TEMA
Boost din fordøjelse og styrk din detox

Flere gange om året laver vi et nyt Yogavivo-tema. På den måde, vil vi gerne inspirere dig til, hvordan du kan bruge yogaen til at opnå større sundhed på alle planer.

Kig med og bliv inspireret til (gen)veje til at styrke din fordøjelse og din krops evne til at detoxe.
Er tiden knap så lyt til disse to tips fra Laila Tórsheim og Kristine Marie Rost:

Værdifuld viden om sundhed og detox

Et lille detox-tip til at starte dagen på


Dårlig fordøjelse er noget rigtig mange mennesker døjer med, og det er vigtigt at vide, at det ikke er meningen. Ligesom det ikke er meningen, at du skal gå og være oppustet eller have ondt i maven. Det er din krop, der kalder på din opmærksomhed. For det er meningen, at du ubesværet kommer på toilettet en til flere gange om dagen og ikke er oppustet. Fordøjelsesproblemer kan skyldes stress, følelsesmæssige spændinger, men også forkert kost og for lidt væske. Bliver du ved med at have fordøjelsesproblemer selvom du bruger yoga-programmerne vi foreslår, drikker nok vand dagligt og ved du, at du ikke på nogen måde er stresset, foreslår vi at konsultere en dygtig ernærings-terapeut.

Vi har nedenfor udvalgt en række programmer særlig egnet til detox og god fordøjelse:

Brug følgende videoer henover den næste måned, gerne 3-4 gange om ugen. Vi anbefaler at du varierer din træning for at komme mest muligt omkring og hurtigst opnå en god effekt.

Hvis du vil sikre optimal evne til at afgifte og fordøje er det alfa og omega, at du har en god nattesøvn. Ellers vil kroppen være i et alarmberedskab og nedprioritere fordøjelse og afgiftning. Ligeledes vil du producerer hormoner, der gør det sværere at mærke mæthed og fremmer sult. Så hvis du ikke sover godt foreslår vi ingen koffein efter kl. 15, ingen arbejde og sociale medier efter kl.19 og blid aftenyoga hver aften. Prøv dette program med Laila Tórsheim om aftenen for at få en bedre søvn:
Spændinger i åndedrættet kommer nemt når vi er stressede eller er følelsesmæssigt påvirkede. Hvis åndedrættet er overfladisk og spændt, bliver det sværere at have en god fordøjelse. Prøv dette program med Simon Krohn for ro i nervesystemet og afspændt åndedrætsmuskulatur:
Kristine Marie Rost har designet en Detox med yin programserie, som styrker både fordøjelse og detox ved at arbejde med vævet omkring organer og tarmsystem. Ligesom man kan have spændinger i skuldrene, kan man have det omkring organerne. Når disse spændingerne forløses vil fordøjelsen blive hjulpet til at virke som den skal. Klik her for at se Kristine “Detox med yin”.
Cecilie Svendsen har skræddersyet to programmer specifikt til at styrke fordøjelsen. Du masserer de indre organer, løsner stagneret energi i maveområdet og stimulere udskillelses-processerne.
Omvendte stillinger er rigtig gode til både at løsne spændinger omkring organer og tarmsystem, samt skabe ro i nervesystemet og balancere hormonerne. Brug dette program fra Birgitte Gorm Hansen hvis du har god tid.
Har du kortere tid, og vil lave omvendte stillinger, kan du gøre det det i denne fine video med Stina Madelaire: