER I FORLØBET Yoga i livet