10 måder yoga kan forbedre dit sexliv

af Yogavivo den 04. juni 2020

Din tid på måtten kan gøre din tid på lagnet en hel del bedre – yoga er nemlig ikke bare fantastisk til at opøve vores indre ro, men også til at tænde vores vildskab og sætte os i kontakt med vores lyster. Læs med her for at lære 10 af de måder, yoga kan forbedre dit sexliv på.

1) Din ro giver dig en højere libido
Når du dyrker yoga beroliger du dit nervesystem. Det gør, at du har færre stresshormoner i kroppen og at din libido har en væsentligt bedre mulighed for at vokse, fordi den ikke skal ”kæmpe om pladsen” i dit hoved med forskellige afarter af bekymringer og tankemylder

2) Din kropsbevisthed giver dig intensitet
I yoga lærer vi at blive opmærksomme på os selv og på alle dele af vores kroppe – og det kan vi også tage med ind i sengen, hvor det kan gøre oplevelsen endnu mere intens, fordi du kan fokusere fuldstændig på hvordan enkelte dele af din krop føles i øjeblikket

3) Dine fysiske kunnen udvider dine muligheder
Din yogapraksis kan både gøre dig mere udholdende og sætte dig i stand til at bøje kroppen på måder, du måske ellers ikke ville kunne – det betyder at du får færre kropslige begrænsninger for, hvad du kan i sengen.

4) Dit blodomløb øger din følsomhed
Når du dyrker yoga, hjælper du dit blodomløb til at fungere bedre og hurtigere. Det betyder, der kommer mere blod til de organer, du bruger under sex hvilket øger følsomheden. For mændene vil dette ligeledes gøre det lettere at opnå og opretholde rejsning.

5) Dit nærvær giver en dybere oplevelse
Yoga kan hjælpe os med at være til stede i det øjeblik, vi forsøger at nyde og når du ikke også tænker 2% på vasketøjet, 4% på den diskussion du havde på arbejdet og 3% på, at du har lyst til mango bliver din oplevelse meget mere allestedsnærværende.

6) Dine kommunikationsevner gør dig til en bedre sexpartner
Studier viser at yoga gør os bedre til at aflæse især non-verbal kommunikation. Det betyder du bliver bedre til af afkode din partners lyster og behov, også selvom de måske ikke evner at sætte ord på dem.

7) Din selvkærlighed lader dig give dig mere hen
Yoga hjælper os til at acceptere og elske os selv og en højere grad af accept af din egen krop kan forbedre dit sexliv, for så kan du give dig fuldstændig hen til nydelsen og ikke bruge mentalt råderum til tanker omkring, om din partner synes, du er utiltrækkende eller bemærker det, du selv synes er grimt eller forkert.

8) Din bækkenbundstræning giver dig mere intense orgasmer
Ved at styrke din bækkenbund (og i øvrigt blive mere rolig, selvsikker osv) kan du både få længere og mere intense orgasmer og som mand endda lære at kontrollere, om  du ønsker sædafgang eller ej

9) Dit arbejde med dig selv sætter dig i tættere kontakt med dine lyster og behov
At finde ud af, hvad man tænder på, hvor ens grænser går og hvad man ønsker sig af sit sexliv er en rejse, men yoga kan i høj grad være et hjælpemiddel på vejen, fordi det giver dig teknikker til at føle dybere efter, hvad der er rigtigt for dig.

10)  Din fysiske praksis gør, du kan slappe bedre af
Din yoga lader dig slippe mange af dine spændinger og dit kropslige ubehag – det betyder at du under sex bare kan nyde fordi, du ikke skal ignorere smerter fra stivhed i lænden, uro i benene eller spændinger i nakken.

KOMMENTARER 1

  1. Hej yogavivo. Ved ikke om jeg kan skrive herinde. Men jeg har som fysioterapeut og yogainteresseret fået en øget efterspørgsel. På yoga for mænd der aldrig har dyrket yoga før og som er ved at være meget stive i deres led og muskler. Kunne I lave en video med fokus på det??? Ville elske at bruge det som inspiration nemlig

KOMMENTÉR HER