5 shakes til sommerens varme

af Yogavivo den 23. juni 2020

Hvad enten solen står højt på himmelen og temperaturene sniger sig over de 20 grader, eller du har sved på panden efter en træning – eller måske blot synes at tanken om mad er lettere uoverskuelig, kan smoothies og shakes være en rigtig god mulighed. De har højt indhold af fibre og vitaminer, og de fylder dig med energi, vitaminer og brændstof.

Glade for chokolade

1 stor spsk bagekakao
Ca. 130 gram banan frosset i skiver
1 stor tsk peanutbutter – helst smooth
Ca. 2.5 dl væske – fx vand, mælk, havredrik eller mandeldrik
Evt. 1-3 tsk sirup eller flydende honning
Et nip salt
Evt. kakaonibs eller hakket, mørk chokolade

Denne her shake er både en klassisker og en sikker vinder – kombinationen af banan, peanutbutter og kakao falder i de flestes smag. Du laver den ved at blende alle ingredienserne godt – vær opmærksom på, banan kan tage et stykke tid at blende helt i stykker. Pynt evt. med chokolade eller kakaonibs på toppen. Om du putter sirup/honning i afhænger fuldstændig af, hvor modne dine bananer har været ved frysning og hvor sød din tand er. Gå efter så modne bananer som muligt – de gør det både mere cremet og mere sødt!

En ven i kokosnødden

Ca. 130 gram banan frosset i skiver
En spsk sirup eller flydende honning
3 spsk kokosmel
3 spsk kokosmælk (hvor fedtet og vandet er blandet – dvs. det er tyktflydende)
Ca. 2 dl væske – fx vand, mælk, havredrik eller mandeldrik
Et nip salt
Evt. ristet kokosmel og hakket, mørk chokolade

Denne her shake sender smagsløgene på en herlig, eksotisk ferie. Du laver den ved at blende alle ingredienserne godt – vær opmærksom på, banan kan tage et stykke tid at blende helt i stykker. Pynt evt. med ristet kokosmel eller hakket, mørk chokolade.

Det begyndte med mynte

Ca. 140 gram agurk skrællet og skåret i tern (dvs. en halv almindelig agurk)
Ca. 85 g avocado (dvs. en halv almindelig avocado)
Ca. 120 gram frossen grøn æble skåret i tern
1 spsk sirup eller flydende honning
Ca. 5 gram friske mynteblade
En håndfuld isterninger
Et nip salt
En lille smule vand.

Denne her shake kommer til at køle dig igennem og give dig fornyet energi fordi, den hydrerer dig helt fantastisk. Du laver den ved at blende alle ingredienserne – tilsæt vand undervejs indtil, du får den konsistens, du gerne vil have. Hvis du ikke bryder dig om vand i dine shake, kan du udskifte det med æblejuice. Denne shake egner sig også fint til at putte en håndfuld spinat i, hvis du forsøger at få lidt flere grøntsager ind i din kost.

Mango – manGOD!

150 g frossen mango i tern
1 dl yoghurt uden tilsat smag – almindelig eller vegansk
1.5 dl mælk eller et vegansk alternativ
1 spsk sirup eller flydende honning
½ tsk kardemomme
En lille håndfuld isterninger
Et nip salt

Den her shake smager virkelig bare af sommer og er både fantastisk for sig selv og sammen med krydret mad – par den med et naan brød og lidt salat, og så har du et perfekt, let sommermåltid! Du laver den ved at blende alle ingredienserne – tilsæt evt. lidt ekstra mælk eller vand, hvis shaken er for tyk til din smag og put gerne mere kardemomme i, hvis du synes den trænger.

Time for lime

Ca. 130 gram frosset, skrællet kiwi i tern
En spsk sirup eller flydende honning
130 g yoghurt uden tilsat smag – almindelig eller vegansk
60 ML limejuice (kan fås på flaske i de store supermarkeder)
1 tsk friskrevet limeskal
Et nip salt
Ca. 1 dl vand
Et par isterninger
Evt. frisk mynte

Den her shake forfrisker nærmest som en god gammeldags mojito – forskellen er bare, at du godt kan tillade dig at drikke den inden arbejde! Du laver den ved at blende alle ingredienserne – mynte smager fantastisk i, men det kan sagtens undlades, hvis du ikke er til det. Tilsæt vand indtil, din shake har fået den konsistens, du gerne vil have og pynt gerne med ekstra limeskal på toppen.

KOMMENTÉR HER