- Tid : 4 min
- Underviser : Nicolaj Jespersen
- Tema : Yogafilosofi & baggrundsviden
- Niveau : Alle niveauer
- Yogastil : Ashtanga yoga
Åbningsmantraet i Ashtanga yoga
Åbningsmantraet i Ashtanga yoga
Denne video er en del af forløbet “Ashtanga yoga – en gradvis tilgang“. I denne video gennemgår og repeterer jeg åbningsmantraet i Ashtanga yoga, så du ved, hvad det er, du chanter.
ANDRE VIDEOER I FORLØBET Ashtanga yoga - en gradvis tilgang
Sådan får du bedste udbytte af dette forløb
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I denne video vil jeg give dig et overblik over de dele, der udgør forløbet og jeg vil fortælle lidt om, hvordan du kan bruge det, og hvad du kan forvente at få ud af at træne til videoerne.
Første trin i at udføre Solhilsen A
Denne video er den første i forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I denne korte praksis får du mulighed for at lære grundprincipperne, uden chaturanga (lav armbøjnings position) og udhva mukha svanasana (hund hoved op) i Solhilsen A. Vi arbejder ligeledes med, hvordan vi kæder åndedrættet og bevægelse sammen. Dette alene...
Andet trin i at udføre Solhilsen A
Dette er den anden video i forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I denne video ser vi på chaturanga (lav armbøjnings position) med knæene på gulvet, og den blidere bagover-bøjning bhujangasana (kobra), samt de første stående stillinger i den første serie i en Ashtanga yogapraksis. Dette er en hel praksis i sig selv.
Tredie trin i at udføre Solhilsen A
Denne video er den tredie i forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I denne video udføre vi den fulde Solhilsen A. Jeg vil også her introducere krigersekvensen, som introduktion til næste video, hvor vi skal se på Solhilsen B. Samt et kort afsluttende program. En hel praksis i sig selv.
Solhilsen B
Denne video er den fjerde i forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". Vi har lagt et godt fundament i de tidligere videoer, og vi kan derfor gå videre til solhilsen B. Husk, at de modifikationer, der er givet i trin 1 og 2 videoen, stadig kan bruges! Der bliver også lagt flere stående stillinger på i denne vide - inklusiv twist,...
Solhilsner, stående og siddende stillinger
Denne video er den femte i forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I denne praksis vil vi fortsætte med stående og siddende stillinger efter solhilsnerne.
Skulderstand ved væg
Denne video er den sjette i forløbet - "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". Efter solhilsner og udvalgte stående - og siddende stillinger, kommer vi ned til gulvet, hvor vi ser hvordan skulderbro (setubandhasarvangasana), er i familie med skulderstand. Vi laver derefter en variant af skulderstand ved væggen, som er mere tilgængelig o...
Den halve første serie – en hel praksis i sig selv
Denne video er den syvende i forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I de første seks videoer har vi lagt fundamentet for denne længere praksis. Så denne video kan være en kulmination af det du hidtil har lavet, og det kan være en praksis du kan lave de dage, hvor du har mere tid.
Ashtanga Yoga – grundlagt af Sri K Pattabhi Jois
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". Her vil jeg give et indblik i, hvor Ashtanga yoga stammer fra, hvor navnet Ashtanga kommer fra, samt hvilken betydning det har. Jeg vil ligeledes også tale om grundlæggeren af Ashtanga Yoga, Sri K. Pattabhi Jois.
Ahimsa – på måtten og i hverdagen
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". Dette er en kort introduktion til det yogiske begreb Ahimsa (ikke voldelig adfærd) og lidt om, hvordan vi kan bruge det, dels ift. vores asana praksis, men også som en refleksionspraksis til at navigere i vores hverdag.
Tristana – for en dybere forståelse af Ashtanga yoga
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". Tristana er de tre "søjler", som Ashtanga Yoga hviler på, og det er vigtitg at tage dem med ind på måtten, for at få en dybere forståelse og oplevelse af denne yoga form.
De 8 “ben” i Ashtanga yoga
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". Navnet Ashtanga yoga er taget fra en ca. 2000 år gammel tekst, der i 196 komprimerede sætninger beskriver, hvad yogapraksis er, og særligt er der fokus på træning af sindet. I denne video gennemgår jeg de 8 dele, der tilsammen udgør Ashtanga yoga i Patanjali´...
Betydningen af mantra i Ashtanga yoga
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I denne video gennemgår jeg betydning af de mantraer, vi bruger i Ashtanga Yoga, så du ved, hvad det er, du chanter.
Afslutningsmantraet i Ashtanga yoga
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I denne video gennemgår og repeterer jeg afslutningsmantraet i Ashtanga yoga, så du ved, hvad der er, du chanter i din yogapraksis.
Bandhas – som sikkerhed i din praksis og støtte for dit åndedræt
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I denne video vil jeg snakke om en central del af Ashtanga Yoga, nemlig Bandhas. De bliver ofte gjort mystiske, men på et rent anatomisk plan, er de med til at skabe sikkerhed, samt støtte for åndedrættet.
Trikonanasana – en grundig gennemgang
I denne video, som er en af flere teknikvideoer i forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang", vil vi grundigt gennemgå Trikonasana, så du får mest udbytte af stillingen samt laver den sikkert.
Hop sikkert frem og tilbage i solhilsner
I denne video, som er en af flere teknikvideoer i forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang", vil vi grundigt gennemgå en gradvis tilgang til at kunne hoppe sikkert og stabilt frem og tilbage i en solhilsen.
Gennemspringning – som en legende overgang
I denne video, som er en af flere teknikvideoer i forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang", vil vi grundigt gennemgå, hvordan du kan begynde at lege med at springe igennem i overgangene mellem de siddende stillinger.
Halv lotus og Triyanmukhaekapadapacimatanasana – to stillinger med “lukket” knæ
I denne video, som er en af flere teknikvideoer i forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang", vil vi grundigt gennemgå to siddende stillinger. I begge kræves det at knæet lukkes helt, men hvor hoftebevægelsen i den ene er en udadrotation er den i den anden en indadrotation. Vi ser på forskellen og kigger på, hvordan du kan udfø...
Foroverbøjning – 4 varianter af Marichasana
I denne video, som er en af flere teknikvideoer i forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang", vil vi grundigt gennemgå fire siddende stillinger, der er grupperet sammen under navnet Marichasana. Alle 4 stillinger - Marichasana A, B, C & D arbejder dybt i vores hofter og ryg ved henholdsvis foroverbøjning og rotation. Vi kigger p...
Bagovebøjninger – uden kompression i ryggen
I denne video, som er en af flere teknikvideoer i forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang", vil vi grundigt gennemgå bagoverbøjninger, med fokus på at forstå, hvordan vi kan gøre det uden uhensigtsmæssig kompression i ryggen.
Yamas – Ashtanga som mere end blot en fysisk praksis
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I denne video vil jeg beskrive den første gren af Ashtanga yoga´s fem dele. Det er vigtigt for en dybere forståelse af Ashtanga yoga som en hel praksis, der inkluderer mere end bare den fysiske praksis.
Niyamas – Ashtanga som mere end blot en fysisk praksis
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I denne video beskriver jeg den anden gren i Ashtanga yoga´s fem dele. Se også gerne de andre filosofivideoer, for en helhedsforståelse.
Avanceret yoga – hvad er det? Video 1 af 2
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I denne video, vil jeg fortælle lidt om, hvad jeg forstår ved en avanceret yogapraksis og de misforståelser, jeg ser der kan være omkring det.
Avanceret yoga – hvad er det? Video 2 af 2
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I denne video, vil jeg fortælle lidt om, hvad jeg forstår ved en avanceret yogapraksis og de misforståelser, jeg ser der kan være omkring det.
Yogafilosofi – til glæde i hverdagen
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I denne video vil jeg snakke lidt om, hvordan man kan integrere yoga i sin hverdag, så det bliver et element, der i stedet for at besværliggøre vores liv, bliver noget, der støtter og bidrager i vores liv.
Åndedrættet – i synkronisitet med bevægelse. Video 1 af 2
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I Ashtanga yoga er ånderdrættet den røde tråd, og her vil jeg forklare brugen af åndedrættet i synkronisitet med bevægelse.
Åndedrættet – i synkronisitet med bevægelse. Video 2 af 2
Denne video er en del af forløbet "Ashtanga yoga - en gradvis tilgang". I Ashtanga yoga er ånderdrættet den røde tråd, og her vil jeg forklare brugen af åndedrættet i synkronisitet med bevægelse.